tromaktiko: Νεοναζί, αντιναζί και δακρυγόνα στη Δρέσδη

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Νεοναζί, αντιναζί και δακρυγόνα στη Δρέσδη



Πεδίο μάχης θυμίζει από νωρίς το απόγευμα το κέντρο της Δρέσδης, καθώς βρίσκονται στους δρόμους νέο-ναζιστές... αντι-ναζιστές και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν να παρεμποδίσουν, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού, τους αντι-ναζιστές διαδηλωτές να προσεγγίσουν τις θέσεις των νέο –ναζιστών.

Περίπου 600 νεοναζί συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα στο κέντρο της πόλης για να συμμετέχουν σε πορεία στη μνήμη των θυμάτων των συμμαχικών βομβαρδισμών της Δρέσδης, τον Φεβρουάριο του 1945. Χιλιάδες νεοναζί από άλλες πόλεις λέγεται πως βρίσκονται καθ’ οδόν για να συμμετέχουν κι αυτοί στις τρεις προγραμματισμένες πορείες για τις οποίες έχει δοθεί άδεια από την αστυνομία.

«Η κατάσταση παραμένει πολύ τεταμένη» δηλώνει εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Χιλιάδες βίαιοι ακτιβιστές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και επιχειρούν να προσεγγίσουν την περιοχή της συγκέντρωσης της άκρας δεξιάς» πρόσθεσε.

Οι οργανωτές των νεοναζιστικών πορειών αναμένουν την συμμετοχή 6.000 ατόμων, ενώ οι οργανωτές των αντι-διαδηλώσεων ανέφεραν πως περισσότεροι από 10.000 αντιναζιστές ακτιβιστές προσπαθούν να παρεμποδίσουν τις ναζιστικές πορείες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!