tromaktiko: Και μετά παραπονιούνται...

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Και μετά παραπονιούνται...



Καθολική ήταν η συμμετοχή των ιδιοκτητών καφετεριών και εστιατορίων της Δυτικής Μακεδονίας στη σημερινή κινητοποίηση.
Καθολική όμως, στους νομούς Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών. Οι της Φλώρινας επιχειρηματίες μάλλον αποφάσισαν πως δεν είναι αντίθετοι με τον αντικαπνιστικό νόμο και γι’ αυτό – σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους των άλλων νομών – δεν έκλεισαν σήμερα τα καταστήματά τους. Ακούγεται πάντως πως δεν είχαν και καμία απολύτως ενημέρωση από το Δ.Σ. του σωματείου τους για την κινητοποίηση.
Όπως και να έχει, έδειξαν με τη στάση τους ότι υπέρ του νόμου. Άρα, δεν δικαιούνται από ‘δω και πέρα να διαμαρτύρονται για τη μείωση της πελατείας και του τζίρου τους εξαιτίας του νόμου. Με τη στάση τους έδειξαν πως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και άρα είναι ικανοποιημένοι.
Όχι ότι αν συμμετείχαν, ως δια μαγείας ο νόμος θα αποσυρόταν. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει, ξεχάστε το. Αλλά να, θα εξέφραζαν την αντίθεσή τους. Θα έδειχναν πως ενδιαφέρονται. Θα τόνιζαν τα προβλήματά τους. Γιατί οι συνάδελφοι τους από τους άλλους τρεις νομούς, έθεσαν και άλλα τρία ζητήματα: τη μείωση του ΦΠΑ στο 6,5%, την κατάργηση του δημοτικού φόρου και τη δημιουργία φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις αμιγώς καπνιζόντων. Φαίνεται λοιπόν πως ούτε και αυτά τα διεκδικούν. Είναι ικανοποιημένοι.
Γι’ αυτό σας λέω: μην τους ακούσω να παραπονιούνται και να αναθεματίζουν. Στην πράξη αποδείχτηκε πως δεν τους ενδιαφέρει… γιατί χωρίς αγώνα δεν κερδίζεις τίποτα. Εκτός κι αν αφήνουν τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και αυτοί να προσδοκούν μόνο το οφέλη.

http://neaflorina.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!