tromaktiko: Άγνοια Μπεγλίτη για την άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Άγνοια Μπεγλίτη για την άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων



Άγνοια δήλωσε για την στρατιωτική άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων στο Κιλκίς ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.
«Βροχή» ερωτήσεων από βουλευτές της...
 αντιπολίτευσης δέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης για την στρατιωτική άσκηση στην 71η ταξιαρχία στο Κιλκίς που αφορούσε στην καταστολή πλήθους και εξεγέρσεων.

Στην άσκηση παρουσιάζονταν στρατιωτικές δυνάμεις να καταστέλλουν πολίτες-διαδηλωτές, που τους υποδύονταν επαγγελματίες στρατιωτικοί και κρατούσαν πανό, όπου αναγράφονταν «ΣΥΡΙΖΑ» και «Ειρήνη».

Ο Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε άγνοια για την άσκηση και σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν θα συναινούσε σε ασκήσεις που να συνδέονται με την εσωτερική οικονομικο-κοινωνική κατάσταση της χώρας. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι καθημερινά γίνονται ασκήσεις περιφερειακού ή τοπικού χαρακτήρα για τις οποίες, αν είναι ήσσονος σημασίας, δεν ενημερώνεται η πολιτική ηγεσία.

Παράλληλα είπε ότι έχει ζητήσει τη διακοπή της άσκησης και ενημέρωση από την στρατιωτική ηγεσία, ενώ υπογράμμισε ότι αν υπάρξουν ευθύνες στρατιωτικών θα αποδοθούν άμεσα.

Το θέμα, στο οποίο ενεπλάκη με στρατιωτική άσκηση η 71η Ταξιαρχία του Κιλκίς με συμμετοχή κληρωτών και επαγγελματιών στρατιωτικών, ετέθη από τους βουλευτές του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρο Δρίτσα στο περιθώριο της συζήτησης κύρωσης σύμβασης στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

«Είναι γνωστή η εκπαίδευση και τα σεμινάρια εσωτερική καταστολής πλήθους. Το θέμα είναι αν την καλύπτεται πολιτικά» σχολίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Δρίτσας αναρωτήθηκε «ποιος αποφασίζει και ποιος σχεδιάζει τέτοιου είδους πράγματα; Δεν μπορεί αυτό να μην έχει και άλλες ουρές» .

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε άμεση ενημέρωση για την άσκηση. Αν δηλαδή ήταν παράνομη και αν γνώριζε η κυβέρνηση

real.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!