tromaktiko: Με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στους ψηφοφόρους

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στους ψηφοφόρους



Οι βουλευτές της Λεμεσού κάνουν απολογισμό
Σε λιγότερο από τέσσερις μήνες οι Κύπριοι ψηφοφόροι θα κληθούν να εκλέξουν τους νέους εκπροσώπους τους στην Βουλή.
Μπορεί ακόμα να μην έχουν ολοκληρωθεί οι κομματικές διαδικασίες για την τελική επιλογή των υποψηφίων, ωστόσο η προεκλογική εκστρατεία έχει προ πολλού ξεκινήσει.


Η «Φωνή της Λεμεσού» που παρακολουθεί και καταγράφει εδώ και αρκετό καιρό τα τεκταινόμενα, θέλοντας να κρατά ενήμερο το κοινό για τα όσα θα ακολουθήσουν μέχρι και τις 22 Μαΐου, εγκαινιάζει από σήμερα τη δική του «συμμετοχή» στον προεκλογικό αγώνα. Η αρχή γίνεται με τους δώδεκα βουλευτές της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, οι οποίοι απαντούν με λίγα λόγια σε δυο συγκεκριμένες ερωτήσεις.


Τι έκαναν για την πόλη και την επαρχία τους, στη διάρκεια της βουλευτικής τους θητείας;

Γιατί θα πρέπει οι ψηφοφόροι της Λεμεσού να τους δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσουν να τους εκπροσωπούν και στη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 22ας Μαΐου;

Η παρουσίαση (σε αυτή και την επόμενη έκδοση) γίνεται με τη σειρά που εξασφαλίστηκαν οι συνεντεύξεις από τους δώδεκα βουλευτές και όχι με βάση τη δύναμη του κόμματος που εκπροσωπούν, ή τα ποσοστά που οι ίδιοι είχαν εξασφαλίσει στις προηγούμενες εκλογές ή άλλα κριτήρια.
Αθηνά Κυριακίδου (ΔΗΚΟ)


Ανθρώπινα κοντά σας…


Στον τομέα της Παιδείας καταφέραμε να εντάξουμε τα σχολεία Αγίου Νικολάου και Νεάπολης στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας ενώ συνέβαλα στην ένταξη του ΤΕΠΑΚ στο κέντρο της πόλης και στην επίλυση προβλημάτων που προέκυψαν με τη λειτουργία του. Σε ότι αφορά την Υγεία, ενέγραψα και προώθησα θέματα που αφορούν τη δημιουργία στο Νοσοκομείο Λεμεσού Ακτινοθεραπευτικού και Νευροχειρουργικού Κέντρου, την απουσία Εντατικής Νεογνών, τη δημιουργία Καρδιοχειρουργικού, την ανάγκη αγοράς μαστογράφου και μηχανήματος για την οστεοπόρωση.


Συνέβαλα στην προώθηση της αναβάθμισης του δρόμου Λ/σου – Αγρού και του δρόμου Λ/σου-Σαϊττά, διεκδίκησα αποζημιώσεις αγροτών για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις χαλαζοθύελλες, συνέβαλα στις προσπάθειες συντήρησης του Αθλητικού Κέντρου Αγρού που είχε εγκαταλειφθεί από τον ΚΟΑ και απαίτησα τη δημιουργία πυροσβεστικών σταθμών στην ύπαιθρο.


Ενέγραψα θέμα στη Βουλή για την εφαρμογή του συστήματος αναμηχάνευσης στα Γραφεία Ευημερίας που πρακτικά αποδείχτηκε μια απρόσωπη διαδικασία που δεν συνέτεινε στην ανθρώπινη επαφή του λήπτη δημοσίου βοηθήματος με τον λειτουργό του Γραφείου. Ως πρόεδρος της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός» έκανα προσπάθειες για να αποκαταστήσω την ανισότητα εις βάρος των γυναικών. Με ερώτηση μου στην Βουλή προωθήθηκε και υλοποιήθηκε η νομοθεσία για ένταξη των αναπήρων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Συγκάλεσα δημοσιογραφικές διασκέψεις ανακοινώνοντας μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών, για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών, πώς να ψωνίζουμε υπεύθυνα για τη σχολική χρονιά και για τις επιβλαβείς επιπτώσεις κατανάλωσης ενεργειακών ποτών σε συνδυασμό με το αλκοόλ.


Καταρχήν, καλώ τον ψηφοφόρο να ψηφίσει το Δημοκρατικό Κόμμα. Είναι μια καθοριστική εκλογική αναμέτρηση, ένα στοίχημα για όλους μας να προστατεύσουμε το ΔΗΚΟ και να το βγάλουμε ενισχυμένο ώστε να συνεχίσει να διαδραματίζει τον ρυθμιστικό του ρόλο. Είμαστε στην κρίση του κόσμου. Αν ο κόσμος κρίνει ότι δούλεψα σωστά στην 5ετια που πέρασε, ζητώ να μου δώσει την ψήφο του για να συνεχίσω ανθρώπινα αυτό που πάντα έκανα, να είμαι πιστή στο κόμμα μου, κοντά στον άνθρωπο και πλήρως αφοσιωμένη στο κοινοβουλευτικό μου έργο.
Μαρίνος Σιζόπουλος (ΕΔΕΚ)


Προάσπιση των συμφερόντων του λαού μας…


Από το 1999 σταθερά προωθώ την ίδρυση νέων τμημάτων στο Νοσοκομείο Λεμεσού. ΤοΤμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας ήδη λειτούργησε. Απομένουν το Νευροχειρουργικό, η Καρδιοχειρουργική Κλινική και το Ακτινοθεραπευτικό για το οποίο επαναπροκηρύχθηκε η διαδικασία των προσφορών κατόπιν δικών μου καταγγελιών με παράθεση στοιχείων για παρατυπίες και υπέρβαση στο ποσό της προϋπολογιζόμενης δαπάνης. Ταυτόχρονα προσπαθώ να προωθήσω την εξασφάλιση του αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού. Έθεσα επίσης θέμα υγιεινής αλλά και λειτουργικότητας των δύο κολυμβητηρίων της πόλης.


Έχω θίξει το θέμα του οδικού δικτύου της Λεμεσού και κυρίως δρόμων της υπαίθρου που για δεκαετίες παραμένουν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, όπως ο δρόμος Λεμεσού –Αγρού και ο δρόμος Λ/σού-Πλατρών και η ευθυγράμμιση του δρόμου από τον αυτοκινητόδρομο μέχρι και την Παρεκκλησιά. Άσκησα επίσης έντονες πιέσεις για να απεγκλωβιστεί από την γραφειοκρατία το θέμα της κατασκευής της μαρίνας που για χρόνια βρισκόταν σε εκκρεμότητα. Στον τομέα της Παιδείας, στήριξα τα αιτήματα για ανέγερση νέων σχολείων στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού καθώς και τη δημιουργία Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στην πόλη.


Είναι γνωστό σε όλο τον Κυπριακό λαό ότι ασχολήθηκα επισταμένα για την ολοκλήρωση του Φακέλου της Κύπρου.


Όλα δείχνουν ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές θα αρχίσει η διαδικασία υποβολής νέου σχεδίου λύσης του Κυπριακού. Ανεξάρτητα από κομματικές τοποθετήσεις οι ψηφοφόροι θα πρέπει να επιλέξουν όσους απέδειξαν μέχρι σήμερα ότι διαθέτουν την πολιτική συγκρότηση, δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης αλλά και το σθένος να δώσουν μάχες και να προασπίσουν τα συμφέροντα του λαού μας. Επιπλέον η οικονομία βρίσκεται σε αρνητική πορεία. Και εδώ οι βουλευτές μπορούν να διαδραματίσουν ένα ρόλο ώστε ανάλογα να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις και να αποτραπούν οι αρνητικές.


Επίσης θα πρέπει να προασπίσουν τα θέματα της Λεμεσού και κυρίως της υγείας αφού το προσφερόμενο επίπεδο έχει γίνει σήμερα πολύ αρνητικό. Έχω όμως και ένα πρόσθετο λόγο να διεκδικήσω ξανά την ψήφο του λαού. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση εφόσον εκλεγώ να αγωνιστώ για να δημοσιοποιηθεί ο Φάκελος της Κύπρου για να γνωρίζει ο λαός τα αίτια και τα αιτιατά που οδήγησαν στην τραγωδία του 1974.
Άγγελος Βότσης (ΔΗΚΟ)


Για να πάει μπροστά η Λεμεσός…


Μόλις εκλέγηκα βουλευτής ενέγραψα θέμα για να ξεπεραστούν τα όποια προσκόμματα υπήρχαν για την κατασκευή της μαρίνας. Με προσπάθειες μου προχωρούν οι διαδικασίες δημιουργίας του Τεχνολογικού Πάρκου στο Πεντάκωμο. Συνέβαλα στο να ληφθεί απόφαση για τη δημιουργία του Συνεδριακού Κέντρου στη Λεμεσό. Πολέμησα τη γραφειοκρατία για να προχωρήσουν τα μεγάλα project για τη δημιουργία γηπέδων γκολφ. Άσκησα πιέσεις για τη μετακίνηση της Λιμενικής Αστυνομίας ώστε να προχωρήσουν τα έργα ανάπλασης του παλιού λιμανιού. Διεκδίκησα να γίνουν έργα ανάπτυξης στο Δασούδι.

Μέσα από προσπάθειες μου επιτεύχθηκε συμφωνία του κράτους με τις Βρετανικές Βάσεις για ανάκτηση του οικισμού «Βερεγγάρια» και μετακίνηση του αμιάντου. Εργάζομαι για να κλείσει η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και για το αίτημα των κοινοτήτων που είναι υπό την κυριαρχία των Βάσεων ώστε να δικαιούνται να αναπτύξουν, όπως επιθυμούν, τις περιουσίες τους.


Προήδρευα της Επιτροπής Οικονομικών όταν εξαγγέλθηκε η απόκτηση της Σχολής Καλών Τεχνών από το ΤΕΠΑΚ. Την ίδια στιγμή διεκδίκησα και πέτυχα να μην περιληφθεί η 3η Αστική στα κτήρια του ΤΕΠΑΚ. Έδωσα μάχη και πέτυχα την εγκατάσταση σύγχρονου φωτισμού στο Τσίρειο Στάδιο. Μετά από αρκετές πιέσεις που ασκήθηκαν από πλευράς μου, λήφθηκε απόφαση για τη δημιουργία Περιφερειακού Γυμνασίου στην Παρεκκλησιά που αφορούσε χρόνιο αίτημα των κοινοτήτων της ανατολικής περιοχής Λεμεσού. Προώθησα επίσης την επίλυση προβλημάτων των οινοπαραγωγών.


Καταθέτω την πείρα μου στα κοινά, όντας 5 χρόνια βουλευτής της επαρχίας και άλλα 15 χρόνια δημοτικός σύμβουλος Λεμεσού. Βρίσκομαι κοντά στην πόλη μου και στην ύπαιθρο και νιώθω ότι έχω το όραμα να βοηθήσω να γίνει ακόμα καλύτερη. Μπορώ, και το έχω αποδείξει, να στηρίξω δύσκολες αποφάσεις και να λύσω προβλήματα της πόλης αλλά και του πολίτη. Αν καταφέρω να ενισχύσω με την δική μου υποψηφιότητα το κόμμα μου, βοηθώ στο να υπάρχει ένα ισχυρό ΔΗΚΟ το οποίο διαδραματίζει ρυθμιστικό και καθοριστικό ρόλο και μάχεται την πόλωση.
Ανδρέας Κυπριανού (ΔΗΣΥ)


Δράση που φέρνει αποτέλεσμα


Ενέγραψα θέμα για τη διαμόρφωση του Lady’s Mile σε οργανωμένη τουριστική παραλία ενώ βρισκόμαστε στο καταληκτικό στάδιο για τη σύνδεση Ζακακίου-Ακρωτηρίου μέσω του δρόμου της παραλίας του Lady’s Mile.

Έθεσα θέμα στρατηγικής μελέτης για το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Λεμεσού. Δεν λύσαμε το συγκοινωνιακό και το κυκλοφοριακό ούτε στους κόμβους ούτε στο κέντρο επειδή ανανεώσαμε τον στόλο. Προώθησα τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου, θέματα που έχουν να κάνουν με αναπτύξεις στον Άγιο Τύχωνα και τις πολεοδομικές αναπτύξεις στο Ακρωτήρι.


Έθιξα ζητήματα έλλειψης εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού σε κρεβάτια, κονσόλες, μόνιτορ όπως και την ανάγκη δημιουργίας Μονάδας Εντατικής και Καρδιοχειρουργικής Κλινικής. Κάκισα το ότι η Γυναικολογική Κλινική λειτουργούσε χωρίς διευθύντρια και βέβαια έθεσα επανειλημμένα τα προβλήματα του νοσοκομείου Κυπερούντας.


Προώθησα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την περιφερειακή ανάπτυξη για την ανάγκη αποκέντρωσης και καταπολέμησης της αστυφιλίας. Ζήτησα την δημιουργία Σχολής Περιβαλλοντικών Μελετών ή Διαχείρισης της Άγριας Ζωής στην ευρύτερη περιοχή Τροόδους.


Έθιξα την ανάγκη για δημιουργία ουλαμού αστυνόμευσης της παραλιακής αλλά και το θέμα της λανθασμένης επιδοματικής πολιτικής της κυβέρνησης για τους μετανάστες καθώς και την ανάγκη για δημιουργία χώρων υποδοχής των πολιτικών προσφύγων, όπως και το θέμα της ασφάλειας στους δρόμους με τους διανομής έτοιμου φαγητού που οδηγούν με ταχύτητα.


Με ερώτηση μου για την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται τα Σαββατοκύριακα στον αυτοκινητόδρομο λόγω γάμων στα ξενοδοχεία, το αρμόδιο υπουργείο έχει δεσμευτεί ότι θα μεγαλώσουν οι λωρίδες επιβράδυνσης για διευκόλυνση της κίνησης.


Έθεσα ερώτημα στον Υπουργό Εμπορίου για την καθυστέρηση κατασκευής του Συνεδριακού Κέντρου στη Λεμεσό.


Πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι γνωρίζουν ότι ο Ανδρέας Κυπριανού έχει καταθέσει σωρεία θεμάτων στη Βουλή και μάλιστα κατατάσσεται ως ένας από τους βουλευτές που έχει θίξει τα περισσότερα θέματα στο κοινοβούλιο. Ο κόσμος εκτιμά τη σοβαρότητα και την τεκμηρίωση αλλά και το γεγονός ότι τα θέματα που θέτω, πέραν εκείνων της ευρύτερης πολιτικής, έχουν να κάνουν και με την πόλη μου που υπεραγαπώ. Πολλά από τα θέματα που έχω ανοίξει έχουν οδηγήσει σε αποφάσεις και άλλα έπονται για το καλό της Λεμεσού.
Ρίκος Ερωτοκρίτου (ΕΥΡΩΚΟ)


Με αποκαλύψεις για τη διαφθορά


Η τελευταία θητεία στην Βουλή συνέπεσε και με την οξυμένη οικονομική κρίση. Θεωρώ ότι τόσο το κόμμα όσο και εγώ ο ίδιος παρακολουθώντας τα θέματα της οικονομίας καταφέραμε να αποκαλύψουμε την ανυπαρξία ενός οικονομικού σχεδιασμού. Κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι ότι δεν μειώθηκαν τα χρεωστικά επιτόκια του δανεισμού στις τράπεζες ενώ υπήρχε δυνατότητα.


Αποκαλύψαμε επίσης την ανυπαρξία πολιτικής σε σχέση με την ενίσχυση της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και του κατασκευαστικού τομέα.


Αγωνιστήκαμε ενάντια στη διαφθορά αποκαλύπτοντας συγκεκριμένα περιστατικά της δημόσιας ζωής στα οποία η εικόνα της διαπλοκής όπως διαφαινόταν στους πολίτες απαξίωνε την πολιτική. Σαν πρόεδρος της Επιτροπής Αξιών και Θεσμών, προώθησα ζητήματα που είχαν σχέση με την αναγκαία κωδικοποίηση του πολιτικού βίου τα οποία συγκεκριμενοποιήθηκαν και καταγράφηκαν. Η Επιτροπή κατέστη από τις πιο σημαντικές αφού πολλοί πολίτες συμμετέχουν και αποστέλλουν θέματα προς εξέταση και έλεγχο των κυβερνώντων για ζητήματα διαπλοκής, πελατειακών σχέσεων και κατάχρησης εξουσίας.


Αγωνίστηκα όπως όλοι οι εκ Λεμεσού βουλευτές για ζητήματα που αφορούν την καλυτέρευση των συνθηκών υγείας και των προσφερόμενων υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα η ανάγκη για δημιουργία Νευροχειρουργικής Κλινικής στο νοσοκομείο Λεμεσού.


Θέσαμε θέμα χρηστής διαχείρισης των οικονομικών του ΤΕΠΑΚ λόγω των ατασθαλιών που έγιναν.


Προωθήσαμε τα αναπτυξιακά έργα της Λεμεσού όπως η αναβάθμιση του λιμανιού και παράλληλα στηρίξαμε μεγάλες παραγωγικές ομάδες της πόλης που εργάζονται στα ξενοδοχεία και στον κατασκευαστικό τομέα.


Οι θέσεις του κόμματος και οι δικές μου αλλά και η κοινωνική μου αντίληψη που είναι γνωστή ιδιαίτερα στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, δεν κρίνεται μόνο σ’ αυτή την αναμέτρηση. Έχει κριθεί και τα προηγούμενα χρόνια. Αν οι πολίτες κρίνουν ότι έχω την ικανότητα να προσφέρω στην επόμενη βουλευτική θητεία, αναμένω να με ψηφίσουν και τους ευχαριστώ. Δεσμεύομαι Να εργαστώ το ίδιο και περισσότερο για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής, υγείας, ευημερίας αλλά και για σωστή επίλυση του Κυπριακού. Θα συνεχίσω να ασκώ έλεγχο και πίεση στους κυβερνώντες ώστε η Λεμεσός να αντιμετωπίζεται ως συμπρωτεύουσα και όχι σαν μια άλλη πόλη.
Ανδρέας Θεμιστοκλέους (ΔΗΣΥ)


Αξιοπιστία και το αγωνιστικό σθένος


Είτε μαζί με άλλους βουλευτές είτε μόνος μου θεωρώ ότι είχα σημαντική συμβολή στα εξής ζητήματα:


- Στη λήψη απόφασης για δημιουργία Γυμνασίου στην Παρεκκλησιά και κατασκευή των δρόμων Λεμεσού – Πλατρών και Λεμεσού – Αγρού.

- Στις προσπάθειες για δημιουργία βατού δρόμου στο Lady’s Mile.

- Ασχολήθηκα σε βάθος για να δουν το φως της δημοσιότητας σκάνδαλα που αφορούν το ΤΕΠΑΚ.

- Ανάδειξη προβλημάτων της ορεινής Λεμεσού που αφορούσαν είτε αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές είτε μείωση στην τιμή πετρελαίου θέρμανσης.

- Συνέβαλα στο να ξεκινήσουν αναπτυξιακά έργα όπως η μαρίνα, τα μεγάλα έργα στο λιμάνι, η ανάπλαση του παλιού λιμανιού και ο δρόμος που θα συνδέσει το λιμάνι με τον αυτοκινητόδρομο.

- Θεωρώ ωστόσο ότι η ποιότητα ζωής των Λεμεσιανών επηρεάζεται και από τα γενικότερα προβλήματα που ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία με πρώτο την οικονομική κρίση που αυτή η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει.


Θα πρέπει να κριθούμε για το τι πράξαμε και τι υπερασπιστήκαμε, για την ειλικρίνεια και αξιοπιστία μας. Απευθύνομαι στους Συναγερμικούς ψηφοφόρους και ιδιαίτερα σε όσους αισθάνονται ότι είμαστε συνοδοιπόροι στους ίδιους προσανατολισμούς στο Κυπριακό, σε θέματα παιδείας, ιστορίας, πολιτισμού, ταυτότητας, Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχέσεων με την Ελλάδα και σεβασμού των δικαιωμάτων του πολίτη. Ο ΔΗΣΥ πρέπει να παρατάξει για τα επόμενα 5 δύσκολα χρόνια τους πλέον αξιόπιστους, επαρκείς και πολιτικά ικανούς. Διότι οι βουλευτές του ΔΗΣΥ θα επωμιστούν το βάρος να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και να προστατέψουν την κοινωνία από τις αυθαιρεσίες, την αλαζονεία και την φαυλότητα των κυβερνώντων. Θα πρέπει να δώσουμε μάχες να ξεριζώσουμε το ΑΚΕΛ από την εξουσία. Οι βουλευτές του ΔΗΣΥ θα υπερασπιστούν την δημόσια παιδεία, τον πολιτισμό, την γλώσσα και την ιστορία μας.


Αν για αυτούς τους λόγους ο ψηφοφόρος κρίνει ότι πρέπει να είμαι στην Βουλή, τον καλώ να με ψηφίσει. Θα ήθελα όσοι με ψηφίσουν να με ψηφίσουν πρώτα και κύρια για λόγους πολιτικούς. Διότι στην Βουλή και στον δημόσιο βίο εκείνο που μετρά είναι ποιοι διαθέτουν πολιτικό νου, σθένος και αξιοπιστία να αγωνιστούν για αυτά που πιστεύουν.

http://www.foni-lemesos.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!