tromaktiko: Με αφορμή το ντέρμπι - Να μην ξεχνάμε

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Με αφορμή το ντέρμπι - Να μην ξεχνάμε



Καταρχήν να εκφράσω μέσω του 'βήματος' που μας δίνετε, την συμπαράσταση μου στους φίλους Παναθηναικούς...
Καταλαβαίνω ακριβώς πως αισθάνονται, όμως δεν χρειάζεται να στεναχωριούνται περισσότερο από μια μέρα, γιατί θα κέρδιζαν το ντέρμπι, αλλά όχι το πρωτάθλημα (και πως άλλωστε με αυτά που γίνονται?)
Τους συμπονώ σαν οπαδός της ΑΕΚ , από την οποία η ομάδα του Πειραιά με τους γνωστούς συνεργούς της έχει αφαιρέσει 4 !! τουλάχιστον πρωταθλήματα. Απαριθμώ : 1ον. Το 1996, το πρώτο πρωτάθλημα επί Κοκκαλη, στο οποίο η ΑΕΚ είχε μακραν καλύτερη ομάδα, αλλά ο συνασπισμός ομάδων γύρω από ΟΣΦΠ και Θ. Μητρόπουλο οδήγησε σε απώλεια του τίτλου. 2ον. το 2002, που χάθηκε στην ισοβαθμία. Χωρίς να επεκταθώ σε διαιτητικές λεπτομέρειες, και μόνο που η ΑΕΚ τερμάτισε ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό του πανίσχυρου παρασκηνιακά Κοκκαλη, δείχνει πως άξιζε τον τίτλο. 3ον. Στον 1! ο χρόνο μετά την υπαγωγή της στο άρθρο 44 (2005), η ΑΕΚ είναι πρώτη και ορίζει την τύχη της 3 αγωνιστικές από το τέλος. Στον αγώνα με τον Ιωνικό της ακυρώνεται έγκυρο γκολ και επιπλέον χάνει το παιχνίδι στο 89, εν συνεχεία της αφαιρείται και η δεύτερη θέση στο ματς με τον ΠΑΟ στην λεωφόρο από τον διαιτητή Βασσάρα. Πολλοί είπαν πως δεν γινόταν να πάρει το πρωτάθλημα εκείνη την χρονιά γιατί το δημόσιο είχε συμφωνήσει για την ρύθμιση των χρεων (αλήθεια τι ομάδα είναι το δημόσιο αν αληθεύει αυτό). 4ον. το 2008 έχασε το πρωτάθλημα στα χαρτιά με τον γνωστό! τρόπο και ενώ ο τελικός νικητής ΟΣΦΠ είχε σκαναδαλώδεις (όπως πάντοτε άλλωστε) διαιτησίες υπέρ στα ματς με Λαρισα, Αρη (συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες) που τον βοήθησαν να πάρει τους βαθμούς που τον έφεραν σε απόσταση να το πάρει στα χαρτιά.

Επίσης, στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, αν και κερδήθηκαν με μεγάλες βαθμολογικές διαφορές, κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν (οπως φετος με τον ΠΑΟ) αν έλειπαν τα τακτικά διαιτιτικα δεκανίκια προς την ομάδα του Πειραιά που μετέτρεπαν την ήττα σε ισοπαλία και την ισοπαλία σε νίκη. Βλέπουμε και στο εξωτερικό (που παίζονται στα γήπεδα τα πρωταθλήματα ακόμα)πολλές ομάδες που πάνε 'τρένο' με 1-2 ηττες να μπαίνουν σε κρίση και να χάνουν τα πρωτεία.
Τέλος, όλη αυτή η ληστεία τίτλων από την ΑΕΚ, έχει φέρει και τεράστια οικονομική ζημιά, η οποία δεν άφησε την ομάδα να ορθοποδήσει παρόλη την βοήθεια από το κράτος. Δώρο - άδωρο δηλαδή !!
Οπότε να πω στους φίλους ολυμπιακούς που δηλώνουν απηυδισμένοι από τα σαββατιάτικα, πως 15 χρόνια το ίδιο πράγμα γίνεται, εκτός αν τους πείραξε που έγιναν όσα έγιναν στο +7 και όχι στο -2 οπότε θα ήταν επιβεβλημένα.

Αυτά τα ολίγα.
Α, και για μην ξεχάσω και ο ΠΑΟ εχει ληστέψει τον τίτλο απ΄την ΑΕΚ το 1995(μάλιστα την πιο θεαματική ΑΕΚ που έχω δει με Μπατιστα-Τσαρτα-Κωστη- Κετσπαγια-Σαβεβσκι-Κασαπη-
Μανωλα-Μπορμποκη-Σαμπα). Σας θυμίζω μόνο τον υποβιβασμό του Πανιωνίου με το πέναλτυ στον ΓΧ Γεωργιάδη.

Αναγνώστης

--------------------------




Εχω σιχαθεί να βλέπω δηθεν αντικειμενικους να παριστανουν οτι ενδιαφερονται για το Ελληνικο πρωταθλημα ή να διαμαρτυροναι με ανόητους εως γελοίους τρόπους για τα οσα έγιναν στον αγώνα. Εγω θα πω απλα τα εξής, ΟΝΤΩΣ αντικειμενικα και χωρις να παιρνω το μέρος κανενος.

ΝΑΙ, το γκολ του κατσουράνη ητανε καθαρο.
ΝΑΙ, υπηρχανε λαθη τις διαιτισιας. ΟΧΙ ομως μονο στη φαση του γκολ. ΟΛΟ το υπολοιπο παιχνιδι δεν το είδε ΚΑΝΕΝΑΣ? Το οτι η φαση του ακυρωθεντος γκολ προήλθε απο 2 ΑΚΥΡΑ κορνερ το ειδε κανενας? Στο πρωτο κορνερ γίνεται φάουλ στον μέλμπεργκ απο τον Σίλβα, ενω στο δεύτερο η μπαλα χτυπαει στη πλάτη του Καντέ ο οποιος ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΟΥΤ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΤΟΥ!!
ΝΑΙ, υπήρχε χέρι του Τοροσίδη. ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ γίνει το χερι οτι ο Νίνης ΠΑΤΑΕΙ τον Τοροσιδη με αποτελεσμα να χάσει την ισοροπια του ούτε αυτο το είδε κανένας?
Οσο για το γκόλ του ντζιμπούρ, φυσικα και ΔΕΝ ειναι οφσαιντ. και μαλιστα να σας θυμίσω τον αγώνα στο ΟΑΚΑ στον οποιο η μπαλα περναει κατω απο τα ποδια του Σισέ ο οποιος ειναι εκτεθιμένος, ούτε εκει δώθηκε όφσαιντ εφόσον δεν συμετείχε στη φάση(και πολυ σωστα).
Για την κοκκινη του Τοροσίδη τι να πω? Πως μετα το 2-1 ο Λέτο τον χτυπούσε διαρκώς? Ή οτι επρεπε ο Λέτο να εχει παρει κίτρινη πολύ νωρίτερα?
Την επιθεση στο σπιτι του Τοροσίδη το καταδίκασε κανενας? Ειπε κανενας τιποτα? Για τις μολοτοβ στη super league?
ΤΟΝ ΔΟΥΡΟ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ? ΤΟΝ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ? Ας μην πιασω τη λιστα τωρα γιατι ειναι μεγαλη...
Επισης ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΗΠΩΣ να θυμισω τη γινοταν στο ΟΑΚΑ απο την αφιξη του πούλμαν και τα κερματα σε κάθε κόρνερ? ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ολοι εσεις οι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ. Αυτη η προβοκατσια και η προπαγανδα πρεπει να σταματησει επιτελους.
Και επιδει "επικρατουσε κλιμα τρομοκρατιας" για πειτε μας κυριοι, μερικα μέλη της ομαδας του παναθηναικου γιατι ξανακατεβηκε απο το πούλμαν και εψαχνε τον τοροσίδη? Ο Κύριος Σισέ γιατι προκαλούσε αποεως το τελος του αγώνα?

Και τελος ας αναφερθούμε στα οσα εγιναν με το τελος του αγώνα.
ΝΑΙ, κακώς μπήκανε φιλαθλοι στο γύπεδο.
ΟΧΙ, δεν τους αδικώ. Πολυ πιθανον και εγω να εμπαινα να πανυγυρισω για την ομάδα μου. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ το βλέπουμε αυτό? ΜΟΝΟ φετος, στο 1/4 των αγώνων υπήρχε είσοδος φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο. ΤΩΡΑ ξαφνικα τους πείραξε ολους τους αντικειμενικους?

ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ φίλαθλο να χτυπάει παίκτη του παναθηναικου.
ΤΙ ΕΙΔΑ?
ΕΙΔΑ τους παικτες του παναθηναικου να ΧΤΥΠΑΝΕ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ φιλαθλους που πανυγιριζανε, ξεκινώντας απο τον γκοβού ο οποιος ηταν ΥΠΑΙΤΙΟΣ της εντασης που ακολούθησε. Πηγαίνοντας προς την φισούνα κλώτσησε οπαδό πισώπλατα χωρις ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ λογο. Ειδα τον καντέ να κλωτσαει επισης οπαδο ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΊΞΑΝΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΕΤ? Και οταν τελικα τα δείξανε την Κυριακή ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ?
ΦΥΣΙΚΑ και ακολούθησε ένταση στη συνεχεια ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.
Και εξακολουθουνε ΟΛΟΙ οι δήθεν αντικειμενικοι να εχουνε παράπονα απο τη κρατική τηλεόραση και απο τη διαιτισια? Εγω αν ειδα καποιος να αδικείτε αυτος ηταν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
Η διαιτισια έκανε πολλα λάθη οπως και σε πολλα παιχνιδια, καπιοι επιμένουν και στέκονται ΜΟΝΟ στη φάση του γκολ γιατι αυτη τους βολεύει. ΟΛΑ τα υπολοιπα ΛΑΘΟΣ σφυρίγματα εις βάρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, φαινεται πως δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Επίσης το βρίσκω χυδαίο και ύπουλο να μιλάνε για επισόδεια και επίθεση οπαδών τη στιγμή που οι ιδιοι τα προκαλέσανε. και ολα αυτα δεν τα βγάζω απο το κεφάλι μου, φαίνονται ξεκάθαρα στα βίντεο. Προσωπικα πιστεύω πως αυτο που εγινε ηταν η ιδανικη αφορμή για τους ..."φανατισμενους" οπαδούς του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ για να σώσουν τη χρονια.
Μια χρονια που ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ητανε ΜΟΝΙΜΩΣ ευνοημενος απο τη διαιτισια, ολα αυτα ομως τα ξεχασανε ολοι τη βραδυα του ντέρμπυ.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ειναι η καλυτερη ομαδα του πρωταθληματος φέτος και δε νομιζω πως μπορει κανεις να το αμβισβητησει.

Κλεινωντας θελω να πω οτι λυπαμαι για την καταντια του Ελληνικου πρωταθλήματος αλλα και όσα παίζονται γύρω απο αυτό εις βάρος των φιλάθλων και όσων εσκεμένα φανατίζουν. Και επιτέλους σταματήστε να ασχολείστε ΤΟΣΟ πολυ με μικρότητες. Ναι, εχετε δικιο, το γκολ ητανε κανονικοτατο, ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ομως? Γιατι κάθεστε και παιζετε το θεατρο του παραλόγου? Γιατι δεν λεει κανενας ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αληθεια παρα αποσπασματικά? Επιτέλους συνέλθετε και μην επιρεάζεσται τοσο απο μικροπράγματα και ΚΥΡΙΩΣ απο τους δήθεν "αντικειμενικους" δημοσιογράφους. Τελος προσωπικά θα προτιμούσα να μη στείλει το οπτικοακουστικο υλικό ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ στην UEFA γιατι το ποιο πιθανο θα ειναι να βρεί ο ίδιος τον μπελά του με τα άισχοι που κάνανε οι ΙΔΙΟΙ του οι παικτες. πάικτες που παίρνουνε Εκατομύρια να κλωτσάνε πισώπλατα οπαδους που πανυγιριζανε... Πραγματικα αίσχος..

 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!