tromaktiko: Για τις απεργίες των ΜΜΜ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Για τις απεργίες των ΜΜΜ



Είμαι ένας μέχρι τώρα νομοταγής πολίτης. Κάθε μήνα έβγαζα την κάρτα μου σαν κύριος για να μπορώ να μετακινούμαι, και μέχρι να πληρωθώ στις αρχές του μήνα έβγαζα εισιτήριο... Με τις απεργίες που γίνονται τους τελευταίους μήνες, όμως, αναγκάζομαι για να μη χάσω τη δουλειά μου να παίρνω ταξί, που κοστίζει περισσότερο από το μεροκάματό μου. Βλέπετε, ο μισθός μου είναι μόλις 340 €, και πραγματικά δεν μπορώ να δίνω το 1/3 για τις μετακινήσεις μου. 45 € για την κάρτα και 100 € για ταξί.

Χαίρομαι που βγήκαν και έγραψαν εδώ κάποια πράγματα κάποιοι από τους απεργούς, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Λέτε πως στηρίζετε τον πολίτη, έτσι; Εάν εγώ αυτό το μήνα δεν βγάλω κάρτα ή εισιτήριο, έχοντας έτοιμες όλες τις κάρτες διαδρομών που έβγαλα τα τελευταία 2 χρόνια για την περίπτωση που εμφανιστεί ελεγκτής, και εάν με ρωτήσει γιατί δεν έχω εισιτήριο να του τις δείξω και να του πω πως κάνω απόσβεση για τα χρήματα που έχασα λόγω των απεργιών τους τελευταίους 2 μήνες, θα είναι ο ελεγκτής στο πλευρό του πολίτη, ή δεν θα δεχτεί το επιχείρημά μου και θα μου κόψει πρόστιμο μην τυχόν και χάσει το ποσοστό του;

Επιθυμώ απάντηση, κατά προτίμηση από ελεγκτή. Αν και από μέσα μου σκυλοβρίζω, προσπαθώ εδώ να μιλήσω κόσμια αποφεύγοντας τους χαρακτηρισμούς, και θα επιθυμούσα και η απάντηση να έχει το ανάλογο ύφος.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!