tromaktiko: Κατέβασαν ρολά σχεδόν όλα τα καταστήματα στη Λαμία

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Κατέβασαν ρολά σχεδόν όλα τα καταστήματα στη Λαμία



Πρώτη φορά στη Λαμία έκλεισαν τόσα καταστήματα
Ξεπέρασε το 90 % η συμμετοχή των εμπόρων της Λαμίας στην απεργία που κήρυξε το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο (ΕΣΕΕ), με αποτέλεσμα τα μαγαζιά του κέντρου να παραμείνουν κλειστά και σκοτεινά ασορτί με τον μουντό καιρό που επιφύλαξε η Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου...

Οι έμποροι θέλοντας να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση «…που σφυρίζει αδιάφορα την ώρα που η μία επιχείρηση κλείνει μετά την άλλη και στοχοποιεί τους εναπομείναντες επαγγελματίες απειλώντας τους με αυτόφωρα, φυλακές και τιμωρίες του κοινού ποινικού κώδικα!», έκλεισαν τα μαγαζιά τους και συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου λίγο μετά τις 11 είχαν συνάντηση με τον αιρετό Περιφερειάρχη κο Περγαντά. Στη συνάντηση εκτός του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Ανατολικής Στερεάς κ Γεωργίου και ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ Διαμαντάρας, που με την ιδιότητα του Εμπόρου πήρε μέρος και στις υπόλοιπες ενέργειες των συναδέλφων του.

Στη συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη πάταξης του παραεμπορίου και ανάγκη ελέγχου του ανεξέλεγκτου υπαίθριου εμπορίου, ο έλεγχος νομιμότητας υπαρχόντων πολυκαταστημάτων και οι μοχλοί ανάπτυξης του νόμιμου εμπορίου μέσω των δημόσιων επενδύσεων.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την απόλυτη στήριξη στα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα των εμπόρων και δεσμεύτηκε για συμμετοχή των εκπροσώπων τους σε όλες τις επιτροπές που θα γνωμοδοτούν για θέματα που τους αφορούν και προβλέπονται από τον Καλλικράτη. Στη συνέχεια οι περί τους 70 έμποροι που είχαν παραμείνει στην Πλατεία (νωρίτερα είχαν ξεπεράσει τους 150) συνέχισαν με πορεία προς το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και από κει μαζί με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα συνέχισαν για τα γραφεία της αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης στην οδό Λεωνίδου. Κατά την πορεία τους προς τα γραφεία της Γενικής Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς, κας Γερακούδη, όπου επέδωσαν ψήφισμα, οι έμποροι έκαναν συμβολική στάση έξω από πολυκαταστήματα του κέντρου τα οποία λειτούργησαν κανονικά.

LamiaReport.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!