tromaktiko: Είστε να αλλάξουμε τον κόσμο;

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Είστε να αλλάξουμε τον κόσμο;



Είμαι ένας από εσάς , ένας από τους πολίτες που πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία και να ακολουθήσουμε ένα νέο δρόμο προς το μέλλον.
Πιστεύω ότι δεν μας έχουν ακόμα αλλοτριώσει και είμαστε ακόμα ικανοί να κάνουμε κάτι για εμάς τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας. Έχουμε σίγουρα δύναμη μέσα μας και μπορούμε να την φέρουμε στην επιφάνεια.
Είμαι ένας ελεύθερος επαγγελματίας με εργασία γύρω από το Internet Marketing μια εποχή που ο συγκεκριμένος τομέας πάει σχετικά καλά. Παρ’ όλες τις προοπτικές παλεύω καθημερινά να φέρω νέους πελάτες, παλεύω καθημερινά να έχω τα προς το ζην και παράλληλα έχω να αντιμετωπίσω τις απαιτήσεις του κράτους και του ασφαλιστικού μου ταμείου. Έχω προηγούμενα δάνεια τα οποία πληρώνω μηνιαία και πιστωτικές κάρτες. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ατομικών επιχειρήσεων έχω γραφείο και όχι έδρα το σπίτι μου, σε κεντρικό σημείο της πόλης και πληρώνω νοίκι, Δ.Ε.Η. , Ο.Τ.Ε.. Δεν μπορώ να πω ότι περνάω καλά , είναι πολύ δύσκολο να έχεις να αντιμετωπίσεις όλα τα εμπόδια που προκύπτουν αλλά το παλεύω καθημερινά. Πραγματικά πιστεύω στον εαυτό μου και ότι θα τα καταφέρω και ευτυχώς έχω μια καταπληκτική κοπέλα η οποία με στηρίζει καθημερινά με όλους τους δυνατούς τρόπους. Η παραπάνω κατάσταση με φέρνει στο σημείο να πω ότι είμαι από τους τυχερούς. Φανταστείτε τι έχουν δει τα μάτια μου στις επιχειρήσεις που επισκέπτομαι καθημερινά και προσπαθώ να τους παρέχω τις υπηρεσίες μου.
Θα μου πείτε τι κάνεις για όλα αυτά τα προβλήματα της κοινωνίας που αναφέρεις ποιο πάνω εκτός από το να είσαι και εσύ ένας ακόμα που τα λέει καλά αλλά μέχρι εκεί . Ε λοιπόν δεν έχω χρόνο να κάνω τίποτα αγαπητοί μου συμπολίτες και ντρέπομαι για αυτό. Δεν έχω χρόνο γιατί πρέπει να μαζέψω χρήματα για την επόμενη δόση του δανείου , το επόμενο νοίκι , τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Γυρνάω κάθε μέρα βράδυ από την δουλειά κουρασμένος και λέω θα κάνω κάτι αύριο , θα προσπαθήσω να αντιδράσω με κάποιον τρόπο, θα μιλήσω σε δικούς μου ανθρώπους θα οργανωθούμε κλπ κλπ. Δεν υπάρχει φίλοι μου ούτε όρεξη αλλά ούτε και κουράγιο , είμαι 33 και αισθάνομαι πλέον 53.
Δεν είναι φυσιολογικό λοιπόν όλο αυτό και δεν το δέχομαι άλλο. Πρέπει όντως να οργανωθούμε γιατί αν δεν το κάνουμε θα μας βρει μια μέρα που δεν θα έχουμε πλέον το κουράγιο για τίποτα, θα είμαστε εντελώς αλλοτριωμένοι και η ελπίδα θα δύσει μια για πάντα. Οι άνθρωποι σε πολλές κοινωνίες με πολλούς τρόπους βρήκαν διέξοδο και αντέδρασαν. Έχουμε λοιπόν την γνώση, έχουμε τα μέσα και έχουμε ελπίζω το κουράγιο πολλοί από εμάς να κάνουμε κάτι και να αφυπνίσουμε ο ένας τον άλλον ώστε να δώσουμε σε εμάς και τα παιδιά μας μια κοινωνία ανθρώπινη που να μπορούμε να ζήσουμε με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Πως θα τα καταφέρουμε λοιπόν ? Είναι πάρα πολύ απλό το σενάριο αλλά θέλει πάρα πολύ καλή οργάνωση και επικοινωνία. Θέλει επίσης να μην φοβόμαστε και να μην ακούμε αυτά που λέγονται στις τηλεοράσεις.

Τα βήματα είναι συγκεκριμένα και είναι τα παρακάτω :

1. Δεν βλέπουμε δελτία ειδήσεων, αν μπορείτε να μην βλέπετε καθόλου τηλεόραση θα ήταν το τέλειο αλλά αν δεν μπορείτε τότε τουλάχιστον για αρχή μην βλέπετε ειδήσεις.

2. Κάνουμε ανάληψη όλα μας τα χρήματα από την τράπεζα. Όσοι τέλος πάντων έχουν κάποια χρήματα ακόμα και απλά κρατήστε τα στο σπίτι σας σε μια καλή κρυψώνα. Αν έχετε την φοβία μην σας τα κλέψουν μην φοβάστε σας τα κλέβουν έτσι κι αλλιώς καθημερινά από 1000 μεριές.

3. Δεν πληρώνουμε κανέναν λογαριασμό. Μιλάω για όλους τους λογαριασμούς και για όλες τις υπηρεσίες. Δ.Ε.Η. Ο.Τ.Ε. Ο.Υ.Θ και όλα σας τα δάνεια στεγαστικά και ατομικά , πιστωτικές κάρτες και γενικά ότι έχει σχέση με χρέη και λογαριασμούς Το κίνημα δεν πληρώνω για τα διόδια είδατε τι επακόλουθο είχε. Η κυβέρνηση κάτω από τις επιταγές του Μπόμπολα πέρασε νόμο για να ποινικοποιηθεί η παράνομη διάβαση διοδίων και πλέον μπορεί η αστυνομία να μας δώσει κλήση για παράβαση του Κ.Ο.Κ. Είναι παράλογο αλλά το πέρασαν. Και το παραπάνω παράλογο μπορεί να ακούγετε για μερικούς αλλά μπορούμε με οργάνωση να το πετύχουμε. Και σίγουρα αν προκάλεσε τέτοια άμεση αντίδραση στα πλαίσια της κυβέρνησης το κίνημα δεν πληρώνω για τα διόδια σκεφτείτε τι θα προκαλέσει η αντίδρασή μας να μην πληρώσουμε κανέναν λογαριασμό από εδώ και πέρα.

4. Καθημερινά προσπαθούμε να ξοδεύουμε τα χρήματα μας σε σωστή διατροφή και επενδύουμε σε αυτό γιατί ξέρουμε όλοι ότι είμαστε ότι τρώμε. Δίνουμε βάση στην σωστή μας διατροφή και κρατάμε μια ισορροπία σε αυτό το θέμα. Δεν γίνονται θαύματα από την μια μέρα στην άλλη αλλά με την συνεχή προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα αυτό. Δεν τρώμε πλέον ότι φτηνό και γρήγορο αλλά επενδύουμε στην σωστή μας διατροφή. Δεν ψωνίζουμε απο LIDL και Carefure διότι τα χρήματα δεν μένουν στην πατρίδα μας αλλά πηγαίνουν στην Γερμανία με γνωστά αποτελέσματα για την χώρα μας και την τοπική αγορά.

5. Καθημερινά οργανώνουμε μια πορεία σε κάθε πόλη και χωριό με αίτημα να μην πληρώσουμε δεκάρα στο διεθνές πιστωτικό κατεστημένο. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι το κρατικό μας χρέος είναι τόσο μεγάλο που αν δεν πληρωθεί θα δημιουργήσουμε ένα απίστευτο ντόμινο στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα συνειδητοποιήσουμε ότι με αυτόν τον τρόπο η μικρή μας χώρα έχει ένα απίστευτο όπλο στα χέρια της το οποίο αν το χρησιμοποιήσουμε στην ουσία θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για παγκόσμιες αλλαγές.

Όλα αυτά ακούγονται ουτοπικά. Ας τα συζητήσουμε λοιπον μεταξύ μας. Ας τα διασώσουμε λοιπόν και ας τα θέσουμε υπό επεξεργασία. Η ζωή μας και η ζωή των παιδιών μας έχει σημασία και δεν πρέπει να αφήσουμε σε 1000 οικογένειες να εκμεταλλεύονται όλον τον κόσμο. Ας κάνουμε επιτέλους κάτι για αυτό.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!