tromaktiko: Περι "ασημικών"....

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Περι "ασημικών"....



Και όμως από την Ιστορία μπορείς να μάθεις...άλλα ποιος από τους πολιτικούς μας έχει μπει ποτέ στον κόπο να την μελετήσει...; Η κατάσταση που περνάει η χώρα μας είναι φοβερά όμοια με αυτή που βίωνε το Βυζάντιο τον 11ο και 12ο αιώνα. Τότε λόγω κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος και της καλοπέρασης των (άχρηστων) αυτοκρατόρων η αυτοκρατορία ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και πουλούσε στους Βενετούς, Γενοβέζους και λοιπούς ενδιαφερόμενους ότ! ι ποιο πολύτιμο είχε...τα λιμάνια της, τα ορυχεία της, τα λατομεία της. Αυτό έφερε σαν αποτέλεσμα την πλήρη αποκοπή του κράτους από τις εμπορικές οδούς και το ίδιο το κράτος έπρεπε να πληρώνει τέλη χρήσης (διόδια) για την διέλευση των προϊόντων του από την επικράτεια του. Δίνοντας τα "ασημικά" του όχι μόνο δεν ξεχρέωσε αλλά έφερε τέτοια δεινά που ο κόσμος πεινούσε και ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα ή απώλεια του μισού ζωοδότη πνεύμονα της αυτοκρατορίας δλδ, της μισής Μικράς Ασίας και λίγο αργότερα στην πρώτη άλωση του 1204 από τους (αχόρταγους) Φράγκους οπότε χάθηκαν και οι ! περι οχές της σημερινής Ελλάδας. Το ότι μετέπειτα βρέθηκε ένας Έλληνας-Βυζαντινός αυτοκράτορας από την Νίκαια και ανακατέλαβε την Κωνστ/πολη ήταν θέμα ευτυχών συμπτώσεων καθώς και η μετέπειτα ανάκληση των απαράδεκτων παραχωρήσεων στους Φράγκους έδωσε ζωή για άλλα περίπου 200 χρόνια στο Βυζάντιο που φυσικά ποτέ ξανά δεν έγινε αυτοκρατορία.
Τώρα που είναι να πουλήσουμε τα "ασημικά" μας υπάρχει κανείς νοήμον άνθρωπος που να πιστεύει ότι θα φέρει αποτέλεσμα...? Μετά τα λιμάνια, τις παραλίες, τα πάρκα τί θα ακολουθήσει....ο φυσικός μας πλούτος μήπως...? Και δεν λέω για αυτά που αναπόδεικτα ή υποθετικά έχουμε (π.χ. φυσικό αέριο κλπ) αλλά τα αποδεδειγμένα. Τα νερά μας για ρεύμα, τα νησιά μας για τον τουρισμό, τα ορυχεία μας (βωξίτη κλπ), τα λατομεία μας, η υποδομή μας ολόκληρη. Προσπαθούν οι τοκογλύφοι να σπάσουν την ραχοκοκκαλιά του κράτους μας όπως έγινε πριν από 10 αιώνες. Μόνο που τώρα δεν υπάρχει ούτε Μιχαήλ Παλαιολόγος ούτε Αλέξιος Στρατηγόπουλος...Οι δικοί μας φοβούνται να μιλήσουν για την Πατρίδα και το Έθνος και όταν το κάνουν, το λένε μόνο όταν απευθύνονται στον λαό για να κάνει θυσίες και ποτέ στους δανειστές-τοκογλύφους. Ναι χρειάζονται αλλαγές για να ξεπληρώσουμε όσα κάναμε, αλλά όχι έτσι. Με το σκεπτικό ότι όλοι χάψαμε σαν μικρά παιδιά το παραμύθι του εύκολου πλουτισμού και της υπερκατανάλωσης με δανεικά καλά να πάθουμε. Άλλο όμως το κάνουμε οικονομία και να ξεπληρώσουμε ο καθένας μας τα χρέη του ως μονάδα, αλλά και ως κράτος και άλλο να! πουλήσουμε την ύπαρξη μας. Δεν υπάρχει κάποιος να σηκώσει το ανάστημά του και να πει "φτάνει πια, ο λαός μου θα πεινάει για 30 χρόνια, ότι έργο ή προμήθεια κάνω την δίνω σε εσάς, αλλά την ΕΛΛΑΔΑ δεν την πουλάω. Δεν πωλείται η πατρίδα της πραγματικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, η πατρίδα των σοφών, ή χώρα που σας έμαθε τί σημαίνει Δημόσια ζωή, τέχνες, γράμματα, αρχιτεκτονική, μαθηματικά, στρατιωτική σκέψη, σεβασμός στον πολίτη ( αλλά και στον αντίπαλο). Κινδυνεύω να χαρακτηριστώ εθνικιστής, αλλά μπροστά στον κίνδυνο του να είμαι δούλος εγώ και πολύ περισσότερο! οι υπόλοιπες γενιές το προτιμώ.
Ξυπνήστε συν-Έλληνες και μην αφήσετε την χώρα να βουλιάξει. Στην μακρά Ιστορία μας ως έθνος είδαμε, ηγέτες, άχρηστους αρχηγούς , ήρωες και προδότες. Καιρός να παραδειγματιστούμε και εμείς ο λαός πια να ξεδιαλέξουμε την ήρα από το σιτάρι...επιτέλους ΑΝΤΙΔΡΆΣΤΕ, όχι μόνο για τους μισθούς σας αλλά για την ύπαρξη των παιδιών μας
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!