tromaktiko: Απάντηση σε: "Περί αμοιβών αστυνομικών"

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση σε: "Περί αμοιβών αστυνομικών"



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_8424.html
Αν δεν είσαι ανίδεος, είσαι ψεύτης. Αστυφύλακας με 11 χρόνια υπηρεσίας, παντρεμένος, με 2 παιδιά: Βασικός μισθός 854,00 ευρώ μεικτά...


, αποδοχές με επιδόματα, 6 νυχτερινά και 5 σαββατοκύριακα 1944,40 μεικτά. Κρατήσεις 433,19. ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ. 1511,21. Όσο για τις συντάξεις που αναφέρεσαι αφορούν στους ανώτερους και ανώτατους Αξιωματικούς μιας και με 25 έτη που βγαίνουν τώρα οι αρχιφύλακες ζήτημα να παίρνουν 1600 ευρώ. Νεοδιορισμένη αναπληρώτρια νηπιαγωγός γνωστή μου έκανε να πάρει μεν 3 μήνες τον πρώτο της μισθό αλλά αυτός ήταν 1300 περίπου ευρώ. Και στη τελική ας κάνουν τους εκπαιδευτικούς ωρομίσθιους για να πληρώνονται όσο "δουλεύουν" γιατί με Καλοκαίρι, Χριστούγεννα, Πάσχα, Αργίες, Απεργίες, Σαββατοκύριακα και με μάξιμουμ 5 σαρανταπεντάλεπτα εργασία την ημέρα κανένα τριακοσάρι το φτάνουν δε το φτάνουν.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φίλε μου, προσωπικά είμαι πρόθυμος, αντί του βασικού της πλάκας και των ηλίθιων επιδομάτων, να μου δοθεί ένας αξιοπρεπής βασικός, χωρίς επιδόματα πέραν των οικογενειακών και να πληρώνομαι τις υπερωρίες με το σύστημα του ιδιωτικού τομέα (+75% τις Κυριακές, +25% τα βραδυνά κι όχι τσ ισχύοντα). Σε έκτακτες καταστάσεις να πληρώνομαι την εργασία μου κι όχι να μου τα κολλάνε σε ρεπό. Κερδισμένος θα είμαι, και βραχυπρόθεσμα (στη μισθοδοσία του μήνα) και μακροπρόθεσμα (στη σύνταξη).
Το φύλο πορείας ξέρεις τι είναι; Με στέλνει κάπου η υπηρεσία (π.χ. μάρτυρας σε δικαστήριο σε άλλη πόλη, εκπαίδευση, μετάθεση) και μου επιστρέφει μετά από πολύ καιρό μέρος των εξόδων που έκανα. Μήπως να τα βάλω όλα από την τσέπη μου;
Για τον διευθυντή Λυκείου μην με βάζεις στο τριπάκι του ποιος δουλεύει περισσότερο. Άλλη η δουλειά του κι άλλη η δική μου. Ναι, έχει παραπάνω τυπικά προσόντα, αλλά στη βάρδια δουλεύεις νύχτα, γιορτές, υπερωρίες, κλπ. Σύγκριση ανόμοιων.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!