tromaktiko: Λευκωσία: Σε ανοικτό πόλεμο ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ με φόντο τις βουλευτικές εκλογές

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Λευκωσία: Σε ανοικτό πόλεμο ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ με φόντο τις βουλευτικές εκλογές



Συνεχίστηκε και σήμερα η αντιπαράθεση ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ που είχε ξεσπάσει το Σάββατο με τις τοποθετήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του κόμματος για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Κυπριανού κατηγόρησε το ΔΗΣΥ ότι αντί να απαντήσει στα σημαντικά ζητήματα που έθεσε στην ομιλία του, επέλεξε τον κλεφτοπόλεμο και τον μονόλογο, αποφεύγοντας το διάλογο για πολιτικά ζητήματα.

Ανέφερε επίσης ότι δεν τον απασχολούν τα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ.
Αυτό που ήθελα να αναδείξω, είπε, είναι την ασυνέπεια, τις μεταλλάξεις και την αναξιοπιστία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το ΑΚΕΛ θα προχωρήσει την προσεχή Πέμπτη σε κινητοποιήσεις για την πρόθεση της Βουλής να προωθήσει πρόταση για υποβολή αίτησης ένταξης στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, ο κ. Κυπριανού είπε πως όταν οριστικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις, θα ανακοινωθούν.

Η απάντηση Αναστασιάδη
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, απάντησε ότι το κόμμα του ούτε έχει μεταλλαχθεί, ούτε έχει διαφοροποιηθεί από διαχρονικές θέσεις.

Φαίνεται, είπε ο κ. Αναστασιάδης, ότι ο κ. Κυπριανού είτε είναι αδιάβαστος, είτε κάνει πως δεν αντιλαμβάνεται. Μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι το κόμμα είναι ανοικτό στην κοινωνία και σέβεται την αντίθετη άποψη.

Τόνισε ακόμη ότι η γραμμή του κόμματος χαράζεται από τα συλλογικά όργανα της παράταξης.
Ανέφερε επίσης ότι το ΑΚΕΛ μιλά για μεταλλάξεις, τη στιγμή που εκκλιπαρεί, κατά την έκφρασή του, την ΕΔΕΚ να επιστρέψει στην συγκυβέρνηση και συνεργάζεται με το ΔΗΚΟ, με το οποίο διαχειρίζονται το Κυπριακό αλλά έχουν διαφορετικές σχέσεις.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!