tromaktiko: Γίνεται δουλειά και φαίνεται

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Γίνεται δουλειά και φαίνεται



Τα τέσσερα γκολ του Παναθηναϊκού στα δυο τελευταία παιχνίδια από στημένες φάσεις αποδεικνύουν ότι στην Παιανία γίνεται δουλειά από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Στην περίοδο του Νίκου Νιόπλια στην ομάδα ποτέ δεν ήταν από τα δυνατά της σημεία τα στημένα και μάλιστα αυτό συζητιόταν πολύ από τον κόσμο του «τριφυλλιού».

Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί πολύ σημαντική τη δουλειά πάνω σε αυτό τον τομέα και για αυτό το λόγο ξοδεύει αρκετές ώρες προπόνησης σε φάουλ και κόρνερ. Άλλωστε τα γκολ από στημένα χτυπήματα είναι τα πιο συνηθισμένα στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Έτσι, λοιπόν, σιγά σιγά το «τριφύλλι» αναπτύσσει ακόμα έναν τρόπο παιχνιδιού, που επί εποχής Νιόπλια τον είχε τελείως εκτός προγράμματος. Αν παρατηρήσατε το γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα το Σάββατο με τον Εργοτέλη και αυτά των Τζιμπρίλ Σισέ και Λουκά Βύντρα στο ματς με την ΑΕΚ είναι καρμπόν.

Κόρνερ πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και δεύτερη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, από κάποιον παίκτη που κάνει κίνηση και μένει μόνος του! Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε παρατηρήσει αυτή την κομπίνα των «πρασίνων» και όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι είχαν αφιερώσει πολλές ώρες με τους παίκτες του για να βρουν τον τρόπο που θα αμυνθούν.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την αλλαγή συστήματος που έχει γίνει στον Παναθηναϊκό, η οποία δείχνει να ταιριάζει στην ομάδα, που παίζει πλέον πιο ελεύθερα και πιο επιθετικά, από ότι έπαιζε στην αρχή της χρονιάς. Όπως η δουλειά στα στημένα έτσι και αυτό πιστώνεται στον Φερέιρα!
http://www.sportsecrets.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!