tromaktiko: Ο πρώτος Φλεβ-Άρης στην ιστορία!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ο πρώτος Φλεβ-Άρης στην ιστορία!



Η πρώτη φορά στην ιστορία του Άρη που θα αγωνιστεί Φεβρουάριο σε ευρωπαϊκές διοργάνωσεις είναι τώρα, καθώς δεν είχε προκριθεί ποτέ στο παρελθόν στην Ευρώπη για τη νέα σεζόν! Το gazzetta.gr αναλύει.
Ακριβώς 60 αγώνες έχει δώσει ο Άρης στην ευρωπαϊκή του ιστορία από το 1964 και χαρακτηριστικό είναι πως απόψε κόντρα στη Σίτι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά Φεβρουάριο, καθώς δεν είχε πάρει ποτέ την πρόκριση για ευρωπαϊκούς αγώνες μετά τη χειμερινή διακοπή!

ο 7ος μήνας

Αν κάναμε λοιπόν ένα διάγραμμα των μηνών που έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη ο Άρης βλέπουμε πως η πλειονότητα συγκεντρώνεται κατά σειρά στους μήνες Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη, ενώ λίγες είναι οι φορές που αγωνίστηκε Αύγουστο ή Δεκέμβριο. Τέλος, φέτος έσπασε και άλλο ένα.. ημερολογιακό ρεκόρ καθώς το καλοκαίρι αγωνίστηκε μήνα Ιούλιο με την Γιαγκελόνια για τα προκριματικά του Europa League. Πλέον ο Φεβρουάριος θα είναι ο 7ος από τους 12 μήνες που θα έχει παίξει!

Μείνανε 3/12...

Μάλιστα από τους υπόλοιπους 5 που δεν έχει ποτέ αγωνιστεί στην ευρωπαϊκή ιστορία του σε διοργάνωση οι δύο (Ιανουάριος και Ιούνιος) είναι ανενεργοί ευρωπαϊκά, ενώ για τους άλλους τρεις (Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο) θα πρέπει να κάνει την μεγάλη υπέρβαση για να τους «καλύψει». Άλλωστε αγώνες το Μάρτιο φέτος για τον Άρη θα σήμαιναν πρόκριση επί των Άγγλων της Σίτι, επίτευγμα που θα μοιάζει με θαύμα.

Παρά… 13 μέρες το 2007!

Πιο κοντά στην ημερολογιακή αλλαγή του χρόνου βρέθηκε ο Άρης το 2007 όπου αγωνίστηκε στις 19 Δεκέμβρη κόντρα στη Μπάγερν στη Γερμανία θέλοντας τουλάχιστον τον ένα βαθμό για να πάρει την πρόκριση και να αγωνιστεί στην Ευρώπη και το 2008. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν θετικά και οι πανίσχυροι Βαυαροί επικράτησαν με το βαρύ 6-0…
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!