tromaktiko: Διάλειμμα για ντέρμπυ! (Τα υπόλοιπα από Δευτέρα...)

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Διάλειμμα για ντέρμπυ! (Τα υπόλοιπα από Δευτέρα...)



Και μέσα σε όλα αυτά που ζούμε καθημερινά έρχεται και μια μέρα να ξεχαστούμε (οι άντρες κυρίως) από τα τραγικά που συμβαίνουν γύρω μας.

Ναι! Αυτή η μέρα είναι η μέρα του χαβαλέ, του -καλώς εννοούμενου- οπαδισμού, του πειράγματος, της ηρωοποίησης, της δαιμονοποίησης, της καζούρας.
Είναι η μέρα του μεγάλου ντέρμπυ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!
Είναι η μέρα που θα μαζευτούμε όλοι στα σπίτια, στις καφετέριες, στα καφενεία και μερικοί και στο γήπεδο για να απολαύσουμε ένα δίωρο έκλυσης τεστοστερόνης, όχι με τον κυριολεκτικό τρόπο, αλλά με το μεταφορικό.
Είναι η μέρα που ανήκει στο Σισέ, στο Μιραλλάς, στο Νίνη, στο Φετφατζίδη, στο Λέτο, στον Τοροσίδη, στον Κατσουράνη, στο Μέλμπεργκ και αυτοί θα "αποφασίσουν" για την ψυχική μας κατάσταση το υπόλοιπο της ημέρας.
Οι νικητές θα κεράσουν και ένα ούζο τους ηττημένους φίλους τους, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στο ματς και οι ηττημένοι θα γκρινιάζουν είτε για τον προπονητή που δε ξέρει τη δουλειά του είτε για το διαιτητή που δεν είδε το πέναλτι, που οι ίδιοι όμως είδαν καθαρά...
Και η ζωή συνεχίζεται! Τη Δευτέρα οι μισοί θα κοροϊδεύουν τους άλλους μισούς, οι οποίοι για να απαντήσουν θα θυμηθούν την τελευταία δική τους νίηκ επί των αντιπάλων τους, θα τους βγάλουν και τ άπλυτά τους στη φόρα και έτσι θα περάσει και η Δευτέρα στις δουλειές!
Οι μη ποδοσφαιρικοί μη βιαστείτε να κράξετε γιατί παθιαζόμαστε "με ένα τόπι που κυνηγάνε 22 πλούσιοι". Είναι ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό δρώμενο που 'ανάβει τα αίματα', μας απαγάγει από τη θλιβερή καθημερινότητα και μας κάνει να αισθανόμαστε και να συμπεριφερόμαστε σαν μικρά παιδιά!
Πειράγματα με σεξιστικό κυρίως περιεχόμενο σε αυτό το δρώμενο είναι αποδεκτά και θεμιτά, όσο παραμένουν στα όρια του χαβαλέ φυσικά. Βοηθά ορισμένες φορές και η συγκυρία, όπως π.χ. ο σούπερ-σταρ του ελληνικού πρωταθλήματος και του Παναθηναϊκού που εμφανίστηκε με σινιέ φούστα (!!!) σε εκδήλωση, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει την αφρικανική καταγωγή του. Αυτό το γεγονός φυσικά δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και ανεκμετάλλευτο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, που εκτός από το σχετικό δούλεμα, ετοιμάζουν και σχετικό σύνθημα γÎ! �α το Σισέ. Έχει την πλάκα του λοιπόν όλο το ζήτημα!
Γι αυτό γυναίκες, μη μας κατηγορείτε για σήμερα! Αυτή η μέρα ανήκει σε μας και τους φίλους μας που θα μαζευτούμε να δούμε παρέα τον αγώνα, θα κάνουμε τα προγνωστικά μας πριν την έναρξη, θα παθιαστούμε κατά τη διάρκειά του, θα κραχτούμε και θα αρπαχτούμε λιγάκι μετά τη λήξη. Εμείς εξάλλου δε σας λέμε ποτέ μην πάτε για ψώνια. Αρκεί να πάτε μόνες σας.
Έτσι κι αλλιώς δε σας κάλεσε κανείς να έρθετε μαζί μας να δείτε τον αγώνα!

Ως επίλογο σκέφτηκα να γράψω το κλισέ: "ας κερδίσει ο καλύτερος"!
Αλλά επειδή μου αρέσει η ειλικρίνεια... ας κερδίσει ο ... ΠΡΑΣΙΝΟΤΕΡΟΣ!!!

ΥΓ.: Παληκάρια μη φανατίζεστε βλακωδώς! Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και ο οπαδισμός απλά μία μεγάλη και οργανωμένη πλάκα.
Άλλο οπαδισμός άλλο χουλιγκανισμός. Όποιος έχει προβλήματα, ας ξεσπάσει από Δευτέρα: έχει τόσες μα τόσες πολλές κινητοποιήσεις, με πολύ σημαντικότερο ζητούμενο από το αν το 4-3-3 ταιριάζει στον Ολυμπιακό ή αν ο ρόμβος στο κέντρο του Παναθηναϊκού είναι αποτελεσματικός. Απολαύστε, κάντε την πλάκα σας και χαλαρά!


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!