tromaktiko: Απάντηση για την κάρτα του πολίτη

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση για την κάρτα του πολίτη



Κάποιες σκέψεις για το συγκεκριμένο θέμα. Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι κανένας από τους 10.000 πολίτες, που συμμετείχαν στην συγκέντρωση της Κυριακής κατά της κάρτας του πολίτη...
, δεν ενόχλησε κανέναν να πάει στη δουλειά του. Υπήρχε απόλυτη τάξη, απουσία οποιουδήποτε ίχνους υπερβολής. Κανένας δρόμος δεν έκλεισε. Θα πρέπει εδώ να σας πω ότι δεν είναι μόνο αυτοί οι 10.000 άνθρωποι αλλά πάρα πολλοί ακόμα που αντιδρούν με την συγκεκριμένη ηλεκτρονική καταγραφή των ανθρώπων. Εξάλλου ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα που επιτρέπει σε πολύ λιγότερους διαδηλωτές να κλείνουν, στην κυριολεξία, όποιον δρόμο θέλουν, να καταλαμβάνουν με την ανοχή μας πανεπιστημιακούς χώρους και να τους καταστρέφουν. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτά που η ορθοδοξία λέει, αλλά κι άλλοι που ενοχλούνται στην ιδέα ότι κάποιος ανα πάσα στιγμή θα μπορεί να φτιάξει με ευκολία το προφίλ τους. Είτε σας αρέσει είτε όχι τους ορισμούς του αποδεκτού ή όχι, του κοινωνικά παραβατικού ή όχι δεν τους βάζουμε εμείς.. Τους βάζουν αυτοί οι οποιοι θα έχουν πρόσβαση στα προσωπικά μας στοιχεία. Αυτοί ελέγχουν όλες τις εξουσίες, που θα μπορούν με ένα delete να αφανίσουν από το πρόσωπο της γης όποιον θέλουν. Οι δυνατότητες παρακολούθησης που δίνει η συγκεκριμένη κάρτα είναι απείρως περισσότερες από αυτές που κάποιοι φίλοι προσπαθούν να απαριθμήσουν. Η συγκεκριμένη εξουσία περνά πλέον σε μια χούφτα ανθρώπων, αντί να είναι διασπαρμένη, αν είναι, σε διαφορετικές υπηρεσίες, εταιρείες. Αυτή η χούφτα ανθρώπων αποτελούν την εξουσία. Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι αυτός ο μεγάλος και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΈΝΟΣ όγκος προσωπικών πληροφοριών δεν θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση πλέον θα είναι γεγονός. Αν κλείσω το κινητό μου και δεν χρησιμοποιήσω την πιστωτική μου, ΑΝ ΕΧΩ, τότε κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει που είμαι και τι κάνω.

Πολλοί μιλάνε για μπούρδες, για ξεπερασμένα πιστεύω για παραμυθάκια, για νεράιδες. Καταρχήν καλά θα κάνουν να κρατάνε τους χαρακτηρισμούς για τις δικές τους απόψεις και να σέβονται τα πιστεύω των άλλων. Είναι δείγμα πολιτισμού. Θα ήθελα να τους κάνω λοιπόν μια ερώτηση. Τι πιθανότητες έχει κάποιος, παραμυθατζής, πριν 2,000 χρόνια, να επιλέξει έναν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ αριθμό από το άπειρο αυτών, και αυτός μετά από 2,000 να χρησοποιείτε στα bar code;; Εδώ δεν μιλάμε για μια γενική προφητεία που προβλέπει κάποια γενική κατάσταση. Αλλά για έναν αριθμό συγκεκριμένο και επιλεγμένο από το μείον άπειρο έως το συν άπειρο. Νομίζω ότι όλοι οι δύσπιστοι φίλοι θα πρέπει να προβληματιστούν. Απαντήσεις του ότι ένα παγκόσμιο σύστημα στήθηκε για να κάνει πλάκα στους χριστιανούς δεν είναι αποδεκτό από μένα τον ξεπερασμένο θρησκόληπτο φαντάζομαο περισσότερο από εκείνους που αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί.

Είναι γελασμένος όποιος νομίζει ότι θα πιάσουν τα λαμόγια. Ιστορικά η χρησιμοποίηση της δημοκρατίας, της ισονομίας, η χρησιμοποίηση της κοινωνικής ασφάλειας, της τρομοκρατίας πάντα μα πάντα έγινε προς όφελος των ισχυρών αυτής της γης. Έτσι και τώρα η οικονομική κρίση και τα υπεύθυνα λαμόγια που ζουν εις βάρος των άλλων πολιτών χρησιμοποιούνται για να χώσουν τους πολίτες ακόμα βαθύτερα στο λάκκο. Να μην μπορεί κανένας να βγει, να αντιδράσει. Κάτι μικρολαμόγια θα την πληρώσουν την νύφη για τα μάτια του κόσμου. Τα μεγαλολαμόγια που μας έφεραν σε τούτη την κατάσταση είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουν λαμόγια. Και ξέρετε γιατί βουνίσιοι ή πεδινοί, ψαγμένοι φίλοι μου;;; Γιατί είναι μέρος κομμάτι, γρανάζι του συστήματος. Του ίδιου που θα μπορεί να σε παρακολουθεί, που θα γνωρίζει μέχρι και τι ώρα κάνεις το πιπι σου. Είναι αφελείς όποιος πιστεύει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία ή η εφορία δεν γνωρίζει ποιοι φοροδιαφεύγουν. Είναι τουλάχιστον άσχετος όποιος πιστεύει ότι το υπουργείο οικονομικών δεν έχει τρόπους να βρει αυτούς που δεν πληρώνουν. Είναι τυφλός όποιος δεν βλέπει ότι οι ίδιοι οι νομοθέτες αφήνουν πάντα παραθυράκια για τα μεγαλολαμόγια. Επι χρόνια οι φορολογικοί παράδεισοι και οι offshore έκαναν θραύση και οι συγκαλυμμένες «νόμιμες» μίζες καθημερινή πρακτική . Εξάλλου με ποιο τρόπο θα αποφύγουμε την παράνομη δοσοληψία;;; Η μοναδική περίπτωση είναι μόνο να στερέψουν την αγορά από μετρητό. Πρακτικά πως μπορεί να γίνει αυτό;;; Μόνο αν σου απαγορεύσουν τις αναλήψεις. Ποιος το θέλει αυτό;;; Μήπως αυτή η τακτική είναι μια έμμεση χρηματοδότηση των τραπεζών;; Μήπως με αυτό τον τρόπο οι τράπεζες θα γεμίσουν χρήμα κι ανα πάσα στιγμή προφασιζόμενες την κρίση, την χρεοκοπία να βάλουν πλαφόν στο ποσό που μπορεί ο εκάστοτε πολίτης να χρησιμοποιήσει (βλ Αργεντινή);;

Ψαγμένοι αναγνώστες προοδευτικοί βουνίσιοι, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. Διαβάστε παγκόσμια ιστορία και δείτε ότι πάντα ο στόχος των ισχυρών ήταν ο απόλυτος έλεγχος του πλανήτη για δικό τους όφελος. Ο τρόπος άλλαξε. Μια τελευταία παρατήρηση: το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 45% περίπου του παγκόσμιου πλούτου.
Θρησκόληπτος ξεπερασμένος, αμόρφωτος.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!