tromaktiko: Σχόλιο στην ανάρτηση: «Όχι» στο καρναβάλι της Κόνιτσας

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Σχόλιο στην ανάρτηση: «Όχι» στο καρναβάλι της Κόνιτσας



Μια χαρά το λέει ο μητροπολίτης Κονίτσης. Πρέπει να έχει άγνοια όποιος αρνείται την ειδωλολατρική προέλευση των καρναβαλικών.
Συνδέονται με βακχικές εορτές. Καρναβάλι δεν σημαίνει ξεφάντωμα. Καρναβάλι σημαίνει λιτάνευση αγαλμάτων, μεταμφιέσεις κάθε είδους, χοροί και πανηγύρια, ακολασίες και μεθύσια. Ή μήπως διαφωνείτε; Ξέρετε τι γίνεται στην Πάτρα το πρωί της επόμενης Κυριακής; Γεμίζουν τα σκαλιά και των ναών του κέντρου και της αγίου Νικολάου (για όσους ξέρουν) από δύστυχους νέους με στομαχικές διαταραχές, που όλη την ώρα ξερνούν τη μαυροδάφνη. Αυτό ρε είναι πολιτισμός και πρόοδος; Ή μήπως δεν ξέρετε ότι γίνονται εκατοντάδες ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ τέτοια περίοδο ΜΟΝΟ στην Πάτρα. Αυτό τον πολιτισμό θέλουμε; Αυτή την νεολαία θέλουμε; Εγώ πάντως δε θέλω να βλέπω τους συνομήλικους μου σε τέτοια χάλια. Και το χειρότερο είναι ότι ο μόνος λόγος που διοργανώνονται καρναβάλια από τους δήμους είναι για να πέσει το «παραδάκι» από την Αθήνα και το υπουργείο.
Ο συγκεκριμένος επίσκοπος έχει γνώσει του τι λέει. Κατάγεται από την Πάτρα. Και ο αναγνώστης που μίλησε για υποκρισίες σίγουρα δεν ξέρει τους αγώνες του συγκεκριμένου επισκόπου για τη Βόρειο Ήπειρο και το έργο του. Είναι λάθος κύριε αναγνώστη (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_1700.html) να μιλάτε για υποκρισία της εκκλησίας όταν 1)δεν ξέρετε τι σημαίνει εκκλησία, 2) όταν δεν ξέρετε τι τραβάει εκεί στα σύνορα καθημερινά ο συγκεκριμένος επίσκοπος και 3) όταν μηδενίζετε τα πάντα.
Ο άλλος αναγνώστης που έχει τη γελοία άποψη ότι τα Χριστούγεννα είναι ειδωλολατρικά κατάλοιπα, να του πω πως δεν έχουν καμία σχέση με την γιορτή του ήλιου. Η εκκλησία τοποθέτησε τη γιορτή της Γεννήσεως του Χριστού εκείνη την ημέρα, γιατί υπήρχαν ακόμα Χριστιανοί που γιόρταζαν τον πλανήτη ήλιο και έτσι αντιπαρέβαλε εκείνη την ημέρα την εορτή της Γέννησης του «νοητού Ηλίου», του Χριστού. Δεν ξέρω ποια σύνδεση με την ειδωλολατρεία έχει η εορτή του Θεού (για όσους τον πιστεύουν) με την εορτή του ΠΛΑΝΗΤΗ ΗΛΙΟΥ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!