tromaktiko: Όχι στα κροκοδείλια δάκρυα του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Όχι στα κροκοδείλια δάκρυα του ΠΑΣΟΚ



Η κοινωνική έκρηξη ενάντια στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης πυροδοτείται καθημερινά από την ανικανότητα της να χειριστεί και να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της χώρας.

Η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου, η πλήρης υποταγή στις επιταγές της τρόικας, οι πολύ μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού σε σχέση με τα πενιχρά αποτελέσματα δικαιώνουν καθημερινά τις επισημάνσεις της ΝΔ και προκαλούν τη λαϊκή κατακραυγή.
Υπό το βάρος αυτής της κατακραυγής, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενη τα πάντα στους πάντες, αναζητά άλλοθι στην αποτυχημένη πολιτική της και καταφεύγει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.
Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου είναι μια κυβέρνηση που ενώ καταργείται τηλεοπτικά από τους εκπροσώπους της τρόικας, προσπαθεί με τεχνάσματα να πείσει τους πολίτες ότι δεν γνώριζε τις αποφάσεις των κοινοτικών. Δεν γνώριζε δηλαδή όσα από κοινού με την τρόικα είχε συζητήσει, όπως ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας έχει δηλώσει δημόσια.
Είναι ακριβώς αυτή η κυβέρνηση που δεν προέβαλε καμία αντίδραση όταν ο κ. Τόμσεν σε προηγούμενη συνέντευξη τύπου της Τρόικας,έβαλε ευθέως κατά του θεσμικού ρόλου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που παρέδωσε τη χώρα στη δίνη του ΔΝΤ και του μνημονίου, χωρίς καμία απολύτως διαπραγμάτευση και έκτοτε επιχειρεί ανεπιτυχώς, αφενός να πείσει ότι το μνημόνιο ήταν μονόδρομος και αφετέρου να αποποιηθεί των βαρύτατων ευθυνών της ζητώντας δήθεν συναίνεση στην αδιέξοδη πολιτική της.
Εάν πραγματικός στόχος της κυβέρνησης ήταν η από κοινού εύρεση λύσης στα οικονομικά αδιέξοδα, τότε θα είχε επιλέξει έστω να μελετήσει και όχι να αγνοήσει προκλητικά τις τεκμηριωμένες προτάσεις που κατέθεσε πριν από ένα χρόνο ο Αντώνης Σαμαράς.
Προτάσεις, οι οποίες δίνουν ανάσα στην πραγματική οικονομία και αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αξιοποίηση και όχι στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Συναίνεση με το ΠΑΣΟΚ, σημαίνει συνενοχή. Κάτι τέτοιο είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να γίνει από τη ΝΔ, η οποία αναπτύσσει συνεχώς νέες πρωτοβουλίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για τη στήριξη των συμφερόντων της πατρίδας μας.
Αντιθέτως, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου με την ανικανότητά και την έλλειψη προγράμματος ανοίγει διαρκώς μέτωπα θέτοντας απέναντί της το σύνολο της κοινωνίας.


http://www.politis-gr.com/2011/02/15/%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!