tromaktiko: Εμφύλιος Δημόσιου με ιδιωτικό τομέα

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Εμφύλιος Δημόσιου με ιδιωτικό τομέα



Πρέπει να είναι πολύ αφελής κάποιος για να π[ιστέψει πως αυτή η κόντρα του απλού(μη προνομιούχου) έλληνα με τον δημόσιο υπάλληλο και τον δημόσιο τομέα ξεκίνησε με το μνημόνιο και την κρίση...Αυτός ο καημός του ΠΛΗΡΩΤΗ (ιδιωτικού) κρατάει χρόνια, απλά τώρα βρήκε την χαραμάδα για να ξεδιπλωθεί.

Τόσα χρόνια ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει:
1. Μισθούς του ιδιωτικού τομέα
2. Ασφάλεια του ΙΚΑ
3. Μισθούς δημοσίου τομέα
4. Ασφάλεια δημοσίου τομέα
5. Τον δικό του φόρο εισοδήματος.
6. Έμμεσα πληρώνουν και τον φόρο εισοδήματος του δημόσιου υπάλληλου (Για όσους μπορούν να καταλάβουν).
Και πολλά άλλα.
(Ο ιδιωτικός υπάλληλος είναι το γρανάζι της μηχανής που παράγει πλούτο στην χώρα μας)

Τι εισέπραξε για αυτά που πλήρωσε????:
1. Ένα δημόσιο που υπολειτουργεί σε ακραίο βαθμό με αποτέλεσμα να μην του παρέχονται οι υπηρεσίες για την παροχή των οποίων το συντηρεί.
2. Μια ΠΑΙΔΕΙΑ που την πληρώνει με φόρους για να είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά κανείς δεν έκανε κάτι ώστε να γίνει αξιόλογη. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ.
3. Μια ΥΓΕΙΑ που την πληρώνει με φόρους για να είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά κανείς δεν έκανε κάτι ώστε να γίνει αξιόλογη. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ.
4. EXTRA φόρους για να καλύψει τις τρύπες που άφησαν τα μεγάλα φαγοπότια των πολιτικών (που βλακωδώς επανεκλέγει επί χρόνια) σε ασφαλιστικά ταμεία και λοιπές υπηρεσίες του δημοσίου.
5. Τις κατηγορίες ότι κλέβει και φοροδιαφεύγει (όχι άδικες). ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ. (ποιός άλλος πληρώνει και δεν το ξέρουμε)
6. Αυξημένους φόρους, χαράτσια και τρικλοποδιές στις επιχειρήσεις σε βαθμό που να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και να απολύουν υπαλλήλους. ΑΝΕΡΓΙΑ.
7. Ο δημόσιος τομέας για την ασφάλιση του οποίου πληρώνει ο ιδιωτικός, να έχει καλύτερη ασφάλιση και περισσότερα προνόμια από αυτόν που πληρώνει.

Και σαν να μην του φτάναν όλα αυτά, εισπράτει και το θράσος των δημοσίων υπαλλήλων. Θράσος στις απαιτήσεις τους, στις αντιδράσεις τους, σε αυτά που συνεχίζουν να ζητάνε ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.
(Αποκλειστικό σχεδόν δικαίωμα του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα)

Μετά από όλα αυτά και πολλά άλλα που δεν φτάνει τετράδιο για να γραφτούν, τι θέλετε να κάνει ο ιδιώτης (Είτε υπάλληλος, είτε μικρος ή μεσαίος επιχειρηματίας). Να αγαπάει τους δημοσίους υπαλλήλους. (Που κατα ένα αδικαιολόγητα ηλίθιο τρόπο, πιστεύουν ότι δεν φταίνε αυτοί που βολεύτηκαν αλλά μόνο αυτός που τους βόλεψε Α ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ, λές και οι πολιτικοί πάνε πόρτα πόρτα και ζητάνε να κάνουν ρουσφέτια. Εμένα πάντως τόσες εκλογές δεν μου χτύπησε κάποιος την πόρτα!!!!)

Τέλος θέλω να αναφέρω κάτι για την επίσης ανόητη δικαιολογία περί ρουσφετιού "Τον βρήκε στην ανάγκη ο πολιτικός, τι να έκανε ο καημένος? όχι να έλεγε?"

Κι άλλοι έχουν ανάγκη αλλά τυχαίνει να έχουν και αξιοπρέπεια! Και να επιλέγουν να κερδίζουν την θέση τους με διαγωνισμούς και εξετάσεις και όχι με ρουσφέτια

ΡΟΥΣΦΕΤΙ = ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Φάγανε οι πολιτικοί, φάγανε οι τράπεζες, φάγανε οι εργολάβοι. Το μεγάλο φαγοπότι όμως (και αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε, βγάλτε κομπιουτεράκια και υπολογίστε μόνοι σας τα νούμερα) έγινε από το ελληνικό δημόσιο.

ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!