tromaktiko: Προς κ.Παπαρήγα, Γραμματέα του ΚΚΕ: Είστε συνυπεύθνη για την κατάντια μας!

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Προς κ.Παπαρήγα, Γραμματέα του ΚΚΕ: Είστε συνυπεύθνη για την κατάντια μας!



κ. Παπαρήγα,
Σας καθιστώ συνυπεύθυνη για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας!!!
Νομίζω πως είναι καιρός να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας, αν διαθέτετε στοιχειώδη λογική, αν μπορείτε να κατανοήσετε τις εντολές που δίνετε στα κομματικά σας στελέχη και στο ΠΑΜΕ.

Δεν είναι δυνατόν, κ. Παπαρήγα, ένα κόμμα με διαχρονική ιστορία που ήταν πάντα κοντά στον εργαζόμενο, στο φουκαρά, στο μεροκαματιάρη, σήμερα να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και να συντάσσεται με την ταχτικές που εφαρμόζουν ώστε να επιτύχουν το ίδιον όφελος.
Τακτικές που κυρίως αποσκοπούν στη διάσπαση του εργατικού δυναμικού σε κομμάτια ώστε να είναι αποδυναμωμένοι στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
Από το πρόσφατο παρελθόν μέχρι σήμερα οι κινήσεις σας εκφράζονται αποκλειστικά μέσα από το ΠΑΜΕ.
Μια ομάδα ανθρώπων που παίρνουν εντολές από εσάς και τις οποίες εκτελούν ως πειθήνια όργανα σας, χωρίς προσωπική επεξεργασία και διερεύνηση σωστού ή λάθους.
Καταφέρατε έτσι να απομονωθείτε από το εργατικό κίνημα και να απαξιωθείτε στους μαζικούς αγώνες του λαού.
Κανένας πλέον δεν κατανοεί ΓΙΑΤΙ πρέπει να συμπαραταχθεί με το κόμμα σας όταν εσείς αποτελείτε μια κλειστή κοινωνική ομάδα που σκοπό έχει την αυτοπροβολή σας και όχι την επίτευξη όσων πρεσβεύετε.
Αν ανατρέξετε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις σας στο "δεν πληρώνω" θα καταλάβετε από αυτές και μόνο ποια ακριβώς είναι η θέση σας στους αγώνες των εργαζομένων και η άποψη της κοινής γνώμης.
Κανένας δεν κατανοεί γιατί δεν συμμετέχετε στο πανελλαδικό συντονιστικό αλλά μόνοι σας, μια χούφτα ανθρώπων σε άσχετο τόπο και χρόνο, προσπαθείτε να αναδείξετε το κόμμα σας και όχι τα πραγματικά προβλήματα του λαού.
Βέβαια, στην πάγια ταχτική σας, το ίδιο πράττετε και στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Μακριά πάλι από το πλήθος, πάντα με τους ίδιους -δυστυχώς- ανθρώπους γύρω σας πραγματοποιείτε τις συγκεντρώσεις σας.
Απευθύνεστε πάντα στους ίδιους, κομματικά στελέχη και φανατικούς οπαδούς σας, χωρίς να σας ενδιαφέρει η προσέλκυση νέων ψηφοφόρων και αγωνιστών που θα βοηθούσαν στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και τη συμπαράταξη στον κοινό αγώνα.

Διαβάζοντας κανείς και το πρόσφατο κάλεσμα για την απεργία στις 23/2/2011 δεν βλέπει κάτι διαφορετικό. ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ πάλι στους εργαζόμενους καλώντας τους σε συσπείρωση, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ η απεργία αλλά μόνο η ανάδειξη του ΠΑΜΕ: "" Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο σε όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στους φίλους και ψηφοφόρους του ΚΚΕ, σε κάθε πρωτοπόρο μαχητή του ΠΑΜΕ""
""" Έχει μεγάλη σημασία να είναι πρωτοφανείς οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα."""
"" Το Πολιτικό Γραφείο καλεί τις κομμουνίστριες και τους κομμουνιστές να δουλέψουν με την αυτοθυσία που γνωρίζουν...""
""Με αγωνιστική αισιοδοξία και επαγρύπνηση, εμπρός για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ στις 23 Φεβρουαρίου""

κ. Παπαρήγα, "είμαστε πολλοί αλλά είμαστε σκόρπιοι!!!"
Δεν λύνονται όμως έτσι τα προβλήματα .
Αν δεν συστρατευτούμε όλοι μαζί, αν δεν αντιμετωπίσουμε τον "εχθρό" μαζικά δεν θα τον νικήσουμε.
Σας καλώ λοιπόν να διερευνήσετε σε βάθος τη μέχρι τώρα στάση του ΚΚΕ.
Να αναλάβετε τις ευθύνες σας ως κόμμα του κοινοβουλίου αλλά και ως κόμμα που είχε καταξιωθεί στη συνείδηση του λαού και να αντιμετωπίσετε σε κοινή δράση με τους άλλους αγωνιστές την αφαίμαξη του εισοδήματος μας και τη μεταφορά του πλούτου στους μεγαλοσχήμονες.
Ίσως είναι καιρός για δημιουργία ενός κοινού μετώπου με όλες τις αριστερές δυνάμεις ενάντια σε ότι μας επιβάλει η πλουτοκρατία.
Ίσως είναι καιρός να αφήσετε κατά μέρος τις προσωπικές σας φιλοδοξίες και όσα "χωρίζουν" το ΚΚΕ με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις της χώρας μας και να εξετάσετε το ενδεχόμενο σχηματισμού, όλοι μαζί, ενός ευρύτερου συνασπισμού των αριστερών-προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.
Μόνο έτσι θα αποκτήσετε δύναμη.
Στη συνείδηση των ψηφοφόρων που ταλαντεύονται μεταξύ των κομματιών που έχει διασκορπιστεί η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, αλλά και στη συνέχεια με τη φωνή του λαού στη βουλή.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!