tromaktiko: Ακύρωση εκδρομών στην Αίγυπτο από το μεγαλύτερο γερμανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο - Tαξιδιωτική οδηγία και από Κύπρο

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ακύρωση εκδρομών στην Αίγυπτο από το μεγαλύτερο γερμανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο - Tαξιδιωτική οδηγία και από Κύπρο



Το γερμανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο TUI Germany ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων εκδρομών του στην Αίγυπτο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου...
μετά την οδηγία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών για αποφυγή ταξιδίων στα αιγυπτιακά θέρετρα στην Ερυθρά Θάλασσα.
Το TUI Germany, γερμανικό τμήμα του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού πρακτορείου της Ευρώπης, TUI Travel, σημείωσε ότι οι τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται ήδη στα συγκεκριμένα θέρετρα μπορούν να συνεχίσουν τις διακοπές τους ή να ενημερώσουν τους υπευθύνους των εκδρομών τους εάν επιθυμούν να αναχωρήσουν νωρίτερα του προγραμματισμένου.
Ο αριθμός των ταξιδιωτών οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην Αίγυπτο μέσω του γερμανικού πρακτορείου είναι 6.000 σε ό,τι αφορά τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, όπου η κατάσταση παραμένει ήρεμη.
------------------------------------------------

Με νέα ταξιδιωτική του οδηγία, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου συμβουλεύει τους κύπριους πολίτες να περιορίσουν τα ταξίδια τους στην Αίγυπτο στα απολύτως αναγκαία, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Όπως αναφέρεται στην οδηγία, σε περίπτωση παραμονής τους στη χώρα, προτρέπονται να επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή και να αποφεύγουν τους χώρους όπου γίνονται μαζικές συγκεντρώσεις.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ενθαρρύνει επίσης τους κύπριους πολίτες να ενημερώνονται για την τρέχουσα κατάσταση από τα τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, κυρίως από το Διαδίκτυο και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!