tromaktiko: Αναπτυξιακή πολιτική ; μειώστε το ΦΠΑ, κόψτε την υποχρεωτική ασφάλιση

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Αναπτυξιακή πολιτική ; μειώστε το ΦΠΑ, κόψτε την υποχρεωτική ασφάλιση



Αν οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση ήθελε να πατάξει την φοροδιαφυγή και να κάνει πραγματικά αναπτυξιακή πολιτική θα πρέπει : • Να μειώσει το ανώτερο σε 15 % τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ και σε 6% τον χαμηλό ή στο 10% ενιαίο
• Να επιτρέπει την έκδοση παραστατικών σε ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς να χρειάζεται να κάνουν έναρξη εταιρείας, να πληρώνουν ασφαλιστικά ταμεία, λογιστές και λοιπά κρατικά χαράτσια. Υπάρχουν επαγγέλματα που είναι καθαρή παροχή υπηρεσιών όπως για παράδειγμα οι δημιουργοί ιστοτόπων / ιστοσελίδων (είτε σχεδιαστές, είτε προγραμματιστές) που μπορεί να έχουν μια – δυο δουλειές κάθε μήνα. Πως είναι δυνατόν να κόψουν νόμιμα παραστατικά όταν από τις δυο δουλειές που θα κάνουν όχι δεν θα τους μείνει τίποτε, αλλά θα πρέπει να βρουν χρήματα Î! �ια να πληρώσουν και τα προαναφερθέντα;
• Να μην υπάρχει φορολόγηση, ούτε υποχρεωτική ασφάλιση (ΟΑΕΕ) για τουλάχιστον 2 χρόνια σε νέους επιχειρηματίες που ξεκινάνε την πρώτη τους προσωπική επιχείρηση και να δίνονται άμεσα επιδοτήσεις και άλλα κίνητρα που θα βοηθήσουν τους νέους να τολμήσουν να κάνουν τις δικές τους επιχειρήσεις.
• Η έναρξη μια εταιρείας να γίνετε σε μια μέρα και τα λιγοστά απαραίτητα έγγραφα και αιτήσεις να μπορούν να αποσταλούν και ηλεκτρονικά.
• Να επιτρέπεται στους επαγγελματίες να επιλέγουν το ασφαλιστικό τους ταμείο εάν θέλουν ασφάλιση, διαφορετικά να μην είναι υποχρεωτική η ασφάλιση. Να μπορεί ο καθένας ασφαλισμένος να πάει σε όποιον ιδιώτη γιατρό επιθυμεί και να καλύπτει το ταμείο εφόσον είναι ασφαλισμένος ένα ποσό από τα έξοδα, διαφορετικά αν δεν είναι ασφαλισμένος επιβαρύνεται ούτως ή άλλως τα έξοδα.
• Φοροελαφρύνσεις στους καλοπληρωτές και κατάργηση της απαράδεκτης περαίωσης.

Έτσι και δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα το δυνατόν συντομότερο, είναι βέβαιο πως όσες επιχειρήσεις δεν βάλουν λουκέτο, θα μετακομίσουν εκτός Ελλάδας σε λογικές χώρες που πραγματικά στηρίζουν την ανάπτυξη και δεν κοιτάνε τους επιχειρηματίες ως αγελάδες για άρμεγμα.

Αντί να μαλώνουμε μεταξύ μας ας βγούμε στους δρόμους με τέτοιες απαιτήσεις από την τρέχουσα κυβέρνηση δηλαδή το ΔΝΤ, διαφορετικά παύση πληρωμών και στα τσακίδια.
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!