tromaktiko: Αντ-Απάντηση στο: Κεραία κινητής σε ενοικιαζόμενα δωμάτια

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Αντ-Απάντηση στο: Κεραία κινητής σε ενοικιαζόμενα δωμάτια



Δυστυχώς, για άλλη μια φορά στην Ελλάδα, κι εν μέσω τόσων προβλημάτων, υπάρχουν κάποιοι ειδήμονες που συνεχίζουν να ρίχνουν στάχτη στα μάτια αυτών που προσπαθούν να ξεκινήσουν έναν αγώνα.
Έναν αγώνα άνισο βέβαια, όταν έχεις να κάνεις με κολοσσούς σαν αυτούς των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Η χώρα μας είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ!! ‘Όποιος θέλει μπορεί να βάλει μια κεραία στην ταράτσα του μόνο και μόνο για να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα. Και φυσικά οι κολοσσοί το εκμεταλλεύονται κομψότατα! Αυτό το εύκολο χρήμα μάς έχει υποδουλώσει διότι κάποιους δεν τους συμφέρει να «ενημερώνεται» ο απλός πολίτης!! Δεν τηρείται κανένας νόμος και κανένα κριτήριο εγκατάστασης. 9 στις 10 κεραίες είναι παράνομες. Τοποθετούνται χωρίς να έχουν εκδοθεί όλα τα έγγραφα, χωρίς να έχει γίνει κανένας έλεγχος. Και όπου υπάρχουν «πρόβατα» και δεν μιλάνε, θησαυρίζει ο γείτονας εις βάρος της γειτονιάς του και η εταιρεία κινητής εις βάρος των συνδρομητών της. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΟΝΤΑΙ Ο Λ Ε Σ οι κεραίες. ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΙΩΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΟΙ ΔΗΜΟΙ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ…!!! ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ Ή ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΠΟΜΠΩΝ.! Όποιος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί ή να προβάλλει ένα τέτοιο θέμα δημόσια, θα του τραβήξουν το αυτί ή θα χάσει και τη δουλειά του. Πάρτε το απόφαση είμαστε μόνοι μας σε έναν πόλεμο δικαιωμάτων που δεν τα γνωρίζουμε καλά για να τα διεκδικήσουμε. Όμως ΜΗΝ σταματάτε όσοι ξεκινάτε τον αγώνα σας. Ευτυχώς, υπ! άρχουν γραμμένοι νόμοι, που αν τους ξεσκονίσετε, κάπου θα σας βοηθήσουν. Υπάρχει νόμος που απαγορεύει να υπάρχουν κεραίες κοντά η μία στην άλλη! Όμως ποιος γνωρίζει που βρίσκονται? Όλες είναι κρυμμένες!! Το σίγουρο είναι ότι η κεραία είναι εύκολο να εγκατασταθεί και δύσκολο να ξηλωθεί! Μην σταματάτε τον αγώνα σας οι κάτοικοι που θέλετε να ενημερωθείτε και να προστατευτείτε. ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ? ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ?? ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚÎ! �Ι ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΜΕΤΡΟ. ΤΟ ΕΧΟΥΜÎ! • ΠΑΡ ΑΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ. Το κινητό τηλέφωνο είναι κομμάτι της τεχνολογικής εξέλιξης που θα έπρεπε να το χρησιμοποιούμε σε περίπτωση «ανάγκης». Τώρα «κάποιοι» θεωρούν ότι η ανάγκη αυτή μεγάλωσε τόσο πολύ που «πρέπει» το κινητό να κουβαλάει και internet. Δηλαδή η αποξένωση και η αποβλάκωση στο μεγαλείο της… Τέλος πάντων, σε έναν υποτίθεται ελεύθερο κόσμο, όλοι έχουν δικαίωμα να προβληματίζονται, να αντιδρούν και να αγωνίζονται. Ας το κάνουν κι όπου βγει!!

Κι επειδή είμαι παθούσα γειτονιάς που τελικά «εμείς» κερδίσαμε τη μάχη, μέχρι τώρα τουλάχιστον, μάθετε όλοι σας ότι έχουν ξεκινήσει σοβαρές μελέτες για το θέμα της κεραίας και για τις επιπτώσεις της.
Πειράματα έχουν γίνει εδώ και αρκετά χρόνια από επιστημονική ομάδα με επικεφαλή τον καθηγητή Λ. Μαργαρίτη, διευθυντή του τομέα Βιολογίας Κυττάρου και Βιοφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα αποτελέσματά τους δημοσιεύθηκαν μέσα στο 2007 (είμαστε στο 11, φανταστείτε από πότε έχουν εντοπίσει το πρόβλημα) σε ένα από τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, το «Mutation Research». Εγιναν, μάλιστα, σε έντομα, που θεωρούνται πιο ανθεκτικά από τον άνθρωπο στις ακτινοβολίες (ο νοών, νοείτο..). Υπάρχουν μελέτες, μελετών, αγώνες δήμων και πολιτών που βεβαια φροντίζεται επιμελώς να μην «ακουστούν» και «ξυπνήσει» ο απλός πολίτης και σηκωθεί από τον καναπέ του…!
Με σεβασμό στην άποψη αυτού που διαφωνώ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!