tromaktiko: Απάντηση στο "περι Χριστιανισμού"

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στο "περι Χριστιανισμού"



Ο φίλος στην ανάρτηση:έγραψε οτι "Ο χριστιανισμός είναι εβραιογενής θρησκεία."ούτε θρησκεία, ούτε εβραιογενής είναι.  (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_5957.html#more)
Ο Χριστιανισμός είναι ΕΚΚΛΗΣΙΑ, και είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Χριστός κυριολεκτικά Σ Κ Υ Λ Ο Β Ρ Ι Σ Ε τους φαρισαίους και τους γραμματείς (τους ιερείς της Ιουδαϊκής θρησκείας) αποκαλώντας τους επί λέξει "φίδια" και "γεννήματα εχιδνών",( Κατά Ματθαίον ΚΓ-33) και κατά τη σημερινή ορολογία ΤΑ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ και όταν βρέθηκε στο ναό που οι αργυραμοιβοί εμπορεύονταν την ανθρώπινη ελπίδα όπου έφτιασε ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ (ξέρεις τι είναι το φραγγέλιο;) και τα έκανε γυαλιά-καρφιά και τους πέταξε έξω (Κατά Ιωάννη Β-15) και ξανά σκυλόβρισε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ αποκαλώντας τους "παιδιά του διαβόλου" (Κατά Ιωάννη Η -44 ). Και φυσικά για τη δυναμική Του στάση κατά της διαβολικής ιουδαϊκής τυπολατρίας, ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ από τους επικριτές Του. Ο Χριστιανισμός είναι πολύ σοβαρή προσέγγιση για να απαξιωθεί σε δυο γραμμές στο "τρομακτικό" παρ όλο που είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός οτι σφαγές και καταστροφές (και αρχαιοελληνικών επιτευγμάτων, το γνωρίζω) έχουν γίνει στο όνομα του Χριστού.Γι αυτό όμως δεν ευθύνεται το μήνυμα του Χριστού, ευθυνόμαστε εμείς που καταλήγουμε λόγω των αδυναμιών μας στο δρόμο του αίματος ευφραίνοντας τον άρχοντα του κόσμου τούτου.Η ασυμβατότης δεν εντοπίζεται μεταξύ Ελληνισμού και Χριστιανισμού, μα μεταξύ Ελληνισμού και Ιουδαϊσμού καθώς και Χριστιανισμού και Ιουδαϊσμού.Είμαι σίγουρος ότι αν μελετήσεις και πρόσθετα ιστορικά γεγονότα που δεικνύουν τη ΦΟΒΕΡΗ ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ όλων των (κατ΄όνομα) Χριστιανικών εθνών θα καταλάβεις ότι από πολύ νωρίς (πρώτη σύνοδος) το Χριστιανικό μήνυμα είχε αλλοιωθεί. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό διαδραμάτισε η δόλια εισαγωγή της "παλαιάς διαθήκης" σαν " Ιερό Χριστιανικό κείμενο" . Μπαρμπούτσαλα δηλαδή, διότι η ΠΔ είναι ένα σχιζοφρενειογενες σκοτεινό κείμενο με βάση το οποίο δικαιολογούνται ΤΑ ΠΑΝΤΑ. (δηλαδή δεν υπάρχει ηθικό δίλημμα ΠΟΤΕ)

Δεν είναι δε τυχαίο ότι η Ελληνική Εκκλησία έχει διχαστεί με το ημερολογιακό σχίσμα μέσω ενός μασόνου πατριάρχη του ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑΚΗ. Αδερφέ μου δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης που είναι η Αποκάλυψη του Ιωάννη, το κείμενο ξεκινά ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ κάτι που ούτε λίγο ούτε πολύ κάνει ο κάθε εχέφρων άνθρωπος που βλέπει την κατάντια των "ποιμένων" που επικαλούνται το Χριστό και φοράνε ράσα. όμως φρονώ οτι αυτό δεν πρέπει να μας απομακρύνει από καθ αυτό το μήνυμα του Χριστού.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!