tromaktiko: "Πουλήστε κρατική περιουσία για να μειωθεί το χρέος"

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

"Πουλήστε κρατική περιουσία για να μειωθεί το χρέος"




Την πώληση στοιχείων της κρατικής περιουσίας προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος πρότεινε ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του Διεθνούς...



 Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα, Μπομπ Τράα, μιλώντας στο συνέδριο της Τράπεζας της Ελλάδας. Ζήτησε, επίσης, επανεξέταση της αναλογίας ένας προς πέντε για τις προσλήψεις στο δημόσιο.

Ο κ. Τράα υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι ο λόγος του δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος ακόμα και σε μία διαφορά της τάξης του 1% του ΑΕΠ.

Υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει καταρχάς το πρόβλημα της διαφθοράς προκειμένου να κατορθώσει να επιστρέψει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι η χώρα θα πρέπει να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή και κάλεσε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την μεταρρύθμιση στο σύστημα υγείας και στο ασφαλιστικό.

Χαρακτήρισε μάλιστα ως "επίτευγμα" τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν γίνει στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για την αναμόρφωση των ΔΕΚΟ



nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!