tromaktiko: Η Ιστορία μου είναι παντού όπου πατάω

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η Ιστορία μου είναι παντού όπου πατάω



Είμαστε στο στάδιο που από τον απότομο κατήφορο που είμαστε τώρα, θα αρχίσει η ελεύθερη πτώση. Λοιπόν Έλληνες λίγα λόγια και καλά. Τα ψέματα τελείωνουν και μάλιστα συντομότερα από όσο πολλοί έχουν εκτιμήσει...
Το έθνος βάλλεται. Και όταν διαβάζω την Iστορία μου ξέρω και τι θα γίνει. Η Ελλάδα ποτέ δεν έγραψε Ιστορία χωρίς να ήταν αναγκαίο να το κάνει. Και όταν θα το "ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ" θα ξαναδείξουμε στο υπόλοιπο κόσμο αν έχει αλλοιωθεί το DNA και πόσο. Και έχω τόση Ιστορία, ώστε επιτεύγματα της να κοσμούν την ιστορία και άλλων χωρών. Έχω να δώσω κι άλλο αν θέλουν να δώσω.

Είμαι Σαλαμίνιος και εγκλημάτησα στον τόπο μου. Αδιαφόρησα όταν δεν έπρεπε, με κορόϊδεψαν και δεν το κατάλαβα. Με πλάνεψαν υπεύθυνοι των τοπικών αρχών που έγιναν και αυτοί θύματα. Αυτό πληρώνω εγώ,η γενιά μου. Και δεν με νοιάζει αν είναι λίγο ή πολύ το φταίξιμο μου. Καταδίκασα σε αργό θάνατο ένα κομμάτι της Ιστορίας της Ελλάδας, της πατρίδας μου. Γιατί ο ιστορικός χώρος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και του Τύμβου των Σαλαμινομάχων δεν είναι μόνο Ιστορία μου αλλά Ιστορία ΜΑΣ.

Έλληνες, η ταφόπλακα πέφτει και η εξαφάνιση της Κυνόσουρας είναι σε οριακό σημείο. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που δεν είναι καν εφικτή μόνο η ευαισθητοποίηση του ντόπιου πληθυσμού. Υπάρχουν σύλλογοι και φορείς που αποφασιστικά πλέον έχουν αναλάβει δράσεις για επανόρθωση λαθών με σκοπό την ανάδειξη του τόπου,όπου ενωμένοι Έλληνες με υψηλά ιδανικά διέσωσαν γη και πνεύμα.

Η διεθνοποίηση του προβλήματος είναι ένα κομμάτι δράσης και το οποίο λειτουργεί πολύ καλά και με ίσως αποτελέσματα άμεσα. Εδώ και πολλούς μήνες πριν, διενεργείται συλλογή υπογραφών σε Πανελλήνιο επίπεδο και όχι μόνο, αφού email έρχονται από όλο τον κόσμο πλέον. Αυτό από μόνο του δεν ξέρω αν είναι μοχλός πίεσης, αλλα ξέρω πολύ καλά ότι είναι ισχυρή δήλωση ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΜΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Και αυτό το τελευταιο είναι και το πιο σπουδαίο για εμένα και πρέπει να γίνει και για όλους.

Στείλτε και εσείς ένα email ιδανικών και περηφάνειας ΕΔΩ. Κοστίζει περισσότερο από όσο νομίζετε. Πιέστε κι άλλους να στείλουν από το περιβάλλον σας. Κανένας δεν θα απαιτήσει την φυσική παρουσία σας σε μελλοντικές δράσεις στον χώρο. Η φυσική παρουσία σε δράσεις είναι ιστορική ευθύνη πρωτίστως των Σαλαμινίων και αυτό θα κάνουν μαζικά όταν απαιτηθεί. Ένα email μόνο και όποιος μπορεί να το διαδώσει διαδικτυακά.

Έλληνες μην αδιαφορείτε. Κοιτάχτε τον τόπο που μένετε. Τον τόπο καταγωγής σας έστω. Σαλαμίνες υπάρχουν πολλές στην Ελλάδα. Προστατέψτε τον τόπο σας, προτού τον κλέψουν και προτού δείτε το μαχαίρι κάτω από τον λαιμό. Ας γίνει η Σαλαμίνα, όχι παράδειγμα θυσίας αλλά παράδειγμα ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ενός λαού που ξέρει να δίνει όταν το ζητούν και ξέρει να μάχεται όταν του το απαιτούν.

Μην ξεχνάτε Έλληνες ότι υπάρχουν λαοί που ερευνούν και δημιουργούν, για να γράψουν ένα βιβλίο ιστορίας. Ενώ εμείς οι Έλληνες την Ιστορία μας την ξεθάβουμε από τον κήπο μας. Την έχουμε σε οποιοδήποτε κομμάτι γης βρισκόμαστε. Είναι η ευλογία μας. Κύριοι αυτή την στιγμή, ο κήπος είναι η Σαλαμίνα των Ελλήνων.
http://www.sivi.gr/enimerosi/koinonia/1368-i-istoria-moy-einai-pantoy-opoy-patao
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!