Θα ήθελα να απαντήσω στην ανάρτηση σχετικά με την ζάχαρη του Σκλαβενίτη. Είμαι έμπορος τροφίμων και ζάχαρης και γνωρίζω ότι τελευταία υπάρχει έλλειψη Ελληνικής ζάχαρης...
και γενικότερα ζάχαρης από ζαχαρότευτλο.Το ότι ανέβηκε η διαφορά στην τιμή της ελληνικής με την εισαγώμενη ζάχαραη δεν φταίει ο Σκλαβενίτης, αλλά η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η οποία επέλεξε να ανεβάσει την τιμή της δικής της ζάχαρης (λόγω μειωμένης παραγωγής), μιας και όποιος παρακολουθεί το χρηματιστήριο εμπορευμάτων μπορεί εύκολα να δει ότι η ζάχαρη σαν εμπόρευμα έχει ανέβει κατά 30% το τελυταίο διάστημα. Η εισαγώμενη συνήθως είναι από ζαχαροκάλαμο, από Βραζιλία, δεν υστερεί σε ποιότητα πολλές φορές, αλλά οι περισσότεροι προτιμούν Ελληνική και έτσι ανεβαίνει η τιμή.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ