tromaktiko: Δώδεκα νεκροί από βομβιστική επίθεση και στρατιωτική επιχείρηση στο Πακιστάν

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Δώδεκα νεκροί από βομβιστική επίθεση και στρατιωτική επιχείρηση στο Πακιστάν




Βομβιστική επίθεση στο βορειοδυτικό Πακιστάν και στρατιωτική αεροπορική επιχείρηση σε άλλη περιοχή είχε ως...


 αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, βόμβα που είχε τοποθετηθεί δίπλα σε δρόμο έπληξε ημιφορτηγό της αστυνομίας στα προάστια της Πεσαβάρ με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να σκοτωθεί επιτόπου κι ένας συνάδελφός του να εκπνεύσει αργότερα στο νοσοκομείο, ενώ δύο ακόμη αστυνομικοί τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Σημειώνεται ότι η Πεσαβάρ αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου στη μεθόριο με το Αφγανιστάν όπου κυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούν εναντίον ισλαμιστικών οργανώσεων που έχουν επανειλημμένα πλήξει την πόλη.

Επίσης στρατιωτικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν σήμερα “θέσεις των Ταλιμπάν” σε τρία χωριά της περιοχής Οράκζαι σκοτώνοντας δέκα και τραυματίζοντας άλλους έξι φερόμενους ως αντάρτες σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ και αξιωματούχους των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο στρατός του Πακιστάν υποστηρίζει ότι κατά την εκστρατεία που εξαπέλυσε πέρυσι για να “εξαλείψει” τα καταφύγια των ανταρτών εξολόθρευσε πάνω από 1.000 μαχητές των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα, ισχυρισμοί που καθίσταται δύσκολο να επαληθευτούν καθώς η εμπόλεμη ζώνη παραμένει εν πολλοίς απρόσιτη για τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους σε οργανώσεις βοήθειας

enet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!