tromaktiko: Έξαρση της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων: " Διμοιρίες ...συντήρησης μονάδων στο όνομα της κρίσης!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Έξαρση της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων: " Διμοιρίες ...συντήρησης μονάδων στο όνομα της κρίσης!



Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τις Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους στην 71Η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, με τους φαντάρους σε ρόλο εξαγριωμένων διαδηλωτών που δέχονται την κατευναστική επίθεση των ροπαλοφόρων Ματατζήδων ΕΠ.ΟΠ.


αποκάλυψαν μια πτυχή της υποχρεωτικής στράτευσης: η νεολαία με πρόσχημα την εκπλήρωση των στρατιωτικών της υποχρεώσεων μετατρέπεται σε αναλώσιμος της πρώτης γραμμής του αστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, σάκος του μποξ για την εξάσκηση των Μισθοφορικών στρατευμάτων των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Βαλκανικής Ταξιαρχίας στην προετοιμασία τους για τις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την εξασφάλιση της Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος εξουσίας όπου χρειαστεί!
Όμως αυτή είναι η μια πλευρά της χακί καθημερινότητας.
Από την άλλη μεριά βρίσκεται η μετατροπή της θητείας σε έκτακτη φορολόγηση της λαϊκής οικογένειας, αφού σε αυτή φορτώνεται όλο το κόστος της θητείας, αλλά και η Εργασιακή Εκμετάλλευση της νεολαίας που περνά τις πύλες των στρατοπέδων.
Στο όνομα της οικονομικής κρίσης και με στόχο τη μείωση των λειτουργικών εξόδων το ΓΕΣ με σχετική του απόφαση δρομολογεί τη δημιουργία διμοιριών συντήρησης μονάδων, επιδιώκοντας να μειώσει αισθητά και τα έξοδα επισκευών σε μονάδες του Στρατού Ξηράς.
Στρατιώτες και υπαξιωματικοί που ήταν τεχνίτες, πολιτικοί μηχανικοί έχουν επανδρώσει ανά στρατιωτικό σχηματισμό σ΄ όλη τη χώρα τις «διμοιρίες εργασίας». Αποστολή τους η «εισβολή» σε στρατόπεδα που έχουν λειτουργικά προβλήματα (υδραυλικά, θέρμανση, ύδρευση, στεγανότητα, ξυλουργικά κ.λ.π) ή ανάγκη γενικής αισθητικής βελτίωσης θαλάμων και γραφείων. Μέσα σε 10-15 μέρες θα πρέπει να φέρουν σε πέρας την αποστολή που κάθε φορά τους ανατίθεται.
Ο στρατός επομένως εκμεταλλεύεται τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εργασιακή εμπειρία της νεολαίας φορτώνοντας της τη φύλαξη και συντήρηση των μονάδων, μειώνοντας το κόστος, αφού με αυτές τις διμοιρίες συντήρησης ο στρατός ξηράς θα επιβαρύνεται μόνο με τα υλικά επισκευών, όταν αυτά δεν υπάρχουν ήδη στις αποθήκες της επισκευαζόμενης μονάδας.
Είναι ενδεικτικό της χρησιμότητας αυτών των διμοιριών, αλλά και της σαφής εργασιακής εκμετάλλευσης που υφίστανται οι στρατευμένοι, το γεγονός ότι μετά τους πρώτους μήνες «δράσης» των διμοιριών συντήρησης η ηγεσία του ΓΕΣ τους «εμπιστεύτηκε» ακόμη πιο σοβαρές εργασίες. Αυτές ανέλαβαν τη κατασκευή υπόστεγων αρμάτων μάχης. Έκαναν τη μελέτη, εκσκαφή, θεμελίωση και τοποθέτηση τυποποιημένης κατασκευής για τη στάθμευση 13 αρμάτων μάχης ,με αντικεραυνική προστασία, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, αέρα υψηλής πίεσης και εξοπλισμό πλύσεως.
Η υπεραξία που παράγουν οι φαντάροι είναι υπολογίσιμη: οι στρατιώτες εργάτες με μισθό 8,5 ευρώ το μήνα κατασκευάζουν υπόστεγα στις μονάδες που αν τα έφτιαχναν ιδιώτες εργολάβοι, το κόστος θα έφθανε τις 700.000 ευρώ.
Αν και όλα αυτά γίνονται στο όνομα των περικοπών, ταυτόχρονα υπάρχουν κόστη που μένουν στο απυρόβλητο ή και αυξάνονται. Η ελληνο-ισραηλινή στρατιωτική συνεργασία εντείνεται με τις κοινές ασκήσεις όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων να πολλαπλασιάζονται, οι αποστολές εκτός συνόρων διευρύνονται, ενώ η διαπλοκή του Ελληνικού Στρατού με τους ιμπεριαλιστικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Βαλκανική Ταξιαρχία αποκτά πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά.
Να θυμίσουμε ότι από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2011, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση, της Μόνιμης Νατοϊκής Ναυτικής Δύναμης Αντιναρκικών Επιχειρήσεων (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2 - SNMCMG 2), στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ, στο πλαίσιο επανασυγκρότησής της Δύναμης στην Κρήτη. Η εκπαίδευση περιελάμβανε αντικείμενα κατά της πειρατείας, καθώς και ενημέρωση στις Επιχειρήσεις Ναυτικής Αποτροπής.
Η SNMCMG-2 αποτελεί τη μόνιμη δύναμη από την οποία συγκροτείται η ομάδα αντιναρκικών επιχειρήσεων (Mine Counter Measure Task Group) της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ ( ΝΑΤΟ Response Force- NRF). Η δύναμη αποτελείται από τη Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ ως Πλοίο Διοικήσεως, και τα ακόλουθα ναρκοθηρευτικά: το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ, το ιταλικό ITS VIAREGGIO, το γερμανικό FGS HERTEN και το ισπανικό ESPS TAJO.
Για μια κόμη φορά διαπιστώνουμε τον πραγματικό ρόλο της Υποχρεωτικής Στράτευσης, έναν απίστευτο βραχνά για τη νεολαία και τη λαϊκή οικογένεια.
Είναι νομίζουμε καιρός να τεθεί το ζήτημα της κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης και του μισθοφορικού στρατού. Ο λαός μας απαιτεί ειρήνη και ευημερία που όχι μόνο δε μπορούν να εγγυηθούν , αλλά αντιστρατεύονται οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, η άγρια αντεργατική-αυταρχική και φιλοπόλεμη πολιτική τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

http://www.diktiospartakos.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!