tromaktiko: Η Κυβέρνηση σχεδιάζει πρόωρες εκλογές

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η Κυβέρνηση σχεδιάζει πρόωρες εκλογές



Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, παρακολουθήσαμε όλοι, το οργίλο επικοινωνιακό μπαράζ της Κυβέρνησης, με αφορμή τη συνέντευξη τύπου του κλιμακίου της Τρόικα, που λογικά και αντικειμενικά, δεν είναι εξηγήσιμο...



Τα οράματα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, όταν απευθύνονται σε άνεργους, εξαθλιωμένους, πτωχευμένους κλπ, μόνο ως πρόκληση μπορούν να θεωρηθούν.
Η φρούδα προοπτική της «Σωτηρίας της Χώρας», το μόνο που μπορεί να κάνει σε Κυβέρνηση μακράς πνοής, είναι να την εκθέσει.
«Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια» λέει ο θυμόσοφος Λαός μας.
Έχει όμως η παρούσα Κυβέρνηση ευρύ μέλλον για να σχεδιάζει μακροπρόθεσμα;
Αν ναι, γιατί πιέζεται να προπαγανδίσει την πολιτική της και δεν περιμένει τη δικαίωσή της από τιςεξελίξεις;
Αν όχι, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι έχει και τους λόγους και την ευχέρεια να «λέει ότι θέλει», αφού έτσι και την κατάρρευση της δημοτικότητάς της συγκρατεί και όταν θα έρθει η ώρα του λογαριασμού, δεν θα έχει την υποχρέωση να απολογηθεί αφού θα είναι ήδη στην αντιπολίτευση.
Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση λειτουργεί με βάση το δεύτερο σενάριο.
Αραδιάζει ψέματα, μισές αλήθειες και ανακρίβειες, χωρίς να φοβάται το αύριο.
Έχει ξαμολήσει τα στελέχη της και τον φιλικό της Τύπο και εναγωνίως προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

ΛΕΝΕ:
- Σπάταλο, αναποτελεσματικό Κράτος κλπ, χωρίς να απολογούνται που το 70% των υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα προσλήφθηκαν την περίοδο 81-89 , από το παράθυρο και με μόνο εφόδιο την Κομματική τους Ταυτότητα. Το Κράτος λοιπόν που αναθεματίζουν είναι αδιαμφισβήτητα ελεγχόμενο από το Κόμμα τους, ανεξάρτητα με το ποιος Κυβερνά.
- Στο Δημόσιο δεν υπάρχουν στοιχεία καταμέτρησης περιουσίας, υπαλλήλων κλπ, λόγω της κακής προηγούμενης Διακυβέρνησης, ξεχνώντας ότι από τα τελευταία 30 χρόνια, Κυβερνούν τα 20.
- «Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει», διαμαρτυρόμενοι που από δηλώσεις ξένων επιτετραμμένων ο περήφανος Λαός μας πληγώθηκε.

Συμμερίζομαι την αγανάκτησή τους και προτείνω να πάμε να βρούμε και να την εκφράσουμε στον κύριο που με λεφτά του Ελληνικού Λαού περιόδευε τον Κόσμο και μας χαρακτήριζε –ως Λαό-«διεφθαρμένους».
- Να είμαστε ρεαλιστές! Για το ξεπούλημα στα λιμάνια, τις ΔΕΚΟ, τις περικοπές στους μισθούς και στα εισοδήματα, τις εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα, την κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, τη μονόπλευρη φορολογία κλπ.

Ξεχνούν ότι αν συσχετιστούν όσα έλεγαν και έκαναν ως Αντιπολίτευση, με αυτά που λένε και κάνουν τώρα, το αποτέλεσμα επιεικέστατα θα τους γελοιοποιεί.
- Δεν θα χρεοκοπήσουμε , πάμε καλά. Κρύβοντας ότι το Δημόσιο Χρέος αυξάνεται, αν συνυπολογίσει κανείς και τους τόκους, εντονότερα από ποτέ και ότι το 2015 θα χρωστάμε ως Κράτος περισσότερα από 500 δις ΕΥΡΩ!
- Μετά τετραετία θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα (οι φόροι δηλαδή κλπ θα είναι μεγαλύτεροι από τις δαπάνες) 5% του ΑΕΠ. Καταρχήν αποκλείεται να κριθούν για την εξαγγελία αφού δεν υπάρχει περίπτωση να είναι μετά από τέσσερα χρόνια Κυβέρνηση. Στη συνέχεια να παρατηρήσουμε ότι αν υπάρξει (υποθετικά) ένα τέτοιο πρωτογενές πλεόνασμα, αν το Κράτος δηλαδή αποσύρει από τις τσέπες του Ιδιωτικού Τομέα και συνεπώς από την αγορά χρήμα που ισοδυναμεί με το 5% ΑΕΠ, τότε το ΑΕΠ θα «πέφτει» 10% χρόνο και σε μια πενταετία ελλείψει χρημάτων θα έχουμε επιστρέψει σε εποχές που οι συναλλαγές γίνονταν χωρίς χρήμα. Εκτός και αν τα πλεονάσματα που εξαγγέλλουν θα προέλθουν από πρωτοφανή ( τα ποσά – στόχοι είναι τρομακτικά) ξεπουλήματα σε ξένους.

Αυτές οι εξαγγελίες και τα επιχειρήματα είναι κατά την άποψή μου, προεκλογικού χαρακτήρα και δεν αποδεικνύουν τίποτε άλλο, εκτός από το ότι η Κυβέρνηση, σχεδιάζει σύντομα να «στήσει» κάλπες.
Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προσεγγίσεις της Κυβερνητικής Παράταξης , στα πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας , θα έπρεπε να είναι διαφορετικές.

Κανονικά θα έπρεπε :
Να μας πουν με ποια λογική και κυρίως με ποια δημοκρατική νομιμοποίηση έχουν βάλει τη Χώρα σε διαδικασία μετατροπής του υπέρογκου Χρέους της, από Χρέος προς Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα (που αν μπορεί η Χώρα το εξοφλεί), σε διακρατικό.
Κανονικά θα έπρεπε :
Η Κυβέρνηση όταν αναφέρεται σε πράξεις ή παραλείψεις της Τρόικα, να χρησιμοποιεί χαμηλούς τόνους και να εκφέρει μειλίχια τις διαφωνίες ή τις ενστάσεις της, αφού με δική της πολιτική απόφαση και χωρίς καμιά ουσιαστική διαπραγμάτευση την εγκατέστησε στην Ελλάδα.
Κανονικά θα έπρεπε :
Να αποφεύγονται δημόσιες άναρθρες κραυγές και παληκαρισμοί, όσον αφορά τις Ελληνοτουρκικές διαφορές και σχέσεις, αφού αδυνατίζουν τη θέση της Τουρκικής Κυβέρνησης( του συγκαταβατικότερου συνομιλητή μας της άλλης πλευράς, σε σχέση με όλους τους άλλους Τούρκους εμπλεκόμενους στον Ελληνοτουρκικό διάλογο) απέναντι στο «βαθύ Κράτος», ιδιαίτερα δε απέναντι στο πανίσχυρο στρατιωτικό κατεστημένο της Γείτονος Χώρας, που το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος του το οφείλει στις τεχνητές ή μη διενέξεις με όμορες και όχι μόνο, Χώρες.
Κανονικά θα έπρεπε :
Η κριτική των ΜΜΕ για τις αντιλαϊκές πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στη Χώρα, να αφορά τη νόμιμα εκλεγμένη Κυβέρνησή μας και όχι τη Μέρκελ, το Σαρκοζί ή τον Γιούνκερ, ιδιαίτερα γιατί πριν και από τις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις (του 2009 και του 2010), είπε πρωτοφανή ψέματα στον Ελληνικό Λαό.
Κανονικά θα έπρεπε :
Κανένας άνθρωπος ή φορέας να μην προσδοκά επίσημο διεθνές κλιμάκιο , να έχει το θράσος να δώσει παρελκυστική συνέντευξη Τύπου για τις πολιτικές που έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει η Χώρα μας. Μπορούσαν δηλαδή οι ξένοι αντί να δημοσιοποιήσουν τα όσα συμφώνησαν με τους ντόπιους πολιτειακούς παράγοντες, να φλομώσουν τους δημοσιογράφους στο «Καστελόριζο» , συγνώμη , στο παραμύθι ήθελα να πω;
Κανονικά θα έπρεπε :
Αφού όπως ένα 24ωρο μετά τη συνέντευξη Τύπου της Τρόικα ομολογήθηκε υπάρχει εκτενές σχέδιο «αξιοποίησης» της Δημόσιας περιουσίας, να είναι περιχαρής η Κυβέρνηση που την Παρασκευή ως επισπεύδοντες παρουσιάστηκαν οι δανειστές, επωμιζόμενοι οικειοθελώς και το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόστους.
Κανονικά θα έπρεπε :
Να μην ζητά η Κυβέρνηση τη συναίνεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις δρομολογημένες και αποφασισμένες από αυτήν αποκρατικοποιήσεις, περικοπές κλπ. Πρώτα- πρώτα γιατί το πρόγραμμα εξόδου από το Μνημόνιο και την κρίση που παρουσίασε το προηγούμενο καλοκαίρι ο Αντώνης Σαμαράς, το καθύβρισε και το λοιδόρησε. Εκτός αυτού, αν δεσμευτεί και η μείζων αντιπολίτευση σε όσα οδυνηρά συμφωνηθούν, πρέπει να τα τηρήσει, όταν και αν γίνει Κυβέρνηση. Καταργείται λοιπόν αυτόματα το δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη να επιλέγει πολιτικές και κάθε δυνατότητα της Ελλάδας να έχει έναντι των δανειστών της εναλλακτικά σενάρια διαπραγμάτευσης. Σε αυτή την περίπτωση τα διλλήματα θα γίνουν τόσο ισοπεδωτικά, που κανείς συνειδητοποιημένος άνθρωπος δεν θα πάει να ψηφίσει.
Κανονικά θα έπρεπε :
Να μην «ξιφουλκεί» κανένας Κυβερνητικός παράγοντας κατά του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Επειδή οι αποφάσεις παίρνονται από όλη την Κυβέρνηση συνολικά. Γιατί τα μέτρα για να ισχύσουν, εγκρίνονται κάθε φορά από ολόκληρη τη σημερινή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Τέλος δε επειδή η μέθοδος του να προσωποποιείς πολιτικές και να εφευρίσκεις «Ιφιγένειες», είναι ακραία, άδικη και απολίτικη.
Κανονικά θα έπρεπε :
Όταν επιχειρηματολογούν για τις πολιτικές που εφαρμόζουν, να το κάνουν με ικανή δόση αυτοκριτικής. Χωρίς την έπαρση και τη διαστρέβλωση της ιστορίας που και αυτοί και τα «παπαγαλάκια» του συστήματος διαρκώς υιοθετούν.

Όλα αυτά θα έπρεπε να κάνουν κανονικά!
Τώρα όμως ξέρουν ότι δεν βρισκόμαστε σε κανονική περίοδο, αλλά σε προεκλογική.
Το παιχνίδι το ξέρουν και όσες φορές το έχουν «παίξει», τους βγήκε.
Τώρα βέβαια τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να ελπίζουν!
Θα κάνουν λοιπόν οπωσδήποτε εκλογές μέσα στο 2011.
Η ημερομηνία είναι που παίζεται…
Σίγουρα η Πρωταπριλιά είναι η καλύτερη και η προσφιλέστερη για τον Πρωθυπουργό ημερομηνία, αλλά πέφτει Παρασκευή.
Επομένως για την πραγματοποίηση των Εκλογών οι επιλογές που μένουν είναι ή πολύ σύντομα μέσα στην Άνοιξη ή αμέσως μετά το Καλοκαίρι.
Για το αποτέλεσμά τους όμως η επιλογή είναι μία και μοναδική.
Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Εξάλλου μια τέτοια εξέλιξη θα αρέσει και στα μέλη του Κυβερνητικού σχήματος μιας και επανειλλημένα έχουν δηλώσει «αντιεξουσιαστές».

Δημήτρης Καψοκόλης
Γραμματέας ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ

http://www.dake-elta.eu/content.asp?catid=1849
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!