tromaktiko: Τελικά θάφτηκαν ή ξηλώθηκαν αρχαία στο Κάστρο της Λεμεσού...

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Τελικά θάφτηκαν ή ξηλώθηκαν αρχαία στο Κάστρο της Λεμεσού...



Την Κυριακή 13/2/2011 αναφερθήκαμε στον εντοπισμό αρχαιολογικών ευρημάτων στο Κάστρο της Λεμεσού και στον ενταφιασμό μερικών από αυτών.
Θέσαμε το θέμα τόσο στο Δήμαρχο Λεμεσού όσο και στο Τμήμα Αρχαιοτήτων και λάβαμε τις διαβεβαιώσεις τους ότι αυτά δεν πρόκειται να σκεπαστούν αλλά αντιθέτως να αναδειχθούν.

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να αναδειχθούν αλλά κάποια από αυτά ήδη σκεπάστηκαν και άλλα ξηλώθηκαν για να λάβει τη θέση τους αγωγός νερού.

Είναι λυπηρό να εξαφανίζεις τον πολιτισμό τόσο εύκολα και τόσο απλά. Κατά τα άλλα, τόσο ο Δήμαρχος Λεμεσού όσο και το Τμήμα Αρχαιοτήτων μας συγχάρηκαν για την ευαισθησία μας για τον πολιτισμό………..

Οι αποκλειστικές φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ΚΡΙΜΑ.

Σημειώνεται ότι, οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες παρουσιάζουν τα αρχαιολογικά ευρήματα όπως λήφθηκαν πριν μια εβδομάδα, στις 13/2/2010, ενώ οι έγχρωμες φωτογραφίες παρουσιάζουν τις ήδη ξηλωμένες πια πέτρες, όπως λήφθηκαν στις 18/2/2010. Όσον αφορά τον αγωγό νερού που έχει περάσει ακριβώς δίπλα από τα αρχαία, καταδεικνύει την κατάληξη που θα έχουν τα αρχαία που έχουν απομείνει.

Επίσης, σημειώνεται ότι, διαθέτουμε πολλές φωτογραφίες από τον χώρο των αρχαιολογικών ευρημάτων όπως είναι ο χώρος σήμερα. Σε περίπτωση που τα εναπομείναντα ευρήματα σκεπαστούν ή ξηλωθούν και αυτά, τότε θα δημοσιεύσουμε εδώ τόσο τις φωτογραφίες από το πριν όσο και τις φωτογραφίες από το μετά για ενημέρωσή σας και τα δικά σας συμπεράσματα. Οι φωτογραφίες αποτελούν ντοκουμέντα, τα οποία κανένας δεν μπορεί να διαψεύσει ούτε να μας κατηγορήσει για ελλιπή ενημέρωση.

Τα σχόλιά σας είναι ευσπρόδεκτα.

ΠΡΙΝ 13/2/2011





ΜΕΤΑ (18/2/2011)









http://www.onlycy.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!