tromaktiko: Κύπρος: «Χαράτσι» από ασφαλιστικές σε ηλικιωμένους οδηγούς

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Κύπρος: «Χαράτσι» από ασφαλιστικές σε ηλικιωμένους οδηγούς



Η άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να ασφαλίζουν τα αυτοκίνητα των ηλικιωμένων ατόμων και τα ψηλά ασφάλιστρα που απαιτούν για να προχωρήσουν στην ασφάλιση τους, ήταν το θέμα που συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Το θέμα συζητήθηκε μετά από παράκληση της Επιτροπής Πρόνοιας της Βουλής των Γερόντων, η οποία συνεδρίασε πρόσφατα σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Πάμπης Κυρίτσης, είπε ότι «το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως οι ασφαλιστικές εταιρείες θεωρώντας ή ισχυριζόμενες ότι τα άτομα μεγάλης ηλικίας είναι άτομα υψηλού κινδύνου, ζητούν πολύ υψηλά ασφάλιστρα, κάτι που δημιουργεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε ανθρώπους που έχουν χαμηλά εισοδήματα».

«Είναι και θέμα σεβασμού, συνέχισε, «αυτής της συγκεκριμένης ομάδας συνανθρώπων μας. Οι ηλικιωμένοι αισθάνονται πάρα πολύ έντονα αυτή την αδικία που γίνεται εις βάρος τους γιατί θεωρούν ότι εκτός των άλλων είναι και ένας τρόπ»ος για να περιορίζεται η ενεργητική συμμετοχή τους στις διαδικασίες της κοινωνίας», πρόσθεσε.

«Θα απευθυνθούμε στον Επίτροπο Ανταγωνισμού για να μας πει πρώτα-πρώτα αν σωστά οι ασφαλιστικές εταιρείες χειρίζονται αυτό το θέμα στα πλαίσια της νομιμότητας ή αν χρησιμοποιούν την δεσπόζουσα θέση τους και λειτουργούν ως καρτέλ και κατά δεύτερο λόγο θα μας προβληματίσει και η ευθύνη του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!