tromaktiko: Σχετικά με την απάντηση του Διακεκριμένου Αθλητή για την θητεία του Νίνη

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με την απάντηση του Διακεκριμένου Αθλητή για την θητεία του Νίνη



Λοιπόν κύριε διακεκριμένε αθλητή επειδή αυτή την περίοδο είμαι φαντάρος θέλω να εκφράσω και εγώ την άποψη μου σχετικά με τις...
απόψεις σας περισσότερο και όχι με την θητεία του Νίνη γιατί καλώς ή κακώς τα πράγματα είναι έτσι στην Ελλάδα.

Αναφέρεστε στον γιο κάποιας κυρίας χωρίς να γνωρίζεται τίποτα απολύτως για αυτόν και επειδή δε τον γνωρίζω ούτε εγώ θα μιλήσω για εμένα και άλλους εκατό (τουλάχιστον) φαντάρους που έχω γνωρίσει σχετικά καλά στη μέχρι τώρα θητεία μου.

Λέτε πως ο Νίνης σηκώνονταν τα χαράματα για να πάει στη προπόνηση, ότι δε πήγαινε για γκόμενες για να πάει στη προπόνηση και ότι το βράδυ διάβαζε ως αργά ενώ εμείς που δεν είμαστε καταξιωμένοι αθλητές όχι.

Επειδή προφανώς και εσείς ο ίδιος δεν πήγατε φαντάρος αλλά κάπου παίζατε μπάλα θα σας πω πως έχουν τα πράγματα.

Στον Ελληνικό στρατό...

Υπάρχουν φαντάροι που ξυπνούσαν και αυτοί χαράματα όχι για προπόνηση αλλά για να πάνε σε ένα σχολείο να μορφωθούν κάτι χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους γιατί το κράτος δεν φρόντισε να υπάρχει ένα σχολείο κοντά στο σπίτι τους.

Υπάρχουν φαντάροι που όταν τέλειωναν το σχολείο δε πήγαιναν για προπόνηση όπως ο Νίνης αλλά συνέχιζαν σε κάποιο φροντιστήριο γιατί το σχολείο δεν είναι αρκετό, κάτι που θα γνωρίζετε αν έχετε παιδιά.

Υπάρχουν φαντάροι που όταν ο Νίνης έκανε προπόνηση δούλευαν σε οικοδομές, εστιατόρια σε κουζίνες ή σαν γκαρσόνια, ψαράδικα κλπ. Φαντάροι που βαρούσανε ώρες δουλειάς μετά το σχολείο ή στις διακοπές από αυτό για να μπορούν να τα τρώνε όπως λέτε εσείς κύριε αθλητή με τα γκομενάκια.

Υπάρχουν φαντάροι που έκαναν πολλές φορές αυτό το 9μηνο μακριά από γονείς, φίλους και κοπελιές γιατί δούλευαν σε ένα καράβι κάτι χιλιάδες μίλια μακριά από το σπίτι τους για να μπορέσουν να απολαύσουν αυτά που ο Νίνης απολαμβάνει. Γιατί δεν έπαιρναν τις χιλιάδες ευρώ του Νίνη.

Υπάρχουν φαντάροι που η δική τους ζωή και δουλειά έμεινε πολύ πίσω λόγω αυτού του εννιαμήνου ενώ του Νίνη όχι. Γιατί πολλοί από εμάς αφήσαμε μια δουλειά, μισθούς 9 μηνών και φεύγουμε από τον Ελληνικό στρατό με το άγχος και την αγωνία για το αν θα μπορέσουμε να ξανά μπούμε στη δουλειά.

Υπάρχουν φαντάροι που στις εξόδους τους από το στρατόπεδο δουλεύουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και στα καπάκια φεύγουν ξανά για την μονάδα τους. Ναι είναι βύσματα που είναι κοντά στο σπιτάκι τους και στη δουλειά τους αλλά υπηρετούν. Θα μπουν ξανά το πρωί θα φορέσουν τα χακί και θα σταθούν απέναντι από έναν τύπο με αστέρια και φλόγες.

Υπάρχουν φαντάροι που δεν υπηρετούν την πατρίδα κλωτσώντας το τόπι που όλοι λατρεύουμε αλλά κλωτσώντας ένα σακί με άμμο περιμένοντας να περάσει το 2-4 με ένα G3 στο χέρι.

Για αυτά και για άλλα πολλά που δεν έχει νόημα να γράψω γιατί πιστεύω πως και ο πιο ανόητος καταλαβαίνει από μόνος του πρέπει και ο Νίνη(ς) να υπηρετήσει όπως εγώ, κολλητός μου και άλλοι τόσοι χιλιάδες στρατιώτες.

Περιμένοντας απάντηση σας...

Μετά τιμής,
Ένας μη διακεκριμένος φαντάρος!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!