tromaktiko: Ντέρμπι με φόντο τον… Τόρες

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ντέρμπι με φόντο τον… Τόρες



Τόσο η Τσέλσι όσο και η Λίβερπουλ κινδυνεύουν να βρεθούν από νωρίς εκτός των φετινών τους στόχων. Αυτό τις οδήγησε να δαπανήσουν υπέρογκα ποσά στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ως απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσουν τις εντυπώσεις αλλά και μία θέση στην πρώτη τετράδα, έτσι ώστε να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου. Το μεταξύ τους παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία –και για τις δύο- να κερδίσουν χαμένο έδαφος.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης θα είναι ο Φερνάντο Τόρες. Για χάρη του Ισπανού επιθετικού, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, δαπάνησε το ποσό ρεκόρ των 50 εκατομμυρίων λιρών, προκειμένου να τον «ντύσει» στα μπλε.  Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους οπαδούς της Λίβερπουλ, στην οποία ανήκε. Κάποιοι από αυτούς τον αποκάλεσαν προδότη και έφτασαν ακόμα και στο σημείο να κάψουν φανέλες με το όνομά του. Πλην του Τόρες, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ενισχύθηκε στα μετόπισθεν, αποκτώντας τον αμυντικό της Μπενφίκα, Νταβίντ Λουίζ.

Ούτε η Λίβερπουλ όμως έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Το υπέρογκο ποσό που μπήκε στα ταμεία της σπαταλήθηκε άμεσα για την αγορά του επιθετικού της Νιουκάστλ, Άντι Κάρολ. Τα 35 εκατομμύρια λίρες που δαπανήθηκαν αποτελούν το υψηλότερο ποσό που έχουν δώσει ποτέ οι «Ρεντς» για μεταγραφή. Επίσης μέλος της ομάδας του μεγάλου λιμανιού, είναι και ο πρώην επιθετικός του Αγιαξ, Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός μάλιστα σκόραρε στο ντεμπούτο του, απέναντι στη Στόουκ, την προηγούμενη αγωνιστική.

Η παράδοση ευνοεί την Τσέλσι, η οποία σε 77 συνολικά αναμετρήσεις ως γηπεδούχος, μετράει 43 νίκες, έναντι 17 της Λίβερπουλ, ενώ 17 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις τους για την Πρέμιερσιπ, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Τσέλσι μετρά επίδοση 7-1-2. Οι 9 από αυτές εμφάνισαν No Goal, ενώ οι 6 τελευταίες under. Ο Φερνάντο Τόρες σκόραρε ως παίκτης των «Ρεντς» και στα 7 πιο πρόσφατα παιχνίδια του εναντίον της Τσέλσι. Το να σημειώσει γκολ απέναντι στην παλιά του ομάδα βρίσκεται στο διαδίκτυο, σε αποδόσεις από 1,80 ως 2,15.

www.bxpbet.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!