tromaktiko: Σχετικά με το ντέρμπι

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με το ντέρμπι



Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού και ανήκω σε εκείνους που δε τους αρέσει η ομάδα τους να κερδίζει τα ματς όπως το Σάββατο.
Ευχαριστήθηκα τον Ολυμπιακό το πρώτο μισάωρο που δεν άφησε κυριολεκτικά τον αντίπαλο του να πάρει ανάσα, θεωρώ ότι αν ο Βαλβέρδε κατέβαζε την ομάδα με 2ο επιθετικό θα πέρναγε πολύ δύσκολα ο ΠΑΟ το Σάββατο. Ο ΠΑΟ πέτυχε ένα τυχαίο γκολ με το φάουλ του Λέτο, δεν έκανε ευκαιρίες, και ως συνήθως 2 στις 4 φάσεις που έκανε συνολικά του κάθισαν. Οι πράσινοι με τις διαμαρτυρίες τους προκαλούσαν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, όπως και με τους τσαμπουκάδες που πουλούσαν στο κατάμεστο Καραϊσκάκη προκαλώντας όπως είναι φυσικό τους θερμόαιμους οπαδούς του Ολυμπιακού.
Δηλαδή τι περιμένατε ρε παιδιά?
Μετά από αυτή την συμπεριφορά και το θράσος τους να τους πετάνε λουλούδια και να τους χειροκροτάνε?
Σε ποιο πρωτάθλημα έχετε δει να γίνεται ντέρμπι και η φιλοξενούμενη ομάδα να συμπεριφέρεται στο γήπεδο όπως ο ΠΑΟ και να μην βράζει η εξέδρα?
Μήπως κάποιοι εθελοτυφλούν εσκεμμένα λόγω του ότι βολεύει ο στόχος?
Όταν αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα στον άλλο ντέρμπι με την ΑΕΚ με το καπνογόνο δεν έγινε τέτοιος ντόρος και φυσικά δεν έγινε γιατί έχασε ο Ολυμπιακός, φανταστείτε τι θα γίνονταν αν σε παρόμοια φάση πετύχαινε γκολ ο Ολυμπιακός και κέρδιζε την ΑΕΚ, ακόμα και σήμερα θα το συζητούσαν και θα μιλούσαν για στημένα ματς, μιλημένες διαιτησίες, παράγκες κτλ.
Περισσότερες από τις μισές ομάδες του πρωταθλήματος δεν παίζουν για να πετύχουν μια καλή θέση στο πρωτάθλημα αλλά για να κερδίσουν τον Ολυμπιακό, και αυτό το κόμπλεξ είναι που όσο θα υπάρχει ο Ολυμπιακός με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα είναι πρωταθλητής.
Δείτε πως παίζουν οι ομάδες της περιφέρειας αντίπαλες με τον Ολυμπιακό και πως με τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ και θα διαπιστώσετε την διαφορά, αλλά το πρόβλημα όλων σας είναι όταν ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα.
Πέρσι δε μίλησε κανένας για διαιτησία, δε αμφισβήτησε κανείς τον περσινό πρωταθλητή γιατί απλά δεν ήταν αυτός ο Ολυμπιακός.
Ο ΠΑΟ είναι μια ομάδα που καταρχήν έχει πρόεδρο με το ζόρι, κατά δεύτερο αν μπει το ΣΔΟΕ στα γραφεία της ομάδας το πιθανότερο είναι να το κλείσει το μαγαζί, μεταγραφές δεν έκανε τον Ιανουάριο παρά τα κενά της ομάδας γιατί κανείς από την διοίκηση δε σπρώχνει χρήμα, και οι οπαδοί του ΠΑΟ θέλουν γήπεδο και να κερδίσουν τον Ολυμπιακό, το ΑΕΚακι και αυτό στην ίδια μοίρα και χειρότερα δεν μπορούν να κάνουν μια νίκη και τους φταίει το κάλπικο πρωτάθλημα.
Υπάρχει μια παροιμία που λέει ότι της κοντής ψ...ης της φταίνε οι τρίχες, και αυτό κάνουν εδώ και χρόνια ΟΛΟΙ οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, παλαιότερα έφταιγε ο Κόκκαλης, τώρα φταίει ο Μαρινάκης, με τις ομάδες σας ρε μάγκες και την κατάντια σας δε φταίει κανένας μέσα από το μαγαζί σας?
Οι δημοσιογραφίσκοι είπαν για ξαναείπαν για το ντου που έκαναν οι οπαδοί στο γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα, αλλά δεν είπε κανένας για 2 ντου που έγιναν πριν από το ματς στην θύρα 7 από οπαδούς που επιχείρησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο.
Φυσικά αυτό δε δικαιολογεί τίποτα, αλλά σε τέτοια ματς όπως και σε κάθε ντέρμπι σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο η κατάσταση πολύ εύκολα μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο, και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά οπουδήποτε υπάρχει μαζική συγκέντρωση κόσμου, όμως το πρόβλημα υπάρχει όταν αυτό συμβαίνει στο Καραϊσκάκη ή στον Ολυμπιακό.
Με αυτό το σκεπτικό δεν μπορώ να υπολογίσω ποιος είναι περισσότερο κάφρος από ποιόν, όταν εσκεμμένα και επιλεκτικά φροντίζει να δημιουργεί εντυπώσεις όταν τέτοια φαινόμενα δεν συμβαίνουν μόνο στο Καραϊσκάκη.
Τον Βαλβέρδε τον θεωρώ καλό προπονητή και έχει άστρο στον Ολυμπιακό, αλλά στα ντέρμπι κατεβαίνει με την ουρά στα σκέλια, Ερνέστο τουλάχιστο στο Καραΐσκάκη κατέβαζε την ομάδα με 2 επιθετικούς και το παιχνίδι θα το καθαρίσεις από το πρώτο 20λεπτο, όπως θα μπορούσες να το καθάριζες και με τον ΠΑΟ, και κανένας να μη μιλάει, γιατί κανένας δεν είπε ότι η εικόνα του 1ου ημιώρου θύμιζε τον εφιάλτη που έζησε ο ΠΑΟ με την Μπαρτσελόνα, βέβαια δε φτάνει ένα ημίωρο γιατί το παιχνίδι έχει άλλα 60 λεπτά, αυτό είναι δουλειά της προετοιμασίας που ελπίζω να γίνει όπως πρέπει και με τον πήχη ψηλά για το επόμενο πρωτάθλημα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!