tromaktiko: «Γιατί μου έκανες αυτό;»

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

«Γιατί μου έκανες αυτό;»



Την είχε δει να πλησιάζει την είσοδο της πολυκατοικίας της αργά το απόγευμα της 14ης Ιανουαρίου. Βεβαιώθηκε ότι κανείς δεν τους παρακολουθούσε ή βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο και χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξε προς το μέρος της 88χρονης.Η ηλικιωμένη γυναίκα κατάλαβε ότι κάποιος έτρεχε προς το μέρος της και με αγωνιώδεις προσπάθειες επιχείρησε να βγάλει γρήγορα τα κλειδιά από την τσάντα της και να ανοίξει την πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας. «Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής» όμως... Ο νεαρός άνδρας κατάφερε να προφθάσει τη γιαγιούλα και άρχισε να προσπαθεί να αρπάξει το πορτοφόλι της από την τσάντα.

Η ίδια προσπάθησε να αντιδράσει τραβώντας την τσάντα της αλλά ο νεαρός άνδρας ήταν αποφασισμένος για όλα και δεν είχε ενδοιασμούς… Την άρπαξε από το λαιμό και την έσπρωξε στον τοίχο. Εν συνεχεία, άρπαξε το χέρι της με δύναμη και το «πέταξε» στην άκρη για να πάρει το πορτοφόλι της από τα χέρια.
Άρπαξε τα 100 ευρώ (ίσως το ποσό της γιαγιούλας για να περάσει ολόκληρη τη βδομάδα) και εξαφανίστηκε αφήνοντας έναν ηλικιωμένο άνθρωπο ανήμπορο και τρομαγμένο…
Όπως σημειώνει ο Ταχυδρόμος, η 88χρονη (η οποία είχε παρά την ηλικία της πλήρη διαύγεια πνεύματος) σαστισμένη και πανικοβλημένη έδωσε όσες περιγραφές μπόρεσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο μόλις ενημερώθηκαν για το περιστατικό. Εκείνη τη στιγμή σε κατάσταση σοκ, το μόνο που μονολογούσε είναι: «Δεν θέλω να κινηθώ εναντίον του. Θα τον κρίνει ο Θεός».
Προσάγοντας μερικά άτομα για μια ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Βόλο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ένα εξ αυτών, ένας 26χρονος από το Βόλο, ανταποκρινόταν πιστά στην περιγραφή της ηλικιωμένης γυναίκας.
Κλήθηκε, λοιπόν, η ίδια για αναγνώριση και με το που αντίκρισε τον 26χρονο άνδρα το αναγνώρισε μονομιάς. Ούτε φωνές, ούτε υστερίες, ούτε κατάρες για να σαπίσει στη φυλακή, αν και η ίδια κουβαλούσε ακόμη κάποια σημάδια στο λαιμό της από την επίθεση του ίδιου.
«Γιατί μου το έκανες αυτό;» ρώτησε η 88χρονη γυναίκα με ήρεμη φωνή ψελλίζοντας ότι εδώ και βδομάδες δε μπορεί να κοιμηθεί και να ησυχάσει με το φόβο της επίθεσης. Δε μίλησε κανείς. Ο δράστης απλά κατέβασε το κεφάλι και οι άνδρες της αστυνομίας κοιτούσαν αμήχανα.
«Εγώ το έκανα, το παραδέχομαι» είπε ο 26χρονος μετά από λίγο σηκώνοντας το κεφάλι του για να αντικρίσει την 88χρονη. Ίσα που πρόλαβε όμως να δει τη σκιά της. Είχε ήδη αποχωρήσει από το τμήμα…

star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!