tromaktiko: Έχουν διαλυθεί τα πάντα

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Έχουν διαλυθεί τα πάντα



Σε επικοινωνία που είχα πρόσφατα με την Νομαρχία Πειραιά σχετικά με την εξυπηρέτηση μου σε ένα θέμα, με ενημέρωσαν ότι πλέον δεν υφίσταται Νομαρχία και υπάρχει μόνο Περιφέρεια.
Αυτό νομίζω είναι γνωστό εν όψη Καλλικράτη σε όλους του πολίτες. Το περίεργο είναι ότι η Νομαρχία δεν λειτουργεί και ούτε γνωρίζει κανένας υπάλληλος τι αρμοδιότητες έχει. Κι αν κάποιος νομίζει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο εκεί, θα σας ενημερώσω πως ούτε στην Περιφέρεια γνωρίζουν οι υπάλληλοι ποιες αρμοδιότητες έχουν με τον Καλλικράτη. Όλοι απαντάνε ότι αναμένουν οδηγίες για τα νέα τους καθήκοντα. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τους πολίτες ενώ το χειρότερο είναι ότι δεν μπορούν σε κανένα θέμα να απαντήσουν υπεύθυνα και να προσανατολίσουν τους πολίτες στην αντίστοιχη υπηρεσία στην Περιφέρεια. Φυσικά για όλα αυτά δεν φταίνε οι υπάλληλοι.
Το ερώτημα είναι απλό. Με αυτό το μπάχαλο περιμένουν την ανάπτυξη; Εξυπηρετείται ο πολίτης που θέλει να είναι συνεπής ή βρίσκει ευκαιρία το κάθε λαμόγιο να εφαρμόσει τα σχέδια του ελλείψη ελέγχων και έκδοση απαραιτήτων εγγράφων από τις Περιφέρειες; Τελικά ως φορολογούμενος πολίτης σε αυτό το κράτος τι πληρώνω για να έχω; Παιδεία, περίθαλψη ή δημόσιες υπηρεσίες; Η πλήρης διάλυση.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!