tromaktiko: Καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία από την Τσερνίτσεβα

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία από την Τσερνίτσεβα



Υπό κράτηση τέθηκε, για αρκετές ώρες, η οικολόγος αγωνίστρια, Άννα Τσερνίτσεβα, στο πλαίσιο ρωσικής αστυνομικής έρευνας, σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας της. Πρόκειται για το κίνημα που επιδιώκει να έχει αυξημένη προστασία το δάσος Κίμκι, προκειμένου να μην γίνει υλοτόμηση για την κατασκευή οδικής αρτηρίας που θα συνδέει την Αγία Πετρούπολη με την πρωτεύουσα.

Η Τσερνίτσεβα κρατήθηκε για δήθεν κατοχή βόμβας μέσα σε ένα δικό της σακίδιο, εν μέσω πλήθους, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του κινήματος για την περιοχή της Μόσχας, Εβγένι Γκιλντέγιεφ. «Εμείς δηλώνουμε, αντιθέτως, ότι το σακίδιο είχε τοποθετηθεί στο χώρο της συγκέντρωσης, πριν αυτή ξεκινήσει».

«Ψυχολογικά και φυσικά απειλήθηκα τις ώρες της ανάκρισής μου», κατήγγειλε η ίδια η Τσερνίτσεβα. «Μου είπαν ότι αν δεν ομολογήσω την κατοχή της βόμβας, θα μού αποστερήσουν τα παιδιά μου (οι αστυνομικοί), όλα αυτά για να σταματήσει η δράση του κινήματός μου».

Σημειώνεται ότι δημοσιογράφοι και ακτιβιστές οικολόγοι, που προστατεύουν το δάσος Κίμκι, έχουν υποστεί, τα τελευταία λίγα έτη, διάφορες επιθέσεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!