tromaktiko: Συμπαράσταση σε όσους ταλαιπωρούνται

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Συμπαράσταση σε όσους ταλαιπωρούνται



Λυπάμαι που είσαι 23 χρονών και κάτοχος πτυχίου νομικής σχολής.
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_5931.html
Εγώ είμαι συνταξιούχος του ΙΚΑ από το 2010 59 ετών.
Έχω τετραμελή οικογένεια με γιο μηχανολόγο μηχανικό και κόρη με
Πτυχίο οικονομικού πανεπιστήμιου σε πληροφορώ ότι πληρώνουμε όλοι κανονικά και τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες αλλά και τα διόδια και ξέρης γιατί , όλα τα ελλείμματα που θα δημιουργηθούν θα τα πληρώσουμε πάλι εμείς οι πολίτες και όχι οι κ Ρέππας, Παπανδρέου, Σαμαράς κ.λπ. ούτε οι συνδικαλιστές των ΜΜΜ.
(Που έτσι και αλλιώς αυτοί δεν τα χρησιμοποιούν καθόλου)
Και κάτι άλλο αν αύριο αναλάβεις μια υπόθεση δική μου και μετά το πέρας της διαδικασίας αρνηθώ να καταβάλω τα έξοδα θα σου άρεσε.
Αναγνώστης

------------------------------------------

Όπως είπες κανεις τη ασκησή σου και γι' αυτό μάλλον πέρνεις και τα 300€ μόνο. Έλα να με βρεις μετά από δέκα εννιά (19) χρόνια που θα έχεις προϋπηρεσια να μου πείς με πόσα θα αμείβεσαι. Εγώ πάντος πέρνω 1515€ μικτά έγαμος με δύο (2) παιδιά, με αυτά τα χρόνια προϋπηρεσία.Είμαι τελειόφοιτος μεταφραστικού με (4)γλώσσες και δεν έχω πενθήμερο ούτε αργίες Πάσχα ή Χριστούγγενα.Όσο για τις ταλαιπωρειες δεν διαφωνώ αλλά σε κάθε αγώνα κάποιοι θα ταλεπωρούντα! ι και κάποιοι θα αγωνίζονται για να κερδιθούν κάποια εργασιακά δικαιώματα
γι΄αυτούς και τις άλλες γεννιες που θα βγουν στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια, όπως για έμας κάποιοι άλλοι προγενέστεροι.
Αναγνώστης


-----------------------------------------


Θα ήθελα να απαντήσω στην παραπάνω ανάρτηση (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_5931.html ) και να πω ότι η μόρφωση αγαπητή μου δεν είναι κριτήριο να αμείβεσαι και να υποβιβάζεις τον συνάνθρωπό σου με βάση τις δικές σου γνώσεις. Δηλαδή θεωρείς ότι ένας οδηγός Λεωφορείου κάνει την πιο εύκολη δουλειά του κόσμου? Που σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες πρέπει να αντεπεξέλθει για να πάρεις εσύ το λεωφορείο? που δουλεύει 8 ώρες πάνω σε ένα τιμόνι με υπευθυνότητα για να μεταφέρει ασφαλείς του επιβάτες στον προορισμό τους? Που εάν θελήσει τουαλέτα πρέπει να κάνει αναγκαστικά τα δρομολόγια γιατί δεν μπορεί να αφήσει στη μέση του δρόμου το λεωφορείο (και δεν είναι ΙΧ για να το παρκάρει όπου θέλει για λιγο)? Που εκτίθεται κάθε μέρα στην πολυκοσμία (όλων των εθνικοτήτων) με κίνδυνο στις μέρες μας να κολλήσει τον ιό H1N1 που έχει έξαρση αυτό τον καιρό? Που ακούει τα όσα μύρια του σέρνουν κάθε μέρα επειδή άργησε και δεν υπαίτιος αυτός αλλά έφταιγε η κυκλοφοριακή συμφόρηση? Που κάθε τρεις και λίγο τον κλείνουν ανεγκέφαλοι που παρκάρουν σε γωνίες και σε μέρη που δεν επιτρέπεται η στάθμευση και δεν μπορεί να συνεχίσει το δρομολόγιό του και αφού απεγκλωβιστεί και συνεχίσει το δρομολόγιό του τα ακούει και πάλι ο οδηγός (από ταλαίπωρους επιβάτες) για την καθυστέρησή του λες και αυτός έφταιγε? Που αναπνέει όλη μέρα το καυσαέριο και τις εξατμίσεις των άλλων? Με αυτά απλά σου λεω οτι δεν είναι όλα ρόδινα απλά καβαλάει κάποιος ένα λεωφορείο και πάει να κάνει την βολτούλα του. Σαφώς υπάρχουν και άλλα ανάλογα επαγγέλματα με τις δυσκολίες τους. Α! Και όσον αφορά την αμοιβή του οδηγού απλά να σε ενημερώσω ότι σε περίπτωση υπερωρίας η ώρα αμείβεται με 3,85 EURO καθαρά περίπου. Η καθαρίστρια νομίζω παίρνει παραπάνω νομίζω την ώρα γύρω στα 7. Άρα με αυτή τη λογική η καθαρίστρια που το έχουμε υποβιβάσει και αυτό επειδή δεν έχει κανένα πτυχίο θα πρέπει να παίρνει και αυτή 3, 85. (Τα γνωρίζω από στενό μου φίλο)
Και κάτι άλλο να ξέρεις ότι όλοι οι Δημόσιοι Τομείς Διοικούνται από όργανα του κράτους δηλαδή όποιο κόμμα Κυβερνάει στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου σε μια Δημόσια Επιχείρηση βάζουνε άτομο του κυβερνώντος κόμματος. Γι αυτό να ξέρεις ό, τι αλλαγές γίνονται είναι από πίσω ένα Κόμμα. Το εισιτήριο αποφασίζει η κυβέρνηση και το αλλάζει. Τα ΜΜΜ κάνουν απεργίες για να έχεις δημόσια συγκοινωνία δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να πάει κόντρα στα μέτρα.
Ενώ αντιθέτως εσύ όσον αφορά τα 300 € που παίρνεις κάνεις την πρακτική σου, δηλαδή πόσα ήθελες να παίρνεις? 1000 €? Πρέπει να ψηθείς λιγάκι και να αποκτήσεις εμπειρία για να φτάσεις το ποσόν και να είσαι σίγουρη ότι αύριο μεθαύριο με το επάγγελμα που διάλεξες θα ανταμειφθείς επάξια και παραπάνω. Εσείς οι νέοι των τελειόφοιτων θέλετε εδώ και τώρα την ανταμοιβή σας για τον κόπο που κάνατε και διαβάσατε που το κάνατε βέβαια για το δικό σας καλό! Σιγά Σιγά ανεβαίνεις! Και φυσικά αν είσαι άξιος ανεβαίνεις ακόμα πιο γρήγορα.
Τέλος όσον αφορά την ώρα της στάσης θα ήθελα να σου πω οτι πάντα το κάνουν αυτό το λάθος και δεν αναφέρουν ότι 11 θα πρέπει να είναι στο αμαξοστάσιο τα λεωφορεία. Γιατί εάν έχουν συνέλευση 11 θα πρέπει να βρίσκονται μέσα τα οχήματα εκείνη την ώρα ώστε να παρίστανται οι εργαζόμενοι στην Γενική Συνέλευση.
Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!