tromaktiko: Περί φασισμού των μη καπνιστών...

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Περί φασισμού των μη καπνιστών...



Δηλαδή επί τόσα χρόνια που όσοι υποφέρουν από τον καπνό και έχουν προβλήματα υγείας που δεν μπορούσαν να πάνε να πιούνε τον καφέ τους για να προστατεύσουν την ζωή τους δεν ήταν φασιστικό και τώρα που απλά όσοι δεν καπνίζουν και ζητάνε την τήρηση του νόμου έγιναν φασίστες;
Φασίστες είναι αυτοί δεν δέχονται τους νόμους και έχουν ακραίες αντιλήψεις του στυλ «εγώ θα σε σκοτώνω με τον καπνό μου γιατί έτσι κάνω κέφι».

Τελείωσε το παραμύθι, αν θέλετε να πηγαίνετε σε ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια θα κάνετε αυτό που έπρεπε ήδη εδώ και χρόνια να κάνατε ακόμα και χωρίς να υπάρχει νόμος, να βγαίνετε δηλαδή έξω από το κατάστημα και να καπνίζετε. Απλά πράγματα. Αν σας έχει χτυπήσει ο καπνός και ο εθισμός τόσο πολύ στον εγκέφαλο ώστε να μη καταλαβαίνετε πως δεν είναι υποχρεωμένος όλος ο κόσμος να βλάπτει την υγεία του για να κάνετε εσείς το κέφι σας, δεν σας φταίνε αυτοί που δεν καπνίζουν και κάθε άλλο παρά φασισμός δεν είναι το δικαίωμα στην υγεία.
Το ότι πουλάνε τσιγάρα στα περίπτερα είναι εντελώς άκυρο παράδειγμα γιατί και όπλα πουλάνε στα καταστήματα αλλά δεν το παίρνει ο λογικός άνθρωπος να αρχίσει να θερίζει κόσμο… Ίσως κάποια στιγμή το κράτος πραγματικά αποφασίσει να βοηθήσει τους καπνιστές να το κόψουν και να πάει το ένα πακέτο στα 50 Ευρώ, αλλά προφανώς δεν θέλουν να χάσουν τα έσοδα από τους φόρους.
Και τέλος για αυτούς που συχνά εδώ μέσα γράφουν «καλά ο κόσμος έχει πιο σοβαρά προβλήματα εσύ με το κάπνισμα ασχολείσαι» ή το αντίστοιχο «.. με τα διόδια ασχολείσαι» . Με αυτήν την λογική δεν θα έπρεπε να αντιδρούμε για τίποτε και να μην μας απασχολεί τίποτε! Το ότι από τη μια να κλαιγόμαστε ότι δεν επαναστατούμε και από την άλλη να μας φαίνονται ασήμαντες όποιες κινητοποιήσεις γιατί δεν μας συμφέρει ή γιατί δεν έχουμε άμεσο όφελος, δείχνει και γιατί έχουμε πατώσει τόσο ως χώρα και κυρίως ως λαός.

Αναγνώστης

-----------------------------------------


όλους αυτούς τους μήνες ακούω και διαβάζω διάφορα σχετικά με το θέμα έχω όμως μια απορία που δεν μπόρεσα να την λύσω. Γιατί τόσος ...καυμός να απαγορευθεί το κάπνισμα & ούτε καν να επιτρέπεται να υπάρχουν μαγαζιά καπνιστών & μη? Και οι καπνοβιομηχανίες που χάνουν τόσα πολλά απο αυτη την απαγόρευση γιατί δεν κάνουν κάτι, δεν προτείνουν κάτι? Θυμάστε τη δίκη που έγινε σχετικά με τις ουσίες που κατηγορήθηκαν ότι βάζουν στα τσιγάρα. Τι κρύβεται πίσω πολύ μεγαλύτερο? Σίγουρα δεν είναι το όψιμο & μονόπλευρο ενδιαφέρον τους την υγεία μας!!!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!