tromaktiko: Έρευνα για το Βουλγαρία-Εσθονία

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Έρευνα για το Βουλγαρία-Εσθονία



Οι ομοσπονδίες της Βουλγαρίας και της Εσθονίας ζήτησαν από την UEFA να ερευνήσει το μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι το αποτέλεσμα ήταν προκαθορισμένο.


Βουλγαρία και Εσθονία αναμετρήθηκαν σε φιλική αναμέτρηση στην Τουρκία, η οποία έληξε 2-2. Όλα τέρματα επιτεύχθηκαν με πέναλτι, ενώ το παιχνίδι διοργανώθηκε από μία εταιρεία και υπάρχουν υπόνοιες από τις δύο ομοσπονδίες ότι οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν κατευθυνόμενες, καθώς και στο προηγούμενο παιχνίδι που διοργάνωσε η ίδια εταιρεία και με τον ίδιο διαιτητή συνέβη ακριβώς το ίδιο! Η Λετονία επιβλήθηκε της Βολιβίας με 2-1 και όλα τα γκολ προήλθαν από εκτελέσεις πέναλτι.
«Ήταν περίεργο να γίνουν τέσσερα πέναλτι σε ένα παιχνίδι. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι και τα τρία τέρματα στο προηγούμενο παιχνίδι επιτεύχθηκαν επίσης από ισάριθμα πέναλτι», δήλωσε ο Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ, πρόεδρος της Βουλγαρικής ομοσπονδίας.
Διαιτητής και στις δύο αναμετρήσεις ήταν ο Ούγγρος Κρίζτιαν Σέλεζι. «Δεν γνωρίζουμε τον διαιτητή και δεν μπορούμε να πούμε αν ενήργησε εσκεμμένα στον καταλογισμό των πέναλτι. Ειδοποιήσαμε την UEFA, η οποία θα ερευνήσει το παιχνίδι. Το φιλικό διοργανώθηκε από μία εταιρεία, με την οποία δεν πρόκειται να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον», τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Εσθονίας, Μίκελ Ουιμπόλεχτ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!