tromaktiko: Γαλλικά αντι για Ιταλικά

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Γαλλικά αντι για Ιταλικά



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 9ΟΥ Γ/ΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Προς Υπουργό Παιδείας Κα Άννα Διαμαντοπούλου
Υφυπουργό Παιδείας Κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας Κον Κουλαϊδή
Δ/νση Σπουδών ΥπΔΒΜΘ
Περιφερειακό Δ/ντή Θεσσαλίας
Προϊστάμενο Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας
Προϊστάμενο 3ου Γραφείου Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας Δ/ντή 9ου Γ/σίου Λάρισας


ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΘΕΜΑ : «ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ»

Από τον Μάϊο του 2010, ενώ τα παιδιά μας ήταν στο Δημοτικό, και ξανά φέτος στην αρχή της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά μας κλήθηκαν να δηλώσουν ποια δεύτερη ξένη γλώσσα (μεταξύ Ιταλικής, Γερμανικής, Γαλλικής και Ισπανικής) επιθυμούν να διδαχθούν κατά τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο, εφόσον αυτό το δικαίωμα της επιλογής τους δόθηκε από την Πολιτεία. Από τις δηλώσεις αυτές προέκυψαν 42 μαθητές που επιθυμούν να διδαχθούν την Ιταλική γλώσσα (2 ολόκληρα τμήματα) και ένα τμήμα της Β’ Γυμνασίου που είχε ξεκινήσει από πέρυσι Ιταλικά.
Στο διάστημα που μεσολάβησε από τον Σεπτέμβριο μέχρι τις 31/01/2011 περιμέναμε την τοποθέτηση εκπαιδευτικού ενώ είχαμε μάθει ότι από τα τέλη Νοεμβρίου 2010 τοποθετούνταν καθηγητές Ιταλικής σε κεντρικά σχολεία της πόλης. Αντί της τοποθέτησης μαθαίνουμε από τα παιδιά μας ότι ενημερώθηκαν από τον Γυμνασιάρχη του σχολείου ότι καλούνται να παρακολουθήσουν το μάθημα της Γαλλικής γλώσσας, λόγω έλλειψης καθηγητών Ιταλικής. Το ζήτημα αφορά 5 γυμνάσια.
Επειδή, μέχρι σήμερα η αριθμ. 105954/Γ2/3-9-2009 Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, η οποία εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή της παρ.11., περ. γ, του άρθρου 5 και της παρ. 2, περ. γ, του άρθρου 24, του Ν. 1566/1985 όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 7 του Ν.2525/1997, δεν έχει τροποποιηθεί, είτε καταργώντας το δικαίωμα επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας, είτε εξαιρώντας την Ιταλική γλώσσα από τις γλώσσες προς επιλογή, παραμένει σε ισχύ η δήλωση προτίμησής μας για την Ιταλική γλώσσα.
Εφόσον η δήλωσή μας αυτή είναι σε ισχύ, δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως και από ποιους πάρθηκε η προφορική απόφαση «να μπούνε τα παιδιά μας από Δευτέρα 7-2-2011 στην τάξη και να διδαχθούν τη Γαλλική γλώσσα». Αναρωτιόμαστε αν τα παιδιά μας δεν μπούνε στην τάξη, βάσει ποιού νόμου θα πάρουν απουσία για ένα μάθημα που δεν είναι στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους; Ποιος νόμος και ποια διάταξη το τροβλέπει;
Σας ενημερώνουμε ότι βάσει των στοιχείων της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας αρκούν δύο αναπληρωτές καθηγητές ιταλικής γλώσσας πλήρους ωραρίου για να καλύψουν τις ανάγκες των υπόλοιπων σχολείων της πόλης.
Σας παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε εγγράφως και να μας κοινοποιήσετε αντίγραφο της απόφασής ή της εγκυκλίου βάσει της οποίας θα κληθούν τα παιδιά μας να ενταχθούν σε άλλα τμήματα δεύτερης ξένης γλώσσας την οποία δεν επιθυμούν να διδαχθούν. Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ότι η ακύρωση της εγκυκλίου για την επιλογή 2ης ξένης γλώσσας θα έπρεπε να γίνει με νέα εγκύκλιο ή άλλο επίσημο έγγραφο.
Σας καλούμε άμεσα να τοποθετήσετε εκπαιδευτικό Ιταλικής γλώσσας στο 9ο Γυμνάσιο Λάρισας, αφού αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας που απορρέει από την κείμενη νομοθεσία και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.

Μετά τιμής το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Λάρισας
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!