tromaktiko: Τον άφηναν να σαπίζει από την αρρώστια του

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τον άφηναν να σαπίζει από την αρρώστια του



Στην τραγική κατάσταση, όπως αυτή απεικονίζεται στη φωτογραφία, βρήκαν φιλόζωοι στη Ρόδο τον σκυλάκο, που τον ονόμασαν Λάζαρο. Το ζώο δεν μπορούσε ούτε στα πόδια του να σηκωθεί από την αδυναμία, ενώ στον λαιμό ήταν περασμένο δύο φορές ένα σύρμα 

Δεν ξέρουμε αν κατάφερε να κόψει τα δεσμά ή αν απλώς τον παράτησαν σε αυτή τη φριχτή κατάσταση.
Το ζώο μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο και...
 εκεί διαπιστώθηκε ότι έχει ένα μεγάλο καρκίνωμα και κύστη στον πρωκτό. Όλα τα δόντια του ήταν κομμένα και ήταν πολύ αδύναμος και αδύνατος. Μετά τους ορούς, την κορτιζόνη, την αντιβίωση κ.ά. έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, για να δουν αν πάσχει από ερλιχίωση και καλαζάρ. Ευτυχώς, δεν είχε τίποτα από αυτά. Κάποιο ανθρωπόμορφο κτήνος είχε αυτό το δύσμοιρο, πολύ άρρωστο ζώο, δεμένο και το άφηνε να λιώνει και να βασανίζεται. Να αργοπεθαίνει καθημερινά.

Ο σκυλάκος, μόλις συνήλθε από τις εξετάσεις, έφαγε με όρεξη, ήπιε νερό και, όταν θα είναι καλύτερα, θα του αφαιρεθεί χειρουργικά ο όγκος. Καταλήγουμε - με αφορμή και αυτό το περιστατικό - στο απλό συμπέρασμα ότι η τουριστική και πλούσια Ρόδος αποτελεί τόπο μαρτυρίου για τα ζώα! Η φιλοξενία που επιφυλάσσουν οι κάτοικοι προς τους επισκέπτες, κάθε είδους, σχετίζεται προφανώς και αποκλειστικά και μόνο με το κέρδος.

Όταν ο Λάζαρος γίνει καλά, θα χρειαστεί τη δική του οικογένεια. Αν ενδιαφέρεστε για αυτό, στείλτε μήνυμα στο email: na_me315@hotmail.com.

adespoto.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!