tromaktiko: Ο Καλλικράτης μας μάρανε...

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ο Καλλικράτης μας μάρανε...



Ο Καλλικράτης μας μάρανε…..
Έχουμε πιάσει μέσα Φλεβάρη και οι νέοι Δήμοι υποτίθεται πως θα έπρεπε να έχουν αρχίσει να οργανώνουν τα Πολεοδομικά τους Γραφεία.
Στο μεσοδιάστημα θα μπορούν να εξυπηρετηθούν (μέχρι και το 2013) από Πολεοδομίες γειτονικών Δήμων. Η φωτογραφία αυτή είναι από την Πολεοδομία Ευόσμου Κορδελιού Θεσσαλονίκης (πρώην Πολεοδομία Δυτικής Θεσσαλονίκης). Λόγω των αλλαγών που προβλέπει ο Καλλικράτης (κατάργηση Νομαρχιών κλπ) η όποια κίνηση υπήρχε, έχει παγώσει τελείως. Έχουν σταματήσει να λειτουργούν τα πάντα καθώς οι υπάλληλοι περιμένουν εγκυκλίους κλπ για τον καθορισμό αρμοδιοτήτων, καθηκόντων, οργάνων και υπευθύνων.

Το μόνο τμήμα που δουλεύει πυρετωδώς είναι αυτό της ρύθμισης των ημιυπαιθρίων. Ο αποδεκατισμός όμως του προσωπικού των Πολεοδομικών γραφείων (με εξαίρεση αυτό του Δήμου Θεσσαλονίκης) με την μεταφορά των υπαλλήλων σε άλλους φορείς έχει κάνει την κατάσταση αφόρητη. Στηνόμαστε σε ουρές επί ουρών καθώς λόγω της μεγάλης προσέλευσης φακέλων για ρύθμιση έχουν σταματήσει να κλείνονται ραντεβού για έλεγχο. Ο κλασσικός ο Νεοέλληνας θυμήθηκε μετά από 10 μήνες που ισχύει ο νόμος πως καλό είναι να ρυθμίσει το σπίτι του την τελευταία στιγμή. Αν δεν δοθεί παράταση τουλάχιστον 2 ακόμη μηνών, με την υποσημείωση πως αυτή θα είναι και η τελική προθεσμία, θα αρχίσουμε να πλακωνόμαστε στις Πολεοδομίες.

Έχει βαρέσει τελείως διάλυση το κράτος…
Ένας μηχανικός.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!