tromaktiko: Απορία σχετικά με το καπνισμα. Μπορει καποιος να μο την λύσει;

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Απορία σχετικά με το καπνισμα. Μπορει καποιος να μο την λύσει;



Γραφει ενας φίλος μη καπνιστης:
"Ο μη καπνιστής που διαμαρτύρεται έχει 100% δίκιο - δεν υπάρχει δικαίωμα του καπνιστή (τουλάχιστον σε κλειστούς χώρους). Αυτά είναι μπούρδες ανθρώπων με μηδέν σεβασμό στον συνάνθρωπό του." Συμφωνω οτι δεν εχουμε το δικαιωμα να καπνιζουμε στους κλειστους χωρους καφε κλπ. παρουσια μη καπνιστων. Θα ηθελα ομως να ρωτήσω τι πραγματικα τους ενοχλει στη φορμουλα που λεει το εξής:
Τα περισσοτερα μαγαζια ειναι μη καπνιστων και πραγματικα τηρειται αυτό απαρεγκλιτα. Υπαρχουν ομως και καποια οπου το καπνισμα επιτρεπεται. Αυτό με την προυποθεση παντα οτι δεν θα μετατραπουν ολα σε καπνιζοντων. (οπως στην Ολλανδια δεν ειναι ολα χασισοποτεια αλλα ορισμενα μονο). Αυτό σας πειραζει κυριοι μη καπνιστές; Αν ναι γιατι; μη μου πειτε γιατι ολα θα γινουν παλι καπνιζοντων. Ειπαμε ορισμενα μονο οπως στην Ολλανδια.
Γιατί λοιπον δεν υπάρχει το δικαιωμα του καπνιστή σε κλειστους χώρους στους οποιους δεν υπάρχουν μη καπνιστές; Ποιον βλαπτουν εκει? Τον εαυτό τους. Δικαιωμα τους οπως ειναι δικαιωμα του παχύσαρκου, του τεμπέλη αγυμναστου, του αλκοολικου να τον βλαπτει.
Ποιον δεν σεβομαι οταν καπνιζω μονος σπιτι μου? Ποιον δεν σεβομαι οταν καλω φιλους καπνιστες σπιτι μου και καπνιζουμε; Ποιον δεν σεβομαι οταν καπνιζω σ ενα στεκι καπνιστων μαζι με αλλους καπνιστες;
Ειλικρινα θα ηθελα μια απαντηση σ αυτη την απορια.
Γιατι μια ομαδα καπνιστων δεν μπορουμε να εχουμε ενα καπνιστικο στεκι;

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!