tromaktiko: Ο Εθνεγέρτης της ασφαλούς πολυθρόνας...

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ο Εθνεγέρτης της ασφαλούς πολυθρόνας...



Ήχησαν καμπάνες, ανταριάστηκε το Ιόνιο και Αιγαίο Πέλαγος. Σταμάτησαν οι βροχοπτώσεις. Εκμηδενίστηκε ο ελληνικός χρόνος. Νεκρώθηκαν τα πάντα, ακόμη και το κελάιδισμα των πουλιών. Παντού (ανά την Ελλάδα) Σιωπή και Αναμονή μπροστά στο μήνυμα: «Η Πλατεία Συντάγματος να γίνει Πλατεία Ταχρίρ (της Αιγύπτου)».
Ένα μήνυμα, μια πολεμική ιαχή. Ένα προσκλητήριο για την εξέγερση του Ελληνικού Έθνους. Δεν το είπε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Δεν το εκφώνησε ο μπουρλοτιέρης Κανάρης. Δεν το διαλάλησαν οι ήρωες της Πίνδου. Δεν το βροντοφώνησαν οι άνεργοι. Δεν το τραγούδησαν οι απελπισμένοι συνταξιούχοι. Δεν το ήχησαν οι πεινασμένοι κι οι άστεγοι. Αυτό το βαρυσήμαντο μήνυμα, με την ευρύτερη διάσταση «Στ' άρματα, Στ' άρματα» το διαλάλησε (δια του Τύπου,των Ραδιοφώνων και των Τηλεοράσεων) ένας Μέγας (και μοναδικός) Έλληνας: Ο ΚΥΡ ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ.
Δεν γνωρίζω από πια ασφαλή πολυθρόνα εκ των τριάντα δύο (32) ιδιοκτησίας του οικιών το εμπνεύστηκε και το σάλπισε. Αυτό δεν με απασχολεί. Ας απασχολήσει τους άλλους που έχουν μπερδέψει την κομμουνιστική  (ειλικρινή) ιδεολογία σε σχέση με τον πλουτισμό και την ιδιοκτησία.
Ο Κυρ Αλέκος (μας) κατά καιρούς (δοθείσης ευκαιρίας) εκστομεί διάφορα σαλπίσματα/σοφίσματα με το πρόσφαιο «ότι όποιος διαφωνεί με την κατάληψη της Νομικής, δεν είναι Έλληνας». Επειδή διάφοροι κονδυλοφόροι (τηλεοπτικοί) εκτιμούν τον πολιτικό του στοχασμό,τον «παραθυρώνουν», για να διαφωτίσει- να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Και στην Πανελλαδική Απεργία/ Αντίδραση των Ελλήνων για τις αθλιότητες της Ελληνικής Κυβέρνησης και των συνεταίρων της της Τρόϊκας, μας προσκάλεσε να μετατρέψουμε την Πλατεία Συντάγματος σε Πλατεία Ταχρίρ. Δεν διαφωνώ με το μήνυμα. Γιατί είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί στην Ελλάδα.
Διαφωνώ με τον Εμπνευστή του μηνύματος. Δεν είναι δυνατόν να ξεσηκώσεις τους σημερινούς Έλληνες, όταν εξ απαλών ονύχων ή εκ της ασφαλούς πολυθρόνας «πετάς» διάφορες φωτοβολίδες με σκοπό να ικανοποιήσεις το Έγώ σου και να ταυτιστείς με τους ειλικρινείς και άδολους ήρωες που πρόσφεραν (ανωνύμους) κα τη ζωή τους για την Ιστορία της Ελλάδας.
Και για να τελειώνω με τον Κυρ Αλέκο και τους λοιπούς άκαπνους «ηγέτες»: Ναι, να γίνει κάθε πλατεία στην Ελλάδα Πλατεία Ταχρίρ, αρκεί ο Πνευματικός Μέντορας του κινήματος να ήταν Έλληνας αμόλυντος από την Πολιτική, τις Κομπίνες και τις (πάσης μορφής) λαμογιές.
 Υ.Γ. Τον Κυρ Αλέκο δεν τον γνωρίζω (κι ούτε θέλω να γνωρίσω κι άλλους Κυρ Αλέκους). Για να τους γνωρίσω οφείλουν να «ξεβρωμίσουν» την λερωμένη φωλιά τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!