tromaktiko: Απάντηση στο μήνυμα του Π. Αντωνιου Χρηστου

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στο μήνυμα του Π. Αντωνιου Χρηστου



Νιώθω την ανάγκη, να σας απαντήσω, γιατί θίξατε κάποια θέματα που δεν μπορούν να μ' αφήσουν αδιάφορο.Κατ' αρχήν σας γνωρίζω οτι ξέρω πολύ καλά ποιός είναι ο Μητροπολίτης Γλυφάδας και για το οτι αυτόσ είναι αρμόδιοσ, πλην όμως ανέφερα τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο διότι απ' αυτόν έχω ακούσει οτι οι πιστοί δεν είναι υποχρεωμένοι για την καταβολή αντιτίμου για τα ιερά μυστήρια και αν δεν κάνω λάθοσ σχετική εγκύκλιος φερει την υπογραφή του.
Δεν πίστευα οτι επιλέγοντας να βαπτίσω το παιδί μου στην ενορία που ανήκω, θα είχα θέμα, επειδή βρίσκεται στη Γλυφάδα.Εξάλλου για τη συγκεκριμένη εκκλησία,νομίζω πως θα επρεπε να γνωρίζετε οτι είναι απο τις πιο ΄΄συνοικιακές΄΄ στη Γλυφάφα, και δεν είναι απο τους πιο διάσημους όπως θέσατε Ι.Ν. Επίσης, όποιος τυχαίνει να κατοικεί στη Γλυφάδα, δεν είναι VIP ούε σημαλινει οτι έχει μεγάλο πορτοφόλι.
Συμφωνώ οτι δεν ήταν και ο πιο σωστός τρόπος η καταγγελία, με την έννοια του σκανδαλισμού, όμως κάποια πράγματα που χαλάν την εκκλησία μασ, δεν θα έπρεπε να ακούγονται, ώστε να βρεθεί τρόπος να εξαλειφθούν? Δε θα είχα πρόβλημα όπως λέτε η καταγγελία να γίνει αρμοδίως , εγγράφως και επωνύμως, αλλά με ποιές αποδείξεις αφού προφορικά ο Ιερέας και χωρίς παρουσία άλλου ανεφερε το ποσό που ήθελε να έχει μαζί τησ η νονά. Και πιστέψτε με,δεν είμαι απο τους ανθρώπους που κακοπροαίρετα θα έκανα μομφή για την εκκλησία. Με την καταγγελία στο site δεν είχ! α σκοπό να σκανδαλίσω, γιατί ευτυχώς διαπίστωσα πλην δυο εξαιρέσεων οτι δεν έχει συμβεί και σε άλλον.
Επίσης, στη συγκεκριμένη εκκλησία, δεν υπάρχει συμφόρηση στα μυστήρια,αλλά με το συγκεκριμένο τρόπο, μας οδηγούν να γίνουμε ΄΄αλεξιπτωτιστές ''.
Φυσικά οι νονοί, γνωρίζουν και είχαν την πρόθεση να καταβάλουν κάποιο ποσό και ίσως και μεγαλύτερο, αλλά σκεφτείτε και τη δική μου τη θέση, σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς που αποφάσισαν να γίνουν ανάδοχοι του παιδιού μου, και ακριβώς λόγω των οικονομικών συνθηκών ως προς τα υλικά, θα πραγματοποιούσαμε μια λιτή βάπτιση, όπως ανέφερα και στον ιερέα όταν μου είπε για στολισμό κ.λ.π , πώς θα τους έλεγα να έχουν μαζί τους 200 ευρώ?
Ευχαριστώ, για το χρόνο και τη διάθεση να απαντήσετε, σίγουρα χρειαζόταν αντίλογος για να διευκρινήσετε απο μέρους σας κάποια θέματα. Θέλω να πιστεύω πως κάποια στιγμή, όλοι οι ιερείς θα υιοθετήσουν τη διδαχή του γέροντα ΠαΪσιου , αυτή που μέχρι στιγμής πίστευα οτι όλοι ακολουθούν , και πραγματικά με πόνο καρδιάς , διαπίστωσα το αντίθετο.
Αν θέλετε να μου απαντήσετε σε ποια ενορία λειτουργείται, αν και με το ονομά σας μπορώ να το βρω, απλά εάν θέλατε να τα πούμε απο κοντά, γιατί σίγουρα δε θέλω να μ' έχετε παρεξηγήσει και να θεωρείται οτι πρόκειται για κακοπροαίρετο άνθρωπο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!