tromaktiko: Απάντηση στο ''Πού βρίσκουν τα χρήματα και τις άδειες για μαγαζιά οι Ασιάτες;''

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στο ''Πού βρίσκουν τα χρήματα και τις άδειες για μαγαζιά οι Ασιάτες;''



Η Κινέζική κυβέρνηση σύμφωνα με Κινέζο επιχειρηματία που έχει μαγαζί μεγάλο στην Καλαμάτα, προωθεί την νεανική επιχειρηματικότητα στην Κίνα...
παραθέτοντας σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΊΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
Μάθετε το και ας βγει κάποιος να το διαψεύσει. Πρόκειται για διαδικασία που δεν επιβαρύνει καθόλου τον εκάστοτε κινέζο επιχειρηματία.Μέχρι και διαμέρισμα τους κλείνουν.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ΜΑΓΑΖΙΑ,ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΕΊ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ 1οΧΡΟΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ!ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΦΑΝΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ!ΡΩΤΗΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ειχα ρωτησει εναν Κινεζο και μου ειπε: οτι τα ενοικια και ολα τα εξοδα της επιχείρησης τα πληρωνει το Κινεζικο κράτος (αν ειναι αλήθεια)... Με λιγα λογια τους προτρεπει να φύγουν απο την Κινα και να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ως Ασιάτες δεν αναφέρομαι μόνο στους Κινέζους, αλλά και στους Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιάνους, Ινδούς κτλ που έχουν γεμίσει ολόκληρες συνοικίες με μίνι μάρκετ και ιντερνετ καφέ. Σε αυτούς προστίθενται Αιγύπτιοι και άλλοι ΒορειοΑφρικάνοι που επίσης έχουν καφέ και μίνι μάρκετ. Σιγά μην βγάζουν λεφτά από το 0,50 ευρώ που χρεώνουν τον ίντερνετ την ώρα ή από τις δυο πατάτες που πουλάνε στο μίνι μάρκετ σε ομοεθνείς τους. Είναι βέβαιο, κι ας ενοχλoύνται κάποιοι, ότι τα μαγαζιά αυτά είναι βιτρίνα άλλων δραστηριοτήτων και ξεπλένουν χρήματα παραεμπόριου, πορνείας, ναρκωτικών, κλεψιμαίικων και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων. Πιθανόν ελάχιστα να δουλεύουν τίμια. Αλλά σε περιοχές όπου υπάρχει υπερσυγκέντρωση τέτοιων καταστημάτων η πλειοψηφία τους ξεπλένει κάτω από την μύτη του Κράτους. Και παραμένει βέβαια η μεγάλη απορία για το πού βρίσκoυν τα χρήματα για να ανοίξουν τα μαγαζιά και για το πώς παίρνουν τις άδειες. Για μένα θα έπρεπε να έχουν ήδη αντιδράσει οι εμπορικοί σύλλογοι. Ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει. Για να προσθέσω το γεγονός πως στα καφέ αυτά συγκεντρώνονται όλοι οι τεμπέληδες κλέφτες. Και αυτό μου το έχουν πει αλλοδαποί μετανάστες που μένουν στην γειτονιά μου χρόνια. Αυτοί που δουλεύουν ούτε και πατάνε σε αυτά τα μαγαζιά. Η Αστυνομία γιατί δεν κάνει κανένα έλεγχο χαρτιών στους θαμώνες;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!