tromaktiko: Λευκωσία: Ξύλο μεταξύ μαθητών και στο Παγκύπριο Γυμνάσιο

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Λευκωσία: Ξύλο μεταξύ μαθητών και στο Παγκύπριο Γυμνάσιο



Σήκωσαν μανίκια και έπαιξαν μπουνιές την Τετάρτη Ελληνοκύπριοι μαθητές και ομογενών από τον Πόντο που φοιτούν στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Αιτία του καβγά, ένα... παγκάκι. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ομογενών, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις.


Η επιδημία της βίας στα σχολεία, κτύπησε και το Παγκύπριο, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα επεισοδίων μεταξύ Ελληνοκυπρίων μαθητών και ομογενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», την Τετάρτη κατά τη διάρκεια του τελευταίου διαλείμματος, δύο Ελληνοκύπριοι μαθητές της Γ’ Λυκείου πήγαν να καθίσουν σε συγκεκριμένο παγκάκι, το οποίο είχαν μεταφέρει προηγουμένως σε χώρο του σχολείου που επέλεξαν.  Εκείνη την ώρα στο συγκεκριμένο παγκάκι καθόταν μια ομάδα ομογενών μαθητών που φοιτούν τόσο στο Παγκύπριο Γυμνάσιο όσο και εξωσχολικών που έπαιζαν χαρτιά.

Οι Ελληνοκύπριοι ζήτησαν από τους ομογενείς να φύγουν γιατί αυτοί είχαν μεταφέρει εκεί το παγκάκι και το διεκδικούσαν. Οι ομογενείς αρνήθηκαν και τελικά άρχισαν οι μπουνιές. Πόντιος σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την κυριότητα του πάγκου, κατάφερε μια γροθιά στο πρόσωπο του ενός από τους δύο συμμαθητές του, με αποτέλεσμα αυτός να σωριαστεί στο έδαφος. Αρκετές «ψιλές» έφαγε και ο δεύτερος Ελληνοκύπριος με αποτέλεσμα και οι δύο να καταλήξουν με κακώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός τους στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η ένταση που προκλήθηκε στο σχολείο εξομαλύνθηκε αφού κτύπησε το κουδούνι για την τελευταία ώρα, ενώ το απόγευμα οι δύο μαθητές προσήλθαν στα γραφεία του Αστυνομικού Σταθμού Πύλης Πάφου μαζί με τους γονείς τους και προέβησαν σε καταγγελία.
Η Αστυνομία προχώρησε την Πέμπτη το μεσημέρι στη σύλληψη δύο ομογενών μαθητών από τους οποίους πήρε καταθέσεις και αναμενόταν να τους προσάψει κατηγορίες για επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης.  Πυροσβεστικό ρόλο για να κατευνάσουν τα πνεύματα διαδραματίζει και η διεύθυνση του σχολείου.
philenews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!