Απαρχαιωμένες καταστάσεις με λανθασμένες διευθύνσεις γιατρών, γιατροί που δεν γνώριζαν τίποτε και φαρμακοποιοί που δεν δέχονταν να εκτελέσουν τις συνταγές ήταν η εικόνα έως το μεσημέρι.
Εκατοντάδες ασφαλισμένοι κατέφυγαν τελικά στο υπουργείο Υγείας, όπου οι καταληψίες συνταγογράφησαν φάρμακα σε 500 περιπτώσεις. Λόγω των συνθηκών, εξέταση δεν μπορούσε να γίνει και -όπου αυτό χρειάστηκε- οι ασθενείς οδηγούνταν στο βάθος του αμφιθέατρου, όπου υποβάλλονταν σε υποτυπώδη έλεγχο.
Μετ΄ εμποδίων ξεκίνησε η διαδικασία και στη Θεσσαλονίκη. Στα περισσότερα ιατρεία δεν είχαν αναρτηθεί οι κατάλογοι των συμβεβλημένων γιατρών. Ο πρόεδρος του Συλλόγου ασφαλισμένων του ΙΚΑ, κ. Σ. Παρασκευόπουλος, τόνισε ότι οι λίστες δεν ήταν επικαιροποιημένες και περιελάμβαναν ακόμη και γιατρούς που είχαν φύγει από τη ζωή!
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), κ. Σωτήρης Ρηγάκης, ανέφερε στο «Εθνος» ότι έχει προσφύγει στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τη διαρροή προσωπικών στοιχείων των γιατρών.
Εξώδικο προς τον υπουργό Υγείας απέστειλε χθες το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), με το οποίο ζητεί να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.
neakeratsiniou.blogspot.com