tromaktiko: Παιδικό καρναβάλι στο Αίγιο

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Παιδικό καρναβάλι στο Αίγιο



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το παιδικό καρναβάλι του Δήμου Αιγιαλείας. Παρά το τσουχτερό κρύο πολλοί ήταν...
οι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές που ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αιγίου και γιόρτασαν την Αποκριά. Πάνω από 1400 παιδιά, συμμετοχή ρεκόρ για τα δεδομένα του Δήμου, όλων των ηλικιών χόρεψαν, τραγούδησαν υπό τους ρυθμούς των καρναβαλικών τραγουδιών. Η παρέλαση ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της πόλης στις 11:30 με τερματικό σταθμό την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και άμεση από όλους τους συλλόγους για συμμετοχή στο παιδικό καρναβάλι.

Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια πρωτοτύπησαν για ακόμα μια χρονιά με τις αποκριάτικες ενδυμασίες, με την ζωντάνια και το κέφι τους. Τα 21 γκρουπ του παιδικού καρναβαλιού σατίριζαν την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά ήταν εμπνευσμένα από την φύση και την οικολογία ενώ τα υπόλοιπα παρουσίαζαν αμιγώς καρναβαλικά θέματα, όπως οι μάγοι, οι πειρατές, οι τρελοί ζωγράφοι και πολλά άλλα.
Την παρέλαση παρακολούθησαν, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, χιλιάδες Αιγιαλείς που κατέκλυσαν τις κεντρικές οδούς της πόλης του Αιγίου. Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, από τα παιδιά έως και την κα Β. Ψυχράμη, αντιδήμαρχο Πολιτιστικών του Δήμου Αιγιαλέιας. Κατά κοινή ομολογία ήταν μια εξαιρετική προσπάθεια της νέας Δημοτικής αρχής δεδομένου των συγκυριών, ελπίζουμε το επόμενο παιδικό καρναβάλι να είναι ακόμα καλύτερο και με μεγαλύτερη ανταπόκριση από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. 
nakedtv.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!